Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Vše o: Prezidentské volby 2023

FOTOGALERIE: Česká předvolební soda. Internet se baví vtipy na Babiše, Pavla a další

Internet se baví někdy až hořkým humorem na téma obou kandidátů na prezidenta.
Facebook
Dušan Kütner
duk

Předvolební kampaň před prvním a zejména druhým kolem přímé volby prezidenta se podle expertů a politologů nese ve velmi tvrdém duchu, hovoří se až o „kýblech špíny“, zejména ze strany Andreje Babiše, kterému je podle odhadů dávána menší šance než Petru Pavlovi. A ohlas na sociálních sítích je jako vždy nemalý. Podívejte se na nejpovedenější internetové parodie volebních hesel či srovnávání obou kandidátů.

Reklama

Asi největší ohlas zatím sklidil billboard Andreje Babiše, na němž slibuje, že „nezavleče Česko do války“, zejména proto, že podle Babišových kritiků žádná válka Česku nehrozí. Své ale schytal i neúspěšný kandidát SPD Jaroslav Bašta se svým neohroženým slibem, že „odvolá vládu“ či Petr Pavel za to, že podle jeho kritiků sloužil věrně jak současnému, tak předchozímu komunistickému režimu.

Podívejte se na parodie předvolebních reklam kandidátů na prezidenta:

Námětem vtipů je i neúčast Babiše ve většině ze „superdebat“ kandidátů s výjimkou Novy či třeba „skutečný“ důvod, proč z voleb před prvním kolem odstoupil Josef Středula. Vtipálci si všímají i oblíbených flanelových košil Petra Pavla či Babišovy okázalé návštěvy u Pražského Jezulátka.

Vše o volbě prezidenta ČR čtěte zde:

Kandidát na prezidenta Petra Pavla a profesorka Danuše Nerudová řekli, jak budou spolupracovat před druhým kolem.by

Nerudová přenechá Pavlovi dobrovolníky a reklamní plochy. Je to plán, jak porazit Babiše

AKTUALIZOVÁNO: Bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová, která skončila na třetím místě v prvním kole prezidentských voleb, bude podporovat vítěze prvního kola Petra Pavla verbálně, sdílením reklamních ploch či společnými vystoupeními.

Přečíst článek

Zdá se, že šance Andreje Babiše v druhém kole prezidentských voleb nejsou vysoké.

Politolog Eibl: Babišovi marketéři by se měli stydět. Pošlapávají politickou kulturu

Ještě 10 dnů čeká Česko prezidentská předvolební kampaň. Ta, jak ukázala už sobotní tisková konference Andreje Babiše, bude velmi vyostřená. Jak se k negativní rétorice postaví jeho protikandidát Petr Pavel? A kdo má větší šanci zaujmout voliče Danuše Nerudové, která skončila po prvním kole na třetím místě? O tom všem v rozhovoru pro Newstream mluví politolog a odborník na politický marketing Otto Eibl z Katedry politologie Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně.

Přečíst článek

Zápas v bahně. Tak svět vidí ostrou kampaň Babiše a Pavla

Českou republiku čeká před druhým kolem prezidentských voleb za necelé dva týdny ostrá kampaň, shodují se média v zahraničí. Tvrdí také, že volební souboj mezi generálem ve výslužbě Petrem Pavlem a bývalým premiérem Andrejem Babišem není zápasem o zachování demokracie v zemi.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme