Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Credit Suisse se snaží očistit. Kvůli skandálu s praním špinavých peněz zcela obměnila top management

Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka
ČTK/AP
Petra Jansová
pej

Novým finančním ředitelem švýcarské banky Credit Suisse se od 1.října stane Dixit Joshi. Změna nastane i na pozici provozní ředitelky skupiny, kterou se stane Francesca McDonagh, píše agentura Reuters.

Reklama

Joshi přichází do Credit Suisse z Deutsche Bank. Francesca McDonagh má být pravou rukou generálního ředitele Ulricha Koernera a podporovat ho v řízení a strategickém rozvoji včetně zamýšlené provozní a nákladové transformace.

Obměna top managementu Credit Suisse přichází po sérii skandálů a naznačuje, že druhá největší švýcarská banka se snaží opět vylepšit svoje renomé, upozorňuje Reuters.

Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka

Z Credit Suisse unikla data klientů. Údajně mezi ně patří drogoví dealeři a váleční zločinci

Z druhé největší švýcarské banky Credit Suisse unikla data, která odhalují podrobnosti o účtech více než 30 tisíců klientů. Údajně jsou mezi nimi i drogoví dealeři, obchodníci s lidmi a další zločinci.

Přečíst článek

Minulý měsíc se proto novým generálním ředitelem stal Ulrich Koerner. Ten, jak se očekává, omezí investice a bude snižovat náklady.

Dočasným výkonným ředitelem byl jmenován Michael J. Rongetti, vedoucím divize Wealth Management nadále zůstává Francesco De Ferrari. Ten se zároveň nově stal i generálním ředitelem pro Evropu, Střední východ a Afriku.

Investiční banka Credit Suisse zaznamenala ve druhém čtvrtletí ztrátu před zdaněním ve výši 1,12 miliardy švýcarských franků, ztráta se očekává i pro toto čtvrtletí.

Švýcarská vlajka

Čínské firmy znovu „objevily“ Švýcarsko. Zajistí si tam peníze na rozvoj

Čínské firmy začínají spoléhat na Švýcarsko, aby si tam zajistily peníze na další rozvoj. Regulační orgány v Číně jim přitom žádosti schvalují velmi rychle. Minulý týden se rozhodly takto si peníze ve Švýcarsku zajistit první čtyři firmy, uvedla společnost Baker McKenzie, která jim k tomu poskytla poradenství. Čínské podniky si tak zajistily celkem zhruba 1,5 miliardy dolarů (přes 36 miliard korun).

Přečíst článek

Aj Wej-Wej

Credit Suisse ruší účet Aj Wej-wejovi. Posluhuje Pekingu, tvrdí slavný umělec

Pozoruhodná kauza se v minulých dnech rozpoutala kolem Credit Suisse a čínského umělce, disidenta a aktivisty Aj Wej-weje. Banka totiž hodlá zrušit účet jeho nadace založené na podporu umění a lidských práv ve Švýcarsku. Odůvodnění? Aktivista má v Číně zápis v „rejstříku trestů“. Jenže nic takového není pravda.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Největší švýcarská banka UBS

Lukáš Kovanda: Je třeba se v Česku bát o úspory? Švýcaři jednají o nouzovém spojení dvou tamních největších bank

Přečíst článek
Švýcarská banka Credit Suisse

Nejistota pro ekonomiku Švýcarska. Záchrana Credit Suisse jí přinesla nová rizika

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme