Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Z londýnského vysílače bude luxusní hotel

Z londýnského vysílače bude luxusní hotel
BT Group, užito se svolením
 ČTK

Londýnské architektonické studio Heatherwick se podepíše pod další ikonickou přestavbu, tentokrát 177 metrů vysokého bývalého vysílače. Ten se má změnit na luxusní hotel.

Reklama

Londýnská věž BT Tower se přemění na luxusní hotel. Majitel věže, společnost BT Group, se dohodl na jejím prodeji společnosti MCR Hotels za 275 milionů liber (8,2 miliardy korun). BT Group to uvedla ve sdělení pro tisk.

Věž vysoká 177 metrů s otáčecí restaurací ve 34. patře byla postavena v 60. letech a stala se symbolem poválečné obnovy Londýna. Nachází se ve čtvrti West End a 16 let byla nejvyšší budovou ve městě, dokud ji v roce 1980 nepředstihl mrakodrap ve finanční čtvrti City. Do roku 1984, kdy ji zprivatizoval British Telecom, byla budova známá jako Post Office Tower. Její hlavní role v komunikacích se však od jejího otevření v roce 1965 vytratila. V posledních letech je známější díky displeji, který zveřejňuje zprávy o významných událostech, jako je narození královských dětí nebo sportovní vítězství.

Ředitel BT pro nemovitosti Brent Mathews uvedl, že věž hrála zásadní roli při přenosu hovorů, zpráv a televizního signálu. Smlouva s MCR umožní, aby stavba získala nový účel a věhlasná budova zůstala zachována pro další desetiletí.

BT Tower má památkovou ochranu omezující architektonické změny. Společnost MCR Hotels, která je třetím největším provozovatelem hotelů v USA, má zkušenosti s přestavbou slavných budov na hotely, jako v případě přestavby terminálu společnosti TWA navrženého Eero Saarinem na newyorském Letišti JFK. Na projektu BT Tower bude spolupracovat s londýnským studiem Heatherwick.

Palác Savarin se rekonstruuje.

Co se děje za plachtou. Unikátní pohled na nejstřeženější staveniště v Praze

Už několik měsíců je jeden z nehonosnějších paláců Na Příkopě zahalen lešením a zelenou sítí. V barokním domě totiž probíhá kompletní rekonstrukce, která by měla být hotová už za rok. V Paláci Savarin po jejím dokončení bude i nadále kasino, ale i restaurace, veřejnosti mají sloužit také další prostory.

Přečíst článek

Endesa pavilon

GALERIE: Krásné, nebo bizarní? Jedenáctka pozoruhodných budov světa, které využívají energii ze slunce

Sluneční skála připomínající obrněný krunýř pásovce, terasovitá rýžová políčka z čínského venkova, koule s pohyblivou stěnou, obří nelogické puzzle nebo čínský drak či vlny. I takto mohou vypadat inspirace pro moderní domy budoucnosti, jejichž architekti při návrzích promýšleli, jak zakomponovat do budovy a jejího fungování slunce a jeho energii. Prohlédněte si jedenáct zajímavých budov světa s impozantní fasádou ze solárních panelů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme