Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kiwi.com - informace o tématu

ilustrační foto

Ceny letenek do mimoevropských destinací podle prodejců meziročně mírně klesají

Průměrná cena letenek na střední a dlouhé lety podle většiny prodejců od začátku roku ve srovnání se stejným obdobím loni mírně klesla nebo stagnovala. Mírný pokles potvrdili prodejci letenek Kiwi.com a Pelikán. Portál Letuška.cz zaznamenal srovnatelné ceny letenek do destinací mimo Evropu a meziroční pokles cen u destinací v Severní Americe díky nové konkurenci. Student Agency Travel zaznamenal různé tendence u různých destinací.

Přečíst článek
Česká Kiwi.com čelí další žalobě. Od největší aerolinky v USA American Airlines. Na snímku zakladatel vyhledávače Kiwi.com Oliver Dlouhý

Česká Kiwi.com čelí další žalobě. Od největší aerolinky v USA American Airlines

Česká společnost Kiwi.com čelí další žalobě kvůli předprodeji letenek velkých aerolinek. Tentokrát se ale do úspěšného start-upu založeného Oliverem Dlouhým opřel opravdu velký hráč - největší americké aerolinky Američan Airlines, napsal deník E15.

Přečíst článek
Oliver Dlouhý, zakladatel Kiwi.com

Kiwi.com získalo 100 milionů eur od blíže nespecifikovaného investora

Sto milionů eur (2,5 miliardy) pro brněnského prodejce letenek Kiwi.com přichází od předního globálního institucionálního investora. Podmínky a další detaily nákupu konvertibilního dluhopisu travel tech společnosti nebyly zveřejněny. Prostředky Kiwi.com využije na podporu další expanze.

Přečíst článek
Zakladatel vyhledávače Kiwi.com Oliver Dlouhý

Kiwi.com se oklepává z pandemie. Zpátky v zisku ale bude nejdřív za tři roky

Vyhledávači letenek Kiwi.com se loni podařilo snížit ztrátu z roku 2020, která přesáhla miliardu korun, na 304 milionů korun. Tržby se loni meziročně zvýšily o pět miliard korun na 16,9 miliardy korun a dosáhly úrovně mírně přes 50 procent roku 2019. Vyplývá to z výroční zprávy umístěné ve Sbírce listin.

Přečíst článek
Oliver Dlouhý, zakladatel Kiwi.com

Šéf Kiwi Oliver Dlouhý: Každý týden slavíme rekord. Lidé zase začali létat

Teprve čtyřiatřicetiletý šéf a spolumajitel Kiwi.com Oliver Dlouhý prošedivěl. Jeho rychlý způsob života na něm začíná být vidět. Firmu na vyhledávání nejlevnějšího leteckého spojení založil přesně před deseti lety. Stal se shooting star, člověkem, kterého ostatní sledují. Obrat jeho firmy se počítá v desítkách miliard korun. Koruny ale Olivera nezajímají, jeho byznys se sídlem v Brně je globální. Nejúspěšnější český start-up však dostal s covidem těžkou ránu. Lidé zaplatili, ale neletěli. Firma proto musela peníze vracet ze svého. Trvalo jí to, hledala peníze. Letecké společnosti nechtěly peníze za letenky vracet. Nyní je Kiwi zpět. A opět skvěle jede.

Přečíst článek
Zakladatel vyhledávače Kiwi.com Oliver Dlouhý

Oliver Dlouhý ustoupil v kauze prodeje letenek americké Southwest Airlines

Původně brněnský prodejce letos prožívá tragický rok. Vedle propadu tržeb kvůli pandemii se mu snaží zabránit prodávat letenky jedna významná aerolinka za druhou. Dokáže to přežít kdysi zázračný start-up s multimiliardovou hodnotou?

Přečíst článek
Oliver Dlouhý, zakladatel Kiwi.com

Po měsících tahanic je jasno. Kiwi.com poskytne za zrušené lety vouchery za 60 milionů

Prodejce letenek, společnost Kiwi.com, vyčlení 60 milionů korun z vlastních zdrojů, aby po mnoha měsících čekání vrátila svým zákazníkům peníze za lety zrušené kvůli koronavirové pandemii. Lidé však nedostanou peníze přímo, ale jako kredit na nákup libovolné letenky s platností na dva roky.

Přečíst článek
Oliver Dlouhý, zakladatel Kiwi.com

Soud: Prodejce letenek Kiwi.com nemusí dávat Ryanairu kontakt na pasažéry

Ústavní soud (ÚS) vyhověl prodejci letenek Kiwi.com a zrušil předběžné opatření vydané na podnět Ryanairu. Brněnská firma nemusí předávat letecké společnosti kontakt na pasažéry.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme