Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

magistrát - informace o tématu

Praha nekoupí od České pošty její hlavní sídlo v Jindřišské ulici

Praha nekoupí od České pošty její hlavní sídlo v Jindřišské ulici. Nevyhovuje

Praha nakonec nekoupí od České pošty její hlavní budovu v Jindřišské ulici. Pro potřeby magistrátu tam není dost prostoru a modernizace objektu by byla příliš nákladná, uvedl magistrát. Prodejem nemovitostí se pošta snaží stabilizovat své hospodaření. V dřívějším tendru na koupi hlavní budovy v Jindřišské s vyvolávací cenou 1,538 miliardy korun se v závěru loňského roku neobjevil žádný zájemce.

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Zákazem pálení listí za lepší zítřky aneb kde soudruzi udělali chybu

Přečíst článek
Pražští radní slaví dohodu nad programem

Stanislav Šulc: Pražská koalice má konečně program. Umělá inteligence by asi byla kreativnější

Přečíst článek
Prodej budovy hlavní pošty v Jindřišské by byl správným krokem

Prodej „černé díry” v Jindřišské by byl správným krokem. Trápící se České poště může vynést miliardy

Prodej budovy v pražské Jindřišské ulici může České poště vynést miliardy korun. V současnosti mizí v této „černé díře“ desítky milionů korun daňových poplatníků ročně, upozorňuje hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
natáčení podcastu s Petrem Urbánkem

Petr Urbánek: Palmovka nebo Nové Dvory. Praha postaví několik nových, velkých sídlišť

Pražská developerská společnost (PDS) chystá v Praze zastavět několik velkých ploch. Vzniknou tak v podstatě celá nová „sídliště“. Ne však taková, jak se tomu rozumělo před dvaceti či třiceti lety. Nepůjde o shluk na sebe namačkaných paneláků, ale o oblasti, kde vzniknou stovky bytů, ale i obchody, provozovny služeb, klidové zóny. O stavu záměru mluvil v podcastu Realitní Club Petr Urbánek, ředitel PDS.

Přečíst článek

V Praze po pěti měsících dohadů vznikla koalice. Zástupci Spolu, Pirátů a STAN podepsali smlouvu

Zástupci Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Pirátů a STAN dnes podepsali koaliční smlouvu na pražském magistrátu.

Přečíst článek
Witowski

DPP je rukojmím v politickém boji, říká šéf podniku Witowski

Dlouhá jednání o pražské koalici přinášejí jistou míru nejistoty pro plánování dalšího rozvoje dopravního podniku (DPP), ale na provoz MHD v metropoli bezprostřední vliv nemají. Uvedl to řekl ředitel podniku Petr Witowski. Komplikací je podle něj to, že se podnik i v souvislosti s kauzou Dozimetr stal dějištěm politických bojů. Do výběrového řízení na generálního ředitele, které podnik na pokyn rady města před časem vyhlásil, se Witowski přihlásil.

Přečíst článek
Sledování výsledků komunálních a senátních voleb ve volebním štábu koalice Spolu, 24. září 2022, Praha. Uprostřed lídr pražské kandidátky Bohuslav Svoboda (ODS).

Dalibor Martínek: Tanec kolem pražského magistrátu. Napínavý příběh zakázané lásky mezi ODS a ANO

Výsledky prvních jednání kolem nového složení pražské rady jasně ukazují, že vše směřuje ke spojení ODS a ANO. Z hlediska matematiky by to dávalo smysl, devatenáct a čtrnáct zastupitelů, to je v 65tičlenném zastupitelstvu většina s číslem 33. Je to většina o jediný hlas. Což nevypadá jako příliš pevná většina. Nicméně, když vládu, v tomto případě nad Prahou, vytvoří místo pěti stran jenom dvě, mohlo by to být pevnější.

Přečíst článek
Zdeněk Hřib, primátor, politik, Petr Hlaváček, náměstek primátora, Jan Čižinský, starosta

David Ondráčka: Komunální volby. O čem by se mělo mluvit, nejen v Praze

Komunální volby jsou před námi. Bývalý šéf české Transparency International David Ondráčka ve svém komentáři popisuje několik témat, o kterých by rád slyšel debatu politiků v Praze, ale platí to stejně třeba pro Ostravu, Brno nebo Plzeň.

Přečíst článek
Fronta lidí, kteří přišli o dodavatele energií a v rámci režimu Dodavatel poslední instance se obrátili například na Pražskou plynárenskou.

Rozhodnuto. Praha půjčí Pražské plynárenské dvě miliardy

Pražští zastupitelé definitivně rozhodli o úvěru pro Pražskou plynárenskou. Na nákup plynu na další zimu jí město půjčí dvě miliardy korun.

Přečíst článek
Fronta lidí, kteří přišli o dodavatele energií a v rámci režimu Dodavatel poslední instance se obrátili například na Pražskou plynárenskou.

Praha chce půjčit Pražské plynárenské až dvě miliardy. Firma má problém s cash flow

Pražští radní schválili až dvoumiliardovou půjčku Pražské plynárenské. Důvodem podpory je výjimečná situace na trhu s plynem, kdy jeho ceny od loňska prudce rostou. Zajištění zásob plynu pro další zimní období tak bude pro podnik výrazně dražší.

Přečíst článek
Průmyslový palác v Praze

Dostavba a rekonstrukce Průmyslového paláce vyjde Prahu na 2,6 miliardy

Vyhořelé křídlo pražského Průmyslového paláce dostaví pro město konsorcium firem Metrostav-DIZ, Avers a Syner. Náklady stavby překročí 2,6 miliardy korun.

Přečíst článek
Volební urna, ilustrační foto

V Praze podalo kandidátky 21 stran a hnutí, méně než minulé volby

V Praze podalo na magistrát kandidátku do podzimních voleb do sněmovny 21 stran, z toho dvě koalice. Uvedl to mluvčí magistrátu Vít Hofman. Lhůta pro podávání kandidátních listin uplynula dnes v 16.00 h.

Přečíst článek
Reklama

News box

Akcionáři Komerční banky schválili návrh představenstva vyplatit z loňského zisku dividendu 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Uvedla to mluvčí banky Šárka Nevoralová. Většinovým akcionářem KB je s podílem 60,4 procenta francouzská banka Société Générale. Komerční banka má přes 69 tisíc akcionářů, většina z nich jsou lidé z Česka. Číst více
Tržby amerického výrobce letadel Boeing ✈ se v prvním čtvrtletí meziročně snížily o osm procent na 16,57 miliardy dolarů (391 miliard korun). Je to však lepší výsledek, než firma čekala. Boeing ve svém dnešním sdělení také uvedl, že krize kolem výroby jeho letadla 737 MAX polevuje. Boeing je hlavním rivalem evropského výrobce letadel Airbus.
Německá ekonomika letos podle aktualizovaného odhadu vlády vykáže růst 📈 o 0,3 procenta, což je o 0,1 procentního bodu více než předpokládala únorová prognóza. Spolkový ministr hospodářství Robert Habeck k tomu uvedl, že aktualizovaný výhled vývoje hrubého domácího produktu (HDP) je stále příliš nízký, přesto jsou už podle něj patrné známky zlepšení. Číst více
Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda dnes schválila jeho jmenování. Bartovský nahradí Jana Berouna, který VZ řídí od roku 2014 a jemuž v říjnu zanikne služební poměr vojáka z povolání. Šéfa VZ jmenuje ministryně obrany se souhlasem vlády a po projednání ve sněmovním výboru, kde kandidáta ministryně obrany Jana Černochová (ODS) představila v úterý.
Lepší pracovní podmínky pro pracovníky digitálních platforem, jako je Uber, schválili poslanci Evropského parlamentu ve Štrasburku. Cílem směrnice je větší ochrana a posílení postavení lidí, kteří pracují například jako kurýři nebo řidiči na objednávku pomocí aplikací, a obecně větší transparentnost zaměstnání v nových formách práce.
Evropská komise uvolnila dalších 1,5 miliardy eur (38 miliard korun) z balíku finanční pomoci Ukrajině. Částka je poslední platbou z celkově šestimiliardového grantu, který má zemi čelící ruské agresi pomoci se základními výdaji státu, prohlásila předsedkyně komise Ursula von der Leyenová.
Německý módní dům Hugo Boss prodá své podnikání v Rusku velkoobchodnímu partnerovi Stockmann. Dohoda ukončí působení firmy Hugo Boss v Rusku, kde podnik před více než dvěma lety pozastavil činnost, uvedla agentura Reuters. Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny, Rusko ale požaduje, aby zahraniční firmy prodávaly svá aktiva v zemi se slevou nejméně 50 procent. Číst více
Energetická společnost E.ON sníží své ceny energií ⚡. Od tohoto týdne podnik zlevnil fixované tarify elektřiny a plynu, od května plošně zlevní i plyn asi 150 tisícům zákazníků se smlouvou bez závazku. Ceny klesnou o stovky korun za megawatthodinu (MWh). Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují na pokles velkoobchodních cen energií. Číst více
Nejoblíbenější zemí pro expaty je Austrálie, za ní se umístily Spojené státy a Kanada. Z neanglicky mluvících zemí je pak nejoblíbenější Německo, kterému v celkovém žebříčku patří páté místo. Vyplývá to ze studie mezinárodního trhu práce, kterou vypracoval pracovní portál The Stepstone Group ve spolupráci s organizacemi Boston Consulting Group a The Network.
Královéhradecká policie 👮 s ukrajinskými kolegy zlikvidovala česko-ukrajinský gang falešných bankéřů, který je podezřelý ze stovek telefonických podvodů se škodou v desítkách milionů korun. V Česku a na Ukrajině policisté minulý týden zadrželi 40 lidí.
Reklama
Reklama
Doporučujeme