Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FreshStart: Svěží pohled na svět byznysu

Margareta Křížová: Podnikání po padesátce můžu jen doporučit, je to osvobozující
video

Margareta Křížová: Podnikání po padesátce můžu jen doporučit, je to osvobozující

V padesáti vyměnit teplé místo v korporátu za nejistotu podnikání není šílenství. Naopak, člověk už má zkušenosti, čas i odrostlé děti, říká v rozhovoru pro FreshStart byznys investorka Margareta Křížová. Jaké vnímá rozdíly mezi americkými a českými startupisty? A co jim radí, aby zaujali investora?

Přečíst článek

FreshStart: Při jednání je nejdůležitější poslední dojem, ten přetrvá, tvrdí profesionální vyjednavač Radim Pařík

Přečíst článek
video

FreshStart: Učí Čechy, že kus umění nemusí stát stovky tisíc. A plakát z Ikea to rozhodně není

Přečíst článek
FreshStart: Jak vychovat top fotbalistu? Začít s atletickou průpravou, razí šéf fotbalové akademie
video

FreshStart: Jak vychovat top fotbalistu? Začít s atletickou průpravou, razí šéf fotbalové akademie

Před osmi lety se Alex Zbur rozhodl založit Fotbalovou akademii Praha. Chtěl na to ale jít jinak, a proto společně s ní vznikla i Sportovní akademie Praha. Šéf obou akademií totiž věří, že nejlepším fotbalistou se může stát jen všestranný sportovec. A proč si myslí, že se český fotbal na té nejvyšší úrovni nemůže vyrovnat tomu evropskému? Podívejte se na nový díl pořadu FreshStart s Alexem Zburem.

Přečíst článek
video

FreshStart: Od chemoterapie po byznys s kolagenem. Pinky Protein se zrodila ze zoufalství a potřeby

Před pěti lety jí zjistili rakovinu prsu a podstoupila drastickou léčbu. Chemoterapie ji připravila o vlasy. A také o chuť k jídlu. Ke každému soustu se musela Katya Tsvetanova Gogeva přemáhat. Byla ráda, když zvládla pár lžic proteinu s vodou k snídani. Nad nemocí ale zvítězila. A nyní Katy z pozice zakladatelky Pinky Protein, výrobce přírodního proteinu, pomáhá onkologickým pacientkám i ostatním ženám, které chtějí vést zdravý život, s detoxikací těla a výživou.

Přečíst článek
video

FreshStart: I kojicí móda umí ženě lichotit, říká zakladatelka značky Wo-mum

Každá máma je především žena a na módu nechce rezignovat ani v těhotenství či při kojení, myslí si zakladatelka značky oblečení Wo-mum Jaroslava Šnejdarová. „Mám ráda módu. Na mateřské jsem ale narážela na to, že jsem si nemohla obléci to, co mi sluší, protože tyto kousky oblečení nebyly střihem uzpůsobené pro kojení,“ vzpomíná Jaroslava v pořadu FreshStart.

Přečíst článek
video

FreshStart: Z vlastní potřeby vyvinuli aplikaci Nekrachni. Generaci Z pomáhají finančně dospět

Nápad na aplikaci vzešel z běžného života. „Uvědomila jsem si, že se musím odstěhovat od rodičů, a platit si všechno sama, ale nevěděla jsem jak na to,“ říká spoluzakladatelka projektu Nekrachni Maria Šimůnková. Se spolužákem Jakubem Rychlým vytvořili výukové plány pro školy, ze kterých se později vyvinula mobilní aplikace. 

Přečíst článek
video

FreshStart: V Pura Vida dělají módu jinak. Zvesela

Za brněnskou značkou Pura Vida stojí majitelky Petra Buchtová Němečková a Petra Bartoňková alias Petruccya. Firma získala svůj název z kostarického pozdravu. „Jsme takoví ambasadoři dobré nálady v Česku. Vyrábíme oblečení, které dodává sebevědomí a dobrou náladu pro holky a nově i pro kluky,“ říká Petruccya. Jejich pestrobarevné vzory nepřehlédnete. Začaly sice jen s legínami na běhání, ale postupem času rozšířily sortiment o sportovní podprsenky, mikiny, trička nebo třeba kabáty.

Přečíst článek
video

FreshStart: Musíš hořet, abys mohl zapalovat, říká podnikatelka Eva Čejková

Eva Čejková založila komunitu Ženy s.r.o., ze které před pár lety vyčlenila startup Testuj.to. Ten se stal prvním startupem, do kterého investovala Heureka Group. Díky jeho softwaru lze testovat snad všechno. Dnes jej využívají různá média. Testery se mohou stát i běžní zákazníci, stačí se registrovat. A zájem je opravdu velký. „Jsem za to moc ráda. Uživatelské recenze jsou objektivní zpětnou vazbou, pro spolupracující subjekty jde o čistý sběr názorů z trhu,“ říká v další epizodě projektu FreshStart Eva Čejková.

Přečíst článek
Zakladatel společnosti Amplla Přemysl Kokeš
video

FreshStart: Hasičák, který si doma vystavíte, sklízí ceny od designérů i hasičů

Inovativní vzhled hasicího přístroje Amplla doplňuje jeho multifunkčnost. Architekt Přemysl Kokeš přišel s nápadem na hasicí přístroj, který si budete chtít doma dokonce vystavit. Kulatý, placatý a barevný rescue point sklízí úspěchy i na designových soutěžích jako je například prestižní International Forum Design Award, kde získal zlato. „Velice mě potěšila česká cena hasičů Zlatý plamen, protože to není za design, ale od odborníků na požáry, kteří ocenili naše uvažování,“ říká Kokeš v další epizodě projektu FreshStart.

Přečíst článek
Zakladatel platformy FreshStart Kryštof Kněžínek
video

FreshStart s jeho zakladatelem Kryštofem Kněžínkem: Peníze jsou prostředkem ke svobodě

Kryštof Kněžínek je zakladatel marketingové agentury Notigo, spoluzakladatel firmy AutosEU a také vysokoškolský student. Vymyslel platformu FreshStart, skrze kterou začínajícím podnikatelům předává informace a tipy z byznysového světa. „Některé věci mě štvou, ale je to náplň mého života,“ přiznává. V rozhovoru dále popisuje svůj time management nebo způsob, jakým vyjednává s klienty.

Přečíst článek
Podnikání - ilustrační foto

Podnikatelé se vypařují nejrychleji za dekády. Ruší živnosti kvůli očekávání recese

Problémy jsou zejména v obchodě a restauracích. Naopak rychle roste počet lidí podnikajících v IT.

Přečíst článek
Michal Perna
video

FreshStart s vynálezcem Kafánka Michalem Pernou: Směs kávy a cukru má nekonečně využití

Milovník kávy Michal Perna přišel před pár lety s nápadem, který je sice jednoduchý, ale jinde ve světě se nedělá. Spojil třtinový cukr a espresso. K této kombinaci začal přidávat různé příchutě, a tak vznikl Kafánek. Patentovaný český výrobek, který se hodí nejen do nápojů všech druhů ale i na vaření. Jakou kávu pijí Češi nebo co si Michal myslí o cibetkové kávě? Na to dá odpověď další díl série FreshStart.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme