Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

podpora - informace o tématu

Švédský Northvolt staví na severu Německa závod na baterie pro elektromobily, ilustrační foto

Švédský Northvolt staví na severu Německa závod na baterie pro elektromobily

Švédská společnost Northvolt zahájila na severu Německa výstavbu závodu na výrobu baterií pro elektromobily. Továrna bude stát u města Heide ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko a podnik má v plánu tam ročně vyrobit baterie pro milion vozů. V lednu Evropská komise schválila státní podporu projektu, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Pro úspěšnou ofenzivu Ukrajiny by západní pomoc musela být násobná, říká vojenský odborník

Přečíst článek
Reklama

News box

Širší vedení TOP 09 dnes navrhlo poslance 👨 Marka Ženíška do funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ministryni Helenu Langšádlovou by mohl nahradit příští týden. TOP 09 o tom informovala v tiskové zprávě.
Pražská burza dnes mírně posílila. Index PX 📈 stoupl o 0,19 procenta na 1551,59 bodu. Nahoru burze pomohly hlavně akcie energetické firmy ČEZ. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
Somálská vláda překvapivě požádala o  ukončení politické mise OSN, která jí více než deset let poskytovala poradenství při mírovém uspořádání, bezpečnostních reformách a budování demokracie. Somálský ministr zahraničí o ukončení mise požádal dopisem Radu bezpečnosti OSN, uvedla dnes agentura Reuters.
Lídr opozičního hnutí SPD Tomio Okamura dnes využil práva přednostního vystoupení ve Sněmovně ke kritice 📜 unijního migračního paktu a vlády, kterou vinil v souvislosti s ním z vlastizrady. Okamura vystoupil před hlasováním o návrhu mimořádné schůze, na níž chce koalice projednat ve druhém čtení sporné uzákonění možnosti korespondenční volby pro české občany žijící v zahraničí. 
Polsko připravuje výstavbu bunkrů a zákopů na hranicích s Ruskem a Běloruskem. S odvoláním na ministra obrany Wladyslawa Kosiniaka-Kamysze o tom dnes informovala polská tisková agentura PAP. Výdaje na obranu se letos v Polsku zřejmě 📈 vyšplhají na rekord, avizoval už dříve kabinet premiéra Donalda Tuska.
Japonská automobilka Nissan Motor v uplynulém finančním roce téměř zdvojnásobila čistý zisk na 426,6 miliardy jenů (téměř 6️⃣4️⃣ miliard korun). Firma to dnes uvedla ve své výsledkové zprávě. Výsledky podpořil vyšší objem prodeje a slabší kurz jenu, který po přepočtu zvyšuje hodnotu zahraničních příjmů, uvedla agentura Kjódó.
Maďarsko a Čína podepíšou u příležitosti návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v zemi nejméně 1️⃣6️⃣ dohod o spolupráci, uvedl podle agentury Reuters maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó. Si přiletěl do Maďarska ve středu večer a dnes jej v Budapešti přivítal s vojenskými poctami jeho maďarský protějšek Tamás Sulyok.
Měnový výbor britské centrální banky dnes podle očekávání ponechal základní úrokovou sazbu beze změny na 5️⃣,2️⃣5️⃣ procenta, tedy na nejvyšší úrovni od roku 2008. Banka o tom informovala v tiskové zprávě. Uvedla, že pro zachování úroků se vyslovilo sedm členů výboru, zatímco dva členové hlasovali pro snížení o čtvrt procentního bodu. 
Ruský prezident Vladimir Putin 👍 souhlasil se stažením ruských sil a pohraničníků z některých částí Arménie na žádost Jerevanu. Uvedla to dnes agentura Interfax s odkazem na Putinova mluvčího Dmitrije Peskova.
Skupině Footshop, která se zaměřuje na prodej streetwearové obuvi a oblečení, v letošním prvním čtvrtletí 📈 vzrostly tržby meziročně o 31 procent na 318 milionů korun. Hrubá marže společnosti byla vyšší o 40 procent a činila 116 milionů korun. Zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) společnosti meziročně výrazně vzrostla na 26 milionů korun. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme