Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

demonstrace - informace o tématu

Protesty odpůrců reformy, kterých se od ledna opakovaně účastní desítky tisíc Izraelců

Izraelský parlament schválil část kontroverzní justiční reformy. Je to posílení demokracie, uvedl premiér Netanjahu

Izraelský parlament v prvním čtení schválil návrh zákona, který je součástí kontroverzní justiční reformy a který má omezit pravomoci nejvyššího soudu. Informovala o tom agentura Reuters. Jedná se o první část tohoto vládního balíku, který postoupil parlamentem od konce letošního března, kdy izraelský premiér Benjamin Netanjahu kvůli masivním protestům oznámil odložení reformy.

Přečíst článek
Jindřich Rajchl, předseda hnutí PRO, na demonstraci Česko proti bídě v březnu 2023.

Dalibor Martínek: Jsou rebelové z náměstí burani? Nebo začíná pod vládou skutečně hořet?

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Vláda hraje ruskou ruletu. Pošklebovat se plebsu se může vymstít

Přečíst článek
Demonstrace v Lyonu proti důchodové reformě francouzské vlády posouvající věk pro odchod do důchodu o dva roky na 64 let 16. února 2023.

Francie má problém jako Česko. Kvůli důchodové reformě ochromíme zemi, slibují demonstranti

Francii dnes čeká šestá generální stávka proti plánované důchodové reformě, která zahrnuje zvýšení hranice pro odchod do penze o dva roky. Očekává se hromadné narušení dopravy, zrušena bude většina vlakových spojů a protest zasáhne i provoz pařížského metra. Odbory ohlásily, že jejich cílem je na 24 hodin zastavit chod země. Úřady podle francouzských médií očekávají, že do ulic vyjde přes milion lidí.

Přečíst článek
Policisté odnášející Gretu Thunbergovou protestující s dalšími ekology před norským ministerstvem financí v Oslu pro záchranu sobů.

Protest na záchranu sobů skončil. Policie demonstranty včetně Grety Thunbergové odnesla

Norská policie dnes zasáhla proti demonstrantům, kteří v metropoli Oslu blokují vstup do několika vládních úřadů, a od ministerstva financí odnesla mimo jiné známou švédskou ekologickou aktivistku Gretu Thunbergovou. Informovala o tom norská televize NRK. Demonstranti, mezi nimiž je mnoho zástupců původních obyvatel, požadují odstranění větrných turbín z pastvin, které tradičně využívají domorodí chovatelé sobů Sámové.

Přečíst článek
Továrna Foxconn v Číně

V továrně na iPhony v Číně propukly nové nepokoje

Čínské úřady ve středu zavedly další opatření, aby omezily rychlý nárůst případů onemocnění covid-19 a zvýšily tak obavy investorů o ekonomiku. V největší továrně na výrobu chytrých telefonů od společnosti Apple na světě propukly nové nepokoje, které podle agentury Reuters poukazují na sociální a finanční dopady těchto omezení.

Přečíst článek
Josef Středula

Odboráři demonstrovali proti vládě. Vyzvali k cenové regulaci

Odbory na pražské demonstraci vyzvaly k zavedení cenové regulace, k zastavení poklesu reálných mezd nebo k zestátnění kritické infrastruktury v energetice. Vláda se podle nich musí zasadit o ochranu nízkopříjmových skupin i střední třídy, na které nejvíc dopadá současná krize, a zachovat sociální smír. Protestní akce, která trvala zhruba hodinu a půl a uzavřela ji státní hymna, se podle policejního odhadu zúčastnilo několik tisíc lidí. Podle policie byla demonstrace bez problémů.

Přečíst článek
V Praze protestovaly desetitisíce lidí.

GALERIE: 70 tisíc lidí žádalo na pražském Václaváku demisi vlády. Šlo o proruské síly, řekl Fiala

Okamžitou demisi koaličního kabinetu premiéra Petra Fialy (ODS) a vypsání nových parlamentních voleb vyhlásili jako své hlavní požadavky organizátoři protivládní demonstrace na Václavském náměstí. V případě nesplnění hrozí vyhlášením odporu. Podle premiéra demonstraci svolaly síly, které se hlásí k proruské orientaci a mají blízko k extrémním pozicím. Policie odhadla, že se k protestu sešlo kolem 70 tisíc lidí.

Přečíst článek
nepokoje v Ekvádoru

REPORTÁŽ: V Ekvádoru to vře. Tisíce lidí v ulicích Quita demonstrují proti růstu cen

Hlavní město Ekvádoru Quito už přes dva týdny paralyzují demonstrující davy. Tisíce nespokojených a inflací „ožebračených“ občanů vyšly do ulic. Požadují větší sociální pomoc a odchod prezidenta Guillerma Lassa, píše spolupracovnice Newstreamu z místa Martina El Kooli.

Přečíst článek
Proti ruské invazi demonstrovali lidé na různých místech světa, jako například v izraelském Tel Avivu.

Stop Putler!, Putin je vrah, Putin je nový Hitler. Lidé v Česku i ve světě demonstrují proti ruské invazi

Na mnoha místech ve světě se dnes sešli lidé, aby vyjádřili svou podporu Ukrajině a odsoudili invazi ruské armády na Ukrajinu. Mnozí se dožadovali ukončení invaze, jiní se zaměřili přímo na šéfa Kremlu Vladimira Putina. Jejich transparenty tak zdobily nápisy jako „Stop Putler!“, „Putin je vrah“, „Putin je nový Hitler“. Podívejte se na fotogalerii:

Přečíst článek
Reklama

News box

Čistý zisk amerického výrobce elektromobilů Tesla 🔌🚗 v prvním čtvrtletí letošního roku klesl o 55 procent na 1,13 miliardy dolarů 💰 (26,6 miliardy korun) a tržby se snížily poprvé za čtyři roky. Vyplývá to z prohlášení zveřejněného v noci na dnešek. Automobilka však současně oznámila, že urychlí výrobu nových, cenově dostupnějších vozidel, což poslalo její akcie vzhůru.
Americký senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů 💰 (2,24 bilionu korun). Píší to zahraniční agentury. Zákon ještě musí podepsat americký prezident Joe Biden, který podle agentury Reuters oznámil, že tak učiní během dnešního dne. Číst více
Akcionáři Komerční banky budou dnes hlasovat o výši dividendy z loňského zisku. Představenstvo banky navrhuje vyplatit 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Nárok na dividendu bude mít akcionář, který bude vlastnit akcie banky k 6. květnu 2024. Datum výplaty bylo určeno na 27. května 2024.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok včera předala Evropské komisi požadovanou zprávu o rizicích spojených s novou aplikací TikTok Lite. Evropská komise hrozila TikToku pokutou, pokud zprávu do úterý nepředložil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme