Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

padělky - informace o tématu

Ozempic

Ozempic roztáčí šedou ekonomiku. Padělky léků i poradenství

Zázračné léky na hubnutí, které měly původně jen léčit cukrovku, rozpoutaly horečku nejen ve farmaceutickém průmyslu. Roztáčejí také kolesa šedé ekonomiky. A více či méně zaručené rady, jak je užívat či zabránit jejich nežádoucím účinkům, jsou vítaným byznysem i pro influencery. Stále častější padělky Ozempiku či Wegovy nedají spát ani kriminalistům.

Přečíst článek
Online kultura podvodného nakupování, akcelerovaná TikTokem, obrátila zvyky v módním byznysu

Zkáza pro luxus. Mladí i díky TikToku hrdě nosí „fejky“, na prémiové značky nemají peníze

Přečíst článek
Italové brojí proti „agropirátství“. Padělky potravin Made ni Italy dosahují 120 miliard eur

Italové brojí proti „agropirátství“. Padělky potravin Made in Italy frčí v Rusku i USA

Přečíst článek
Česká koruna je evropský šampion. Jako jediná od začátku ruské invaze posílila vůči dolaru, euru a švýcarskému franku

ČNB v prvním čtvrtletí zadržela 973 padělaných bankovek a mincí. Je to výrazný nárůst

Česká národní banka (ČNB) zadržela v prvním čtvrtletí 973 padělaných nebo pozměněných bankovek a mincí. Je to výrazný nárůst proti loňsku, kdy za stejné období ČNB zadržela 290 padělků. Přibylo zejména padělaných českých mincí, vyplývá z informací, které centrální banka zveřejnila na svých internetových stránkách.

Přečíst článek
Nejčastěji padělanou bankovkou byla tisícikoruna.

Nejčastěji padělanou bankovkou byla tisícikoruna, vytištěná na inkoustové tiskárně

V Česku bylo loni zadrženo 1980 padělaných a pozměněných bankovek a mincí různých měn. Meziročně jich bylo o 4856 méně, předloňský počet ale ovlivnila policejní akce, při níž se podařilo zachytit velké množství padělaných eur. Hodnota letos zadržených padělků byla 2,95 milionu korun, uvedla Česká národní banka (ČNB).

Přečíst článek
Hongkong je Mekkou luxusu

Stanislav Šulc: Ne, celníci v Sapě nenašli padělky za desítky milionů korun. Spíš za statisíce

Je jaro, tak celníci opět vyrazili do Sapy a objevili padělané zboží. A opět do světa vyslali informaci, že šlo o zboží v hodnotě desítek milionů korun. Ale to je lež, že jí není rovno.

Přečíst článek
Nosorožec, ilustrační foto

Může podvod chránit přírodu? Je pár firem, které se o to snaží

Vyrábějí padělky a tím přispívají k dodržování zákona. Zdánlivý paradox? Ne však v souvislosti s jednou z nejdražších komodit černého trhu – rohu nosorožců. Myšlenka je to pozoruhodná ekonomickými, právními i etickými souvislostmi.

Přečíst článek
Reklama

News box

Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme