Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fotogalerie: Kousek od „zlaté“ Masaryčky vyroste nová kancelářská budova. Dříve tam stávala pošta

Návrh architektonického studia OVA architekti
Vizualizace se svolením Tymur Dovhal
Petra Jansová
pej

Na místě pošty na nároží Hybernské a Opletalovy ulice bude stát nová kancelářská budova podle návrhu architekta Jakuba Klašky, který byl dlouhou dobu součástí týmu Zaha Hadid Architects a podepsal se také pod podobu nedaleké Masaryčky.

Reklama

Původní budova pošty na nároží Hybernské a Opletalovy ulice už řadu let neslouží původnímu účelu a zůstala nevyužitá. Na pozemku o velikosti okolo 1600 metrů čtverečních má vyrůst nová budova. V jejím partneru vzniknou nové obchodní prostory, ve vyšších patrech se počítá s kancelářskými nebo coworkingovými prostory. Hrubá podlažní plocha budovy bude okolo 7300 metrů čtverečních.

Jak bude budova vypadat se můžete podívat do následující galerie.

Vítězem architektonické soutěže, která byla vyhlášena loni, se staly projekty studia OV Architekti a architekta Jakuba Klašky. Porota přitom doporučila k realizaci návrh od Jakuba Klašky, který byl řadu let součástí týmu Zaha Hadid Architects, podílel se na budově Masaryčky a toto území důvěrně zná.

„Návrh zaujal především svým designovým ztvárněním, prací s detailem a citlivým propojením historických a nových prvků,“ říká Pavel Streblov, obchodní ředitel společnosti Penta Real Estate.

Památkově chráněná část budovy zůstane zachována, stejně jako historické prvky, jako jsou římsy, hloubky fasádních struktur a výrazné textury. „Klíčové původní části, jako jsou klenuté oblouky v přízemí, hrají stěžejní roli v organizaci budovy a jsou nyní také odhaleny do veřejného prostoru prostřednictvím průhledné fasády parteru,“ komentuje vítězný návrh jeho tvůrce, architekt Jakub Klaška ze studia Klaska Ltd.

Jak vypadá Masaryčka, budova s nejdražšími kancelářemi v Praze, se můžete podívat do následující galerie.

Objekt získala společnost Penta Real Estate v elektronické aukci za 220 milionů korun.

Natáčení podcastu s Petrem Paličkou

Palička z Penty: Postavit byty u Masarykova nádraží? Nereálné a drahé

Staví na brownfieldu v Nuslích i na Waltrovce, nejvýrazněji se však rukopis Penty projeví kolem Florence. Změnu územního plánu bychom mohli mít odsouhlasenou během čtyř měsíců, říká šéf Penta Real Estate Petr Palička v dalším díle podcastu Realitní Club.

Přečíst článek

Marek Dospiva, spoluzakladatel a spolumajitel středoevropské investiční skupiny Penta Investments

Penta si uvolňuje ruce na obří výstavbu. Prodala další kanceláře, tentokrát na Vinohradech

Ještě před koncem roku dokončila skupina Penta další z prodejů nemovitostí ze svého portfolia. Uvolnila si tak ruce pro svoje klíčové projekty: Masarykovo nádraží, Florenc 21 nebo Čtvrtý kvadrant na Vítězném náměstí.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Maison Ořechovka

Proč se v Praze pomalu staví? Každý smí výstavbu blokovat a nenese za to zodpovědnost, říká developer

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme