Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Credit Suisse: Pád titána švýcarského bankovnictví

Lukáš Kovanda: Řidiči teď mají novou jistotu. Nafta i benzín ještě zlevní

V příštích sedmi dnech pohonné hmoty dále mírně zlevní, v rozsahu kolem třiceti haléřů na litr, odhaduje ekonom Lukáš Kovanda. Ropu totiž zlevňují pády a otřesy bank, jako je Silicon Valley Bank nebo Credit Suisse.

Přečíst článek

Credit Suisse je jen „špička ledovce“, varuje člen vedení největší banky v USA

Přečíst článek
Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka

Lukáš Kovanda: Strach z pádu největší švýcarské banky Credit Suisse potápí i českou korunu

Přečíst článek
Švýcarskou banku má vytáhnout z krize saúdský princ Mohammed bin Salmán. Akcie rostou

Prestižní švýcarskou banku má vytáhnout z krize saúdský princ. Akcie rostou

Švýcarská banka Credit Suisse měla špatný rok. Série problémů a skandálů způsobila, že akcie zažily volný pád – spadly o dvě třetiny, z firmy odešla řada zaměstnanců a klienti masivně vybírali vklady. Možná nyní bance konečně svítá naděje. Spekulace, že saúdský princ Mohammed bin Salmán zvažuje koupi investiční části banky, poslala akcie o pět procent vzhůru. 

Přečíst článek
Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka

Credit Suisse zaplatí miliardy v kauze, která odstartovala krizi v roce 2008

Problémy zmítaná banka Credit Suisse souhlasila s tím, že zaplatí 495 milionů dolarů (asi 12,5 miliardy korun) za vypořádání největšího zbývajícího případu souvisejícího s její úlohou při prodeji cenných papírů zajištěných hypotékami (RMBS) na bydlení v USA, které přispěly k finanční krizi v roce 2008. Uvedla to agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka

Credit Suisse čelí propadu cen akcií, roční výhled je nejhorší v historii banky

Akcie Credit Suisse na burze v Curychu prudce klesají, dopoledne spadly až o 12 procent. Od začátku roku odepsaly zhruba 60 procent hodnoty a jsou na cestě vykázat nejhorší rok v historii této švýcarské banky sahající do roku 1856. Generální ředitel Ulrich Körner ale ujišťuje, že banka je finančně zdravá a že avizovaná restrukturalizace ji stabilizuje. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Do pěti let vzroste počet dolarových milionářů o 40 procent. V Číně se jejich počet zdvojnásobí

Pandemie, inflace, válka na Ukrajině a zprávy o nadcházející recesi. To není zrovna zdravé podhoubí pro růst světového bohatství. Přesto se do pěti let podle studie Credit Suisse počet dolarových milionářů zvýší o 40 procent celosvětově, v Číně se dokonce zdvojnásobí.

Přečíst článek
Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka

Credit Suisse se snaží očistit. Kvůli skandálu s praním špinavých peněz zcela obměnila top management

Novým finančním ředitelem švýcarské banky Credit Suisse se od 1.října stane Dixit Joshi. Změna nastane i na pozici provozní ředitelky skupiny, kterou se stane Francesca McDonagh, píše agentura Reuters.

Přečíst článek
Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka

Soud pokutoval Credit Suisse za to, že umožnila pašerákům drog prát peníze

Švýcarský federální trestní soud shledal švýcarskou banku Credit Suisse a jejího bývalého zaměstnance vinnými z nedostatečného postupu proti praní špinavých peněz. Bance vyměřil pokutu dva miliony švýcarských franků (téměř 50 milionů korun).

Přečíst článek
Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka

Z Credit Suisse unikla data klientů. Údajně mezi ně patří drogoví dealeři a váleční zločinci

Z druhé největší švýcarské banky Credit Suisse unikla data, která odhalují podrobnosti o účtech více než 30 tisíců klientů. Údajně jsou mezi nimi i drogoví dealeři, obchodníci s lidmi a další zločinci.

Přečíst článek
António Horta-Osório, předseda správní rady švýcarské bankovní skupiny Credit Suisse

Krizový šéf Credit Suisse rezignoval, i kvůli účasti na finále Wimbledonu

Porušení karanténních pravidel se nevyplatilo předsedovi správní rady švýcarské bankovní skupiny Credit Suisse Antóniu Horta-Osóriovi. Po pouhých devíti měsících ve funkci, v níž měl za úkol stabilizovat banku po sérii skandálů a finančních problémech, s okamžitou platností rezignoval.

Přečíst článek
Aj Wej-Wej

Credit Suisse ruší účet Aj Wej-wejovi. Posluhuje Pekingu, tvrdí slavný umělec

Pozoruhodná kauza se v minulých dnech rozpoutala kolem Credit Suisse a čínského umělce, disidenta a aktivisty Aj Wej-weje. Banka totiž hodlá zrušit účet jeho nadace založené na podporu umění a lidských práv ve Švýcarsku. Odůvodnění? Aktivista má v Číně zápis v „rejstříku trestů“. Jenže nic takového není pravda.

Přečíst článek
Počet dolarových milionářů se loni meziročně zvýšil o desetinu, navzdory koronaviru.

Počty dolarových milionářů koronavirus nesrazil. Loni jich přibyla desetina

Rozdíly v rozložení majetku se v loňském pandemickém roce dále prohloubily. Na světě přibylo 5,2 milionu dolarových milionářů, nejvíce ve Spojených státech a v Německu, zjistila studie investiční banky Credit Suisse nazvaná Global Wealth Report.

Přečíst článek
Reklama

News box

Více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ lidí zatkla německá policie při pátečních střetech, které doprovázely propalestinskou demonstraci a pokus zřídit protestní stanový tábor ve vládní čtvrti v Berlíně. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na policii. Demonstranti mimo jiné požadují, aby Německo přestalo podporovat Izrael ve válce proti palestinskému hnutí Hamás.
Australská těžařská společnost BHP Group zvažuje, že 📈 vylepší nabídku na převzetí svého britského rivala Anglo American. S odkazem na své zdroje to dnes uvedla agentura Bloomberg. BHP tento týden za Anglo American nabídla 31,1 miliardy liber (zhruba 913 miliard korun), britský podnik ale nabídku odmítl jako nedostatečnou. Spojením firem by vznikl největší producent mědi na světě.
Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon 👎 zhoršovat. Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj to dnes uvedl s tím, že o této skutečnosti informoval také západní spojence na virtuálním zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Ruská armáda mezitím oznámila, že dobyla dvě vesnice v Doněcké oblasti a že dosáhla průlomu v ukrajinské obraně.
Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil dnes výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního místostarostu 👨 Martina Chlumského. Chlumský organizaci dočasně vedl již od březnové rezignace Hany Moučkové v souvislosti s mnohamilionovým podvodem. Byl jediným kandidátem na pozici starosty. 
Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo  nenařídil zabít předáka ruské opozice Alexeje Navalného. Uvedl to dnes americký deník The Wall Street Journal (WSJ). Navalnyj v Rusku patřil k nejostřejším Putinovým kritikům.  Číst více
Tisíce lidí z celého Španělska dnes zamířily do Madridu na manifestaci na  podporu premiéra Pedra Sáncheze. Ten ve středu oznámil, že zvažuje rezignaci v souvislosti s vyšetřováním možného střetu zájmů své manželky. Informovala o tom agentura Reuters.
Rusko bude hledat cesty, jak překonat případné 📜 sankce, které by Evropská unie mohla uvalit na jeho aktivity v oblasti zkapalněného zemního plynu (LNG). Uvedl to dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov, který takové sankce označuje za nezákonné. Varoval zároveň, že takové sankce by měly negativní dopady na evropský průmysl.
Itálie si dnes předvolala ruského velvyslance v reakci na oznámení Moskvy, že ruskou pobočku firmy Ariston Thermo Group nyní převezme dceřiná společnost ruského 🏭 plynárenského podniku Gazprom. S odkazem na sdělení šéfa italské diplomacie Antonia Tajaniho to uvedla agentura AFP.
Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank si vytvoří rezervu až 1️⃣,3️⃣ miliardy eur (zhruba 33 miliard korun) na krytí nákladů souvisejících s vleklým právním sporem ohledně převzetí konkurenta Postbank. Banka dnes upozornila, že tento krok bude mít dopad na její výsledky za čtvrté čtvrtletí i za celý letošní rok.
Tchaj-wan dnes zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské ministerstvo obrany oznámilo, že 1️⃣2️⃣ čínských letadel překročilo střední linii dělící Tchajwanský průliv, kterou Tchaj-pej považuje za neoficiální hranici mezi oběma zeměmi. Zpráva přichází den poté, co americký ministr zahraničí Antony Blinken ukončil návštěvu Číny, upozornila agentura Reuters.
Reklama
Reklama
Doporučujeme