Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jim Carrey prodává dům za více než půl miliardy. Včetně kina ve stylu Art Deco

Jednou z nejvíce pozoruhodných prostor domu Jima Carreyho je soukromé kino ve stylu Art Deco s kostýmy z Carreyho filmů.
Sotheby's International Realty, s laskavým svolením
Dušan Kütner
duk

Slavný herec Jim Carrey se po třiceti letech rozhodl prodat svůj útulný, osobitý a uměním prodchnutý dům v Los Angeles. Důvodem je, že už v něm netráví tolik času. Cena za 1180 metrů čtverečních bytové plochy s pěti ložnicemi i kinem ve stylu Art Deco je 28,9 milionu dolarů (asi 627 milionů korun).

Reklama

Carrey – hvězda filmů jako Ace Ventura: Zvířecí detektiv, Maska či artového Věčný svit neposkvrněné mysli – koupil dům v Los Angeles v roce 1994. V prohlášení pro média Carrey uvedl, že nemovitost pro něj byla „místem okouzlení a inspirace po 30 velmi kreativních a úspěšných let“. „Každý večer mi sovy zpívaly ukolébavky a každé ráno jsem usrkával svůj šálek kávy s jestřáby a kolibříky na obří borovici,” řekl. Nyní dům prodává za 28,9 milionu dolarů, napsal deník The Wall Street Journal.

Podívejte se, jak vypadá dům Jima Carreyho:

Nemovitost o zhruba 1180 metrech čtverečních zahrnuje hlavní dům s pěti ložnicemi s tradiční cihlovou fasádou a současnými interiéry, uvádí agentka Janelle Friedman ze Sotheby's International Realty, která prodej zprostředkovává. Nemovitost o rozloze asi dvou akrů má posilovnu, tenisový kurt, venkovní bazén s vodopádem a domem se saunou a parní lázní. K dispozici je také venkovní prostor pro jógu a meditaci, řekla. 

Kino včetně kostýmů ze známých filmů

Domov je prostoupen prvky Carreyho osobnosti. Zakázkové domácí kino ve stylu Art Deco se sloupy z burlového dřeva doplňují pohovky potažené mohérem. Atmosféru podtrhují kostýmy z Carreyho filmů, které zahrnují sadu modrých kombinéz z folmu Cable Guy či kostým Santa Clause z Grinche. V přilehlém baru je vystaven jeho kostým Riddlera z filmu Batman Forever a některé z jeho filmových a televizních cen.

zdroj: Sotheby's International Realty, s laskavým svolením

Neutrální, decentní estetika domova je přerušována dramatickými barvami, z nichž některé pocházejí z vlastních uměleckých děl Carreyho. Herec je totiž také aktivním malířem, který si získal uznání pro své odvážné, grafické a barevně syté kousky. Na zahradě je pak umístěna Carreyho socha nazvaná Ayla, která zobrazuje nahou ženu nahlížející skrz rám obrazu. Umění a upomínkové předměty však nejsou na prodej s domem.

Jennifer Lopezová prodává svůj dům v Bel Air v Los Angeles za 42,5 milionu dolarů.

Půl roku po svatbě s Affleckem prodává Jennifer Lopezová svůj dům. Cena? Téměř miliarda

Loňská svatba hereckých hvězd Jennifer Lopezové a Bena Afflecka pomohla rozhýbat realitní trh s luxusními nemovitostmi v Los Angeles. Poté, co loni v srpnu – zhruba měsíc po svatbě – prodal Affleck svůj dům za 30 milionů dolarů, nyní svůj domov prodává i Lopezová. A ne ledasjaký – vila ve francouzském venkovském stylu v luxusní čtvrti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 42,5 milionu dolarů (asi 933 milionů korun), uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

V hlavní budově má ​​primární obytný prostor šikmé trámové stropy se střešními okny. Obývací, jídelní a rodinné pokoje mají vlastní krby. Francouzské dveře v celém domě se otevírají na velkou terasu. Apartmá s hlavní ložnicí má vlastní venkovní posezení, krb a krytý balkon s výhledem.

V prohlášení Carrey uvedl, že nemovitost prodává, protože už tam netráví tolik času. „Chci, aby si místo užil tak jako já i někdo jiný,” řekl s odkazem na slavnou píseň Davida Bowieho Ch-ch-ch-changes!

Vše o nemovitostech čtěte v Realitním Clubu Newstreamu 

Honosný dům na Eaton Square v centru Londýna se objevil na trhu za 39,5 milionu liber (asi 1,07 miliardy korun), což z něj dělá jednu z nejdražších nabídek na trhu v hlavním městě Británie.

FOTOGALERIE: Realitní deal roku. V Londýně je na prodej domov tří premiérů. Za miliardu

Na britském trhu se objevila jedna z realitních zakázek roku. Na prodej je honosný historický dům prodchnutý luxusem na Eaton Square v Londýně mezi Hyde Parkem a Westminsterem. Dům, jenž v minulosti sloužil jako domov třem britským premiérům a v jeho sousedství „bydlel“ i filmový agent 007, stojí 39,5 milionu liber (asi 1,07 miliardy korun), napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Dům v oblasti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 68 milionů dolarů, tedy asi 1,5 miliardy korun.

FOTOGALERIE: Moderní dům na skále nad kaňonem je na prodej. Cena? 1,5 miliardy

Ačkoli i v Kalifornii se jako mnohde jinde realitní trh ochladil, o luxusní domy zájem neuvadá. Důkazem je další velmi lukrativní nabídka na prodej. Moderní supervila stojí na skále nad kaňonem v luxusní oblasti Los Angeles Bel-Air. Podívejte se, jak vypadá dům za 68 milionů dolarů (asi 1,5 miliardy korun).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jennifer Lopezová prodává svůj dům v Bel Air v Los Angeles za 42,5 milionu dolarů.

Půl roku po svatbě s Affleckem prodává Jennifer Lopezová svůj dům. Cena? Téměř miliarda

Přečíst článek
Dům v Los Angeles ve španělském koloniálním stylu, který před svou předčasnou smrtí obýval herecký idol Marilyn Monroe.

Bitva o poslední domov Marilyn Monroe. Los Angeles jej zachránilo před demolicí, ale jen dočasně

Přečíst článek
Ochromený Hollywood. Po scenáristech stávkuje i 160 tisíc herců

Ochromený Hollywood. Požadujeme úctu, vzkazuje studiím 160 tisíc stávkujících herců

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme