Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

kraje - informace o tématu

Zbyněk Stanjura (ODS), ministr financí

Úspory obcí a krajů mají pomoci státu s dluhem. Stanjura jim slibuje vyšší úrok než dostanou v bance

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) chce nabídnout obcím a krajům, které mají úspory uložené v bankách, lepší úročení. Stát by mohl peníze samospráv mezitím použít na snížení nákladů na státní dluh. Píše to deník e15. Svaz měst a obcí (SMO) se debatě nebrání.

Přečíst článek
Uhlený důl - ilustrační foto

Hnědé uhlí dál vévodí energiím v Ústeckém kraji. Jeho podíl dokonce vzrostl

V Ústeckém kraji se vyrobí nejvíc elektřiny ze všech českých a moravských krajů. Poráží dokonce i kraje, v nichž jsou jaderné elektrárny. Podíl hnědého uhlí na vyrobené elektřině tak dál roste.

Přečíst článek
Jak chutná v pražské restauraci Bruxx.

Polední meníčko pod dvě stovky? V Praze už se nahledáte

Obědové meníčko v první polovině června podle analýzy společnosti Sodexo Benefity stálo v průměru 163 korun. To je o 28 korun více než v roce 2020. Od začátku roku cena obědů roste každý měsíc o korunu až dvě. Nejvíce za obědy platí lidé v Praze, a to 190 korun. Naopak nejlevněji, průměrně za 147 korun, se najedí v podnicích v Karlovarském kraji.

Přečíst článek
Nový šéf Českých drah Michal Krapinec

Nový šéf Českých drah Krapinec: Náklady rostou neúměrně, miliardy navíc sami nezaplatíme. Chystá se jednání s kraji

Náklady na naftu, elektřinu, stavební práce i opravy vozů rostou neúměrně. Celkem jde o nižší miliardy korun, uvedl nový šéf Českých drah Michal Krapinec.

Přečíst článek
Reklama

News box

Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme