Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

byty - informace o tématu

Výstavba bytů v České republice - ilustrační foto

DRFG investuje miliardy v Olomouci. Postaví tu byty a kanceláře

Investiční skupina DRFG koupila letos v březnu pozemky v blízkosti olomouckého hlavního nádraží a do roku 2025 zde postaví vícefunkční areál složený z bytů, maloobchodních prostor a kanceláří. Projekt má hodnotu 2,6 miliardy korun.

Přečíst článek
Byty, ilustrační foto

Zdražování pokračuje. Průměrná cena staršího bytu v Česku přesáhla 90 tisíc korun za metr čtvereční

Přečíst článek
Byt, nájemníci

Právník: Nájemníci nebudou mít na doplatky energií

Majitelé bytů, kteří mají energie napsány sami na sebe, mohou mít problém, varuje advokát Strnad.

Přečíst článek
První ucelená část čtvrti Nová Zbrojovka v Brně, která vzniká na území někdejší továrny, se začne stavět příští rok, hotová má být v roce 2026.

Brno dotahuje Prahu v cenách bytů. Metr čtvereční tam stojí přes 100 tisíc, ukazuje analýza

Byty ve velkých českých městech v letošním prvním čtvrtletí dále zdražily. Souvisí to s jejich nedostatkem i rostoucí inflací. Například v Brně stouply ceny bytů meziročně o pětinu na více než 100.000 korun za metr čtvereční. Dohání tak Prahu, kde se ceny zvyšují pomaleji než v krajských městech. Vyplývá to z aktuální analýzy společnosti FérMakléři.cz, která spolupracuje s více než stovkou realitních makléřů.

Přečíst článek
Takto dopadla rekonstrukce bytu na pražské sídlišti.

Až na beton. I tak může dopadnout rekonstrukce bytu v paneláku s minimálním rozpočtem

I s minimálním rozpočtem lze přeměnit panelákový byt tak, aby nabídl pohodlné a především výjimečné bydlení.

Přečíst článek
Ceny bytů v Tokiu dosáhly loni třicetiletého maxima.

Ceny bytů v Tokiu jsou na rekordu. A jen o čtvrtinu dražší než v Praze

Průměrná cena nového bytu v Tokiu loni dosáhla 62,6 milionu jenů (asi 11,9 milionu korun) a překonala tak 30 let starý rekord. Důvodem je rostoucí poptávka domácností s dvojím příjmem, větší podíl pracujících žen i zvyšující se náklady na výstavbu, uvedla agentura Bloomberg. Pro srovnání – nový, sedmdesátimetrový byt v Praze se podle CG Indexu společnosti Central Group koncem loňského roku prodával v průměru za 9,6 milionu korun. 

Přečíst článek
Rodinný dům v pražské čtvrti Lhotka.

Počet domů v Česku přibývá. Je jich přes dva miliony, nejvíc ve Středočeském kraji

Domovní fond v Česku se rozrůstá. Za posledních deset let se zvětšil o devět procent. Přibylo 195 tisíc domů. Celkem jich je víc než 2,35 milionu.

Přečíst článek
Rohan City, stavba

Petr Dufek: Česká republika je opět evropskou jedničkou ve zdražování bytů

Růst cen bytů v České republice ve třetím čtvrtletí loňského roku zrychlil. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2020 zdejší byty v průměru podražily o víc než pětinu (22 procent). S takto vysokým nárůstem se Česko drží v čele celounijního žebříčku, píše v komentáři k aktuální statistice vývoje cen bytů v jednotlivých zemích Evropské unie Petr Dufek, analytik ČSOB.

Přečíst článek
Interiér navržený architektkou Lenkou Míkovou.

Jak dopadla rekonstrukce rozlehlého bytu v centru Prahy?

K rekonstrukci bytu v historickém centru přistoupila architektka Lenka Míková velkoryse. Protože přesně to si podle ní tak velkorysý prostor o ploše 250 metrů čtverečních zaslouží.

Přečíst článek
Finep, byty z projektu Prosek Park v Praze 9

Anketa: Velcí developeři dají letos na trh víc bytů než loni, jejich ceny dál porostou

Nových bytů bude letos na trhu více než v roce 2021. Developeři letos dokončí více projektů, rozhodně to však nebude znamenat, že by nové bydlení mělo zlevňovat. Naopak, ceny patrně dál porostou. Nyní stojí v Praze metr čtvereční nového bytu kolem 140 tisíc korun. Newstream.cz udělal mezi velkými developery anketu na téma, kolik nových bytů chtějí letos prodat. 

Přečíst článek
Central Group - Žižkov

Průměrný pražský byt zdražil o dvě roční mzdy, nově jich je potřeba 16

Za posledních pět let vzrostly ceny pražských bytů o 90 procent, mzdy ale jen o 33 procent. Z indexu sestavovaného developerskou společností Central Group vyplynulo, že nový byt v metropoli s plochou 70 metrů čtverečních už stojí 16 ročních průměrných hrubých mezd Pražana. Oproti loňsku je to o dva roční platy více. Index počítá s průměrnou hrubou měsíční mzdou v metropoli 50 556 korun a cenou nového bytu o uvedené rozloze 9 626 234 korun.

Přečíst článek
Ceny bytů letí vzhůru, ilustrační foto.

Překvapení na realitním trhu. Staví se nejvíc bytů za dekádu

Za uplynulých 12 měsíců se rozestavělo 42 tisíc nových bytů. Tolik se stavělo naposledy v roce 2009, připomíná ekonom České spořitelny Michal Skořepa. Přinese to očekávané ochlazení na trhu s nemovitostmi? Situace na hypotečním trhu by tomu mohla napomoci. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním čtvrtletí 2024 stoupl ↗ meziročně o 14 procent na 4,1 miliardy korun. Objem aktiv pod její správou vzrostl o 18 procent na 384 miliard korun, uvedla ČSOB, která patří mezi největší tuzemské banky,
Stavební spořitelny poskytly do konce dubna úvěry za 13,3 miliardy korun. Proti prvním čtyřem měsícům loňského roku se objem úvěrů zvýšil o pětinu.↗ Nové smlouvy o stavebním spoření uzavřelo 170 tisíc klientů, což odpovídá loňské úrovni. 

Zdravotní stav postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale vážný , řekli novinářům ministr obrany Robert Kaliňák a ředitelka banskobystrické nemocnice, kde byl ministerský předseda po pokusu o atentát hospitalizován. 🏥  Fico podstoupil pětihodinovou operaci.

Číst více
Mírová konference o Ukrajině, kterou v červnu chystá Švýcarsko, bude bez účasti Ruska zbytečná, uvedl Kreml. Podle Moskvy taková konference není seriózní snahou najít mírové řešení. 🏳
Čína je připravena posílit své vztahy s Ruskem, řekl na úvod jednání čínský prezident Si Ťin-pching svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi 🤝, který je na dvoudenní státní návštěvě Číny.
Prezident Petr Pavel dnes na Pražském hradě jmenuje členem vlády poslance Marka Ženíška (TOP 09).✍ Pětačtyřicetiletý politik se ujme funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace po stranické kolegyni Heleně Langšádlové. Současně dnes Ženíšek skončí ve funkci šéfa sněmovního zahraničního výboru a dalších sněmovních postech. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme