Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Roh činžáku na severu Londýna zdobí nový Banksy. Přiznal se

Roh činžáku na severu Londýna zdobí nový Banksy. Přiznal se
Profimedia
 nst
nst

Je to Banksy, nebo není? Tak spekulovali pár hodin obyvatelé londýnské čtvrti Finsbury Park u ohromné nástěnné malby stromu ve výšce několika pater. Poté se k malbě Banksy „přiznal“ na svém Instagramu. Stejně jako vždy Banksyho tvorba vyvolala velký rozruch, a to nejen u místních. K muralu se seběhla celá čtvrť. 

Reklama

„Připomíná mi to plačící vrbu, takže jde možná o poselství boje přírody s člověkem. Jsme hrdí, že si vybral zrovna naši ulici,“ uvedla tamní obyvatelka Lidia Guerra pro deník The Guardian.

Při pohledu z určitých úhlů se zelená barva line holými větvemi silně prořezaného stromu, který stojí několik metrů před umělcem „vylepšenou“ zdí, a představuje tak jeho listy. Součástí díla je pro Banksyho typická šablona osoby, která drží stříkací zařízení, z něhož kape zelená barva, píše web CNBC.

Nejnovější dílo proslulého pouličního umělce vyvolalo zájem a vzrušení na sociálních sítích. Jen Banksyho účet na Instagramu má 12 milionů sledujících. Dílo neuniklo pozornosti ani bývalého předsedy Labouristické strany Jeremyho Corbyna, který na síti X napsal: „Banksy přijel do Islingtonu a zanechal tady po sobě krásné umělecké dílo, které dokazuje, že pro náš svět vždy existuje naděje.“

Banksyho mural v severním Londýně, podvejte se:

Banksy

Banksy navštívil Ukrajinu. Na troskách budov vytvořil sedm graffiti

Britský umělec Banksy potvrdil serveru The Art Newspaper, že na Ukrajině vytvořil sedm graffiti, a to v Kyjevě a také v Irpini a Boroďance, které nejvíce utrpěly ruským bombardováním a ostřelováním v jarní fázi války.

Přečíst článek

Banksy: Láska v koši

Banksyho napůl skartovaný obraz se prodal za půl miliardy

Banksyho napůl skartované dílo trhlo aukční rekord. Prodalo se za Za 18,5 milionu liber (přes půl miliardy korun).

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Socha Boy od Matouše Háši se představuje v londýnské aukční síni Phillips

Ohromný úspěch. Mladý český sochař Matouš Háša vystavuje v Londýně po boku Mariny Abramović a dalších legend

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme