Recenze: Laïla Seychelles aneb levnější hotel na Seychelách za šest tisíc na noc
Seychely rozhodně nejsou levná destinace. Newstream.cz vyzkoušel několik cenových kategorií hotelů na souostroví v Indickém oceánu. Začínáme tou nejlevnější. Co se dá pořídit za šest až sedm tisíc korun za noc?
Historie a poloha
Výstavba nových hotelů na Seychelských ostrovech v posledních letech nabrala na tempu a Laïla, první a zatím jediný hotel ze sítě Marriott na hlavním ostrově Mahé, není výjimkou. Hotel otevřel teprve v loňském roce. Laïla se nachází na jihovýchodě ostrova u jedné z nejkrásnějších pláží Anse Royal, 15 až 20 minut jízdy z mezinárodního letiště. Taxi za tuto desetikilometrovou jízdu vyjde minimálně na 700 korun a nastaví to očekávání cenové hladiny na Seychelách. Pizza ze stánku za 300, kilový jogurt v supermarketu za 250.
Pokoje
Každý z 84 pokojů a apartmá nabízí neutrální tóny a řadu designových prvků odkazujícíchna tradiční seychelskou architekturu a přírodu. Mluvím třeba o ručně tkaných čelech postelí, nástěnné malby siluet seychelských rostlin či posuvné dveře ze dřeva a ratanu. Design na mě působil velmi koloniálně, což je dobře. My jsme měli jeden ze dvou apartmá "junior suite" o 80 metrech čtverečních, který nabízí oddělený obývací pokoj, který za pomoci dvou přistýlek posloužil jako ložnice pro děti.
Vyžití
Hotel nabízí krásný venkovní bazén, a ačkoliv u něho není velké množství lehátek a slunečníků, ani ve čtyřech jsme nikdy neměli problém, že bychom si neměli kam sednout a lehnout.
V hotelu je také nonstop otevřené fitness, ale vzhledem k chybějící klimatizaci jsem ho nikdy nevyzkoušel. Při cvičení preferuji teploty do 20 stupňů, ne 30 a vlhkost jako v prádelně.
Hotel má i vlastní menší spa o dvou masážních místnostech, které nabízí řadu procedur za příjemné ceny. Alespoň ve srovnání s jinými hotely a vůbec cenovou hladinou na Seychelách. Hodinová masáž začíná na zhruba 2100 korunách. Zajímavým prvkem je bezplatný odpolední čaj pro všechny hosty, kde se ke kávě a čaji podávají vybrané zákusky.
Restaurace
Hotel nabízí hlavní restauraci Iaroul bar u bazénu, na pláži přes silnici je pak hotelový plážový klub Kafe Kreol, který je zároveň restaurací a barem. Žádný z těchto provozů nemá klimatizované prostory. To může být problém pro každého, kdo by se chtěl najíst ve snesitelnějším klimatu, než je 30 stupňů a 90procentní vlhkost. Většinou bylo příjemnější sedět u bazénového baru než v restauraci. Plážová restaurace Kreol Kafe také většinou nabídla příjemný vánek.
Snídaně by určitě snesla rozšíření nabídky. Nepotěší nutnost připlatit si za pokrmy jako jsou vejce Benedikt či omeleta z bílků. Měli jsme možnost vyzkoušet asijskou bufetovou večeři, která byla super. Menu v plážovém Kafe Kreol je bohaté a zahrnuje saláty, ryby, maso i pizzu. Je ovšem nutné počítat s tím, že rodinná večeře vyjde na pět až šest tisíc korun, to je ale na Seychelách standardem.
Verdikt
Hotel je perfektní volbou pro klienty, kteří hledají hotel z globální hotelové sítě za – na seychelské poměry – výhodnou cenu. Bazén a bazénový bar obklopený tropickou vegetací a samotným hotelem jsou největší hotelovou devizou.
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.
Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.
Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.
Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.