Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vyráběl se v ní i nábytek pro IKEA, teď se výšková budova v Říčanech promění na apartmány

Takto bude vypadat budova bývalého Interiéru v Říčanech.
Se svolením Vihorev Group
Petra Jansová
pej

Staronová výšková dominanta středočeských Říčan bude dokončena už příští rok. Rekonstrukce hrubé stavby budovy ze 70. let je už ale hotová.

Reklama

Výšková budova, v níž v minulosti sídlil Interiér Říčany, má po rekonstrukci nabídnout zhruba 120 apartmánů a také dvě patra coworkingových kanceláří. Celková investice společnosti Vilhorev Group se má vyšplhat k 350 milionům korun.

Celková rozloha projektu přesahuje osm tisíc metrů čtverečních. První dvě patra zaplní sdílené kancelářské prostory, osm pak servisované apartmány včetně loftových v nejvyšších patrech.

Budova ze 70. let v Říčanech prochází kompletní rekonstrukcí

Během rekonstrukce byla sanována a také obměněna původní ocelová konstrukce. „V rámci realizace jsme byli nuceni v kontextu statických poruch původní ocelové konstrukce přistoupit k její většinové sanaci a odstranění. Veškeré nové statické prvky jsou tak nyní provedeny v monolitu, který zajistí nejen stabilitu, ale i dlouhodobou životnost budovy,“ přibližuje realizaci Tomáš Wildt z investiční společnosti Vihorev Group.

Palác Savarin se rekonstruuje.

Co se děje za plachtou. Unikátní pohled na nejstřeženější staveniště v Praze

Už několik měsíců je jeden z nehonosnějších paláců Na Příkopě zahalen lešením a zelenou sítí. V barokním domě totiž probíhá kompletní rekonstrukce, která by měla být hotová už za rok. V Paláci Savarin po jejím dokončení bude i nadále kasino, ale i restaurace, veřejnosti mají sloužit také další prostory.

Přečíst článek

Architektonický návrh počítá s ekologickým pojetím budovy. Součástí Honest Říčany, tak se nově projekt jmenuje, bude kromě mnoha energeticky úsporných a zelených technologií a zeleně na terasách, například i využití takzvané šedé vody či předehřev teplé užitkové vody přes výměník.

Rozšíří se parkovací plochy, výstavba veřejné dobíjecí stanice pro elektromobily ve spolupráci s PRE a do budoucna je plánována i výstavba parkovacího domu. Právě počet parkovacích míst se stal kritickým místem během povolovacího procesu. Vedení Říčan kritizovalo jejich nedostatek. 

Parkovací dům v Dolních Břežanech.

Ocel a svodidla. V Dolních Břežanech mají parkovací dům za 73 milionů

Dolní Břežany spojované v posledních letech s mnoha výjimečnými architektonickými počiny mají další zajímavou stavbu. Problém s parkováním tam vyřešili výstavbou parkovacího domu, který navrhl architekt Zdeněk Fránek.

Přečíst článek

„Oproti stavebnímu povolení na rekonstrukci administrativní budovy, které jsme nabyli zároveň s budovou, naopak ještě navyšujeme počet parkovacích stání oproti původnímu záměru a v plánu je i výstavba parkovacího domu ve shodě s městem Říčany,“ dodává Wildt.

Státní podnik Interiér Říčany patřil mezi nejvýznamnější výrobce nábytku v socialistickém Československu. Později se zde vyráběl i nábytek pro švédskou Ikeu.

Proměna kladenské Poldovky začíná. Logport postaví první halu, v závěsu je RSJ

Proměna kladenské Poldovky začíná. Logport postaví první halu, v závěsu je investiční skupina RSJ

Česká společnost Logport Development zahájila proměnu bývalých hutí Poldi Kladno. Na jednom z největších brownfieldů v Česku chystá projekt Logport Kladno Poldi. V první fázi zrevitalizuje jeho část o rozloze 1,5 hektaru a postaví na ní halu.

Přečíst článek

O cenu Česká cena za architekturu soutěží i tento projekt.

Panelák nebo autobusová zastávka? Který z projektů vyhraje prestižní architektonickou cenu

Který z projektů se stane podle odborné poroty letošního ročníku soutěže Česká cena za architekturu tím nejlepším? Bude to rekonstrukce paneláku, autobusová zastávka, rekonstrukce jatek nebo vila inspirovaná barokními dispozicemi? Vybrali jsme některé z přihlášených projektů, snažili jsme se především zohlednit širokou typologickou škálu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Natáčení podcastu s Luďkem Sekyrou.
video

Luděk Sekyra: Na Smíchově vzdáme úctu ženám, na Rohanu filosofům

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme