Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní magnát Vítek zahájil odkup zbývajících akcií rakouské s Immo

CPI Property Group
ČTK
 ČTK

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) miliardáře Radovana Vítka zahájila nabídku na odkup zbývajících akcií rakouské společnosti s Immo. Nabídka trvá ode dneška do 12. srpna.

Reklama

Předmětem nabídky jsou akcie s Immo, které nejsou v držení CPIPG nebo společnosti Immofinanz AG. Nabídnutá cena je 23,50 eura (téměř 580 korun) za akcii, včetně dividendy za rok 2021. Bez dividendy nabídnutá cena za akcii činí 22,85 eura, uvedla firma ve sdělení investorům

CPIPG se dohodla s firmou s Immo na převzetí na začátku května. V červnu se akcionáři rakouské firmy vyslovili pro zrušení ustanovení, podle kterého nesmí žádný její akcionář bez ohledu na výši svého majetkového podílu na hlasovacích právech mít podíl vyšší než 15 procent. Po zapsání změny stanov do obchodního rejstříku a nabití účinnosti CPIPG zahájila povinnou nabídku na odkup. Na začátku června měla CPIPG v s Immo podíl 42,55 procenta.

CPI Property Group

Vítkova CPI má za sebou tučný kvartál. Přišla si na devět miliard, i díky Immofinanz

Zisk realitní společnosti CPI českého miliardáře Radovana Vítka vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 243 procent na 381 milionů eur (zhruba 9,4 miliardy korun).

Přečíst článek

S Immo investuje v EU, zaměřila se na hlavní města Rakouska, Německa a regionu střední a východní Evropy. CPIPG má také podíl 76,86 procenta v rakouské realitní firmě Immofinanz, která vlastní reality v Rakousku, Německu, České republice, Polsku a Maďarsku.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z devíti českých dolarových miliardářů.

Radovan Vítek z CPI Property Group

Miliardář Radovan Vítek si plní sen. Ovládne rakouskou skupinu Immofinanz

Osmý nejbohatší Čech se stane faktickým vládcem obří rakouské realitní skupiny Immofinanz, která jeho CPI Property Group velmi často konkurovala. Antimonopolní úřady ve všech zemích ale spojení obou skupin odsouhlasily.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

CPI Property Group

Výprodeje portfolia realitního magnáta Vítka pokračují. Prodává tři domy v centru Prahy

Přečíst článek
CPI Group Radovana Vítka

Vítkova CPI prodala svůj hotelový byznys v Chorvatsku. A mění i vedení celé realitní skupiny

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme