Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Vše o: Prezidentské volby 2023

Pavel apeloval na lidi, aby volili. Závěr kampaně si začal užívat

Petr Pavel, kandidát na prezidenta, apeloval na voliče, aby přišli volit.
ČTK
 ČTK

Kandidát na prezidenta Petr Pavel věří, že účast ve druhém kole prezidentské volby bude vyšší než v kole prvním. Je podle něj potřeba apelovat na voliče, aby k volbám přišli, pokud jim skutečně záleží na tom, jak bude Česko do budoucna vypadat. Pavel to dnes řekl novinářům na odpolední tiskové konferenci.

Reklama

„Je zřejmé, že nevyhrávají průzkumy. Volby vyhrávají hlasy ve volbách, je potřeba apelovat na lidi, aby k volbám přišli, pokud jim skutečně záleží na tom, jak tato země do budoucna bude vypadat," poznamenal. "A já si myslím, že tenhle apel nachází poměrně silnou odezvu a věřím tomu, že ta účast bude ještě silnější než v prvním kole,” doplnil.

Koláž diskutovaných témat protichůdných kandidátů generála Petra Pavla a Andreje Babiše v předvolební kampani před druhým kolem voleb na prezidenta České republiky v Praze dne 19. ledna 2023.

DRUHÉ KOLO ON-LINE: Andrej Babiš uznal svou prohru a vyzval své příznivce, aby ji akceptovali

Finále třetí přímé volby prezidenta ČR je tady. Hlasování o tom, zda bude novým prezidentem generál Petr Pavel, nebo expremiér Andrej Babiš (ANO), začalo dnes v 08:00. Budoucí hlavu státu mohou jako první vybírat z auta lidé v izolaci kvůli koronaviru, pokud přijedou na stanoviště, jichž je pět v Praze a po jednom v každém z okresů. Takzvaná drive-in stanoviště budou otevřena do 17:00. Sledujte níže on-line přenos ke druhému kolu, který potrvá až do neděle.

Přečíst článek

Pavel také poznamenal, že si k jejímu konci začíná kampaň užívat. Připustil, že Babiš působí unaveně, ale nevěří, že by mu „udělal takovou radost” a z voleb odstoupil.

Debata kandidátů na prezidenta Andreje Babiše (vpravo) a Petra Pavla (vlevo) na CNN Prima NEWS, 25. ledna 2023, Praha.

Stanislav Šulc: V sobotu mesiáš nepřijde. Z voleb vzejde zase jen prezident

Aktuální dění nejen na sociálních sítích naznačuje, že Česká republika se ocitá v přelomovém okamžiku srovnatelném se 17. listopadem či zrodem samostatného Československa. Ne, není tomu tak. Jde jen o obyčejné volby. Nic víc. A vzejde z nich jenom nový prezident. Tedy úředník s průměrnými pravomocemi a relativně velkou symbolickou mocí. 

Přečíst článek

Pavel v pondělí a v úterý zrušil kvůli nemoci setkání s voliči. Dnes od 17:00 uspořádal závěrečnou akci kampaně na pražském Staroměstském náměstí. Nejde podle něj o akci pouze pro Pražany, ale i pro lidi z dalších míst republiky. Počítá také s účasti v televizních debatách ve středu na CNN Prima News a ve čtvrtek v televizi Nova i s páteční závěrečnou diskusí v Českém rozhlase.

Prezidentský kandidát Andrej Babiš (ANO) zrušil dnešní výjezd do Hradce Králové a oznámil, že do druhého kola volby, které se uskuteční v pátek a sobotu, už kvůli výhrůžkám nepovede kontaktní kampaň.

Dalibor Martínek: Kulku a flintu už jsme měli. S čím ještě přijde Babiš? Zbývá fake inzerát v Blesku

Škoda, že prezidentské volby nejsou už dnes, teď hned. Předvolební kampaň už dře břichem o dno. A to nás čeká ještě několik dní této čím dál šílenější, ale vlastně ve své bláznivosti už monotónní show. Proboha, ještě budou dvě televizní debaty!

Přečíst článek

Reklama

Související

Nově zvolený prezident Petr Pavel

Analýza Jany Havligerové: Jaká očekávání (ne)může naplnit nový prezident Petr Pavel

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme