Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Postřeleného Fica propustili z nemocnice. Převezli ho do jeho bytu v Bratislavě

Postřelený Robert Fico byl propuštěn z nemocnice do domácí péče
Profimedia
 ČTK

Slovenský premiér Robert Fico je již v domácí péči, potvrdila dnes fakultní nemocnice v Banské Bystrici, kde byl politik se střelnými poraněními po atentátu dva týdny hospitalizován. Slovenská média ve čtvrtek informovala, že Fico byl převezen do svého bytu v Bratislavě.

Reklama

Ředitelka nemocnice Miriam Lapuníková uvedla, že Fico byl „disciplinovaným pacientem“. Vyjádřila vděk také týmu zdravotníků v nemocnici.

Fico podle dřívějších informací prodělal pětihodinovou operaci a pak také další zákrok, při kterém mu lékaři odebrali odumřelou tkáň ze střelných zranění. Útočník, kterého po činu z poloviny května poslal soud do vazby, střílel na Fica po výjezdním zasedání vlády v Handlové, když politik přišel pozdravit lidi na místní náměstí.

Ficovi spolupracovníci tento týden řekli, že premiér utrpěl při útoku pětinásobný průstřel tenkého střeva a měl zraněnou také ruku a nohu.

Policejní hlídka před bratislavským bytem postřeleného premiéra Fica. Prezident se po atentátu doléčuje v domácí péči.átu d, kam byl převezen z Profimedia

Atentát na Roberta Fica děsí lídry unijních zemí před volbami do Evropského parlamentu

Atentát na Roberta Fica děsí lídry unijních zemí před volbami do Evropského parlamentu

 Ve stále vyhrocenějším politickém ovzduší byl pokus o atentát na jednu z nejkontroverznějších osobností Evropské unie to poslední, co bylo před červnovými volbami do Evropského parlamentu zapotřebí. Násilí v podobě pěti výstřelů na politika Roberta Fica jen proto, že dělal svou práci, okamžitě znepokojilo celý kontinent před hlasováním naplánovaným na 6. až 9. června, napsala agentura AP.

Přečíst článek

Reklama

Tisková konference po mimořádném zasedání Bezpečnostní rady Slovenské republiky

Slováci budou střelbu na Fica možná vyšetřovat jako teroristický útok

Není vyloučeno, že postřelení slovenského premiéra Roberta Fica bude nově vyšetřováno jako teroristický útok, v současnosti jde o pokus o úkladnou vraždu, uvedl slovenský generální prokurátor Maroš Žilinka. Vláda podle vicepremiéra Roberta Kaliňáka zváží zvýšení pokut autorům nenávistných projevů. Kaliňák také uvedl, že zdravotní stav hospitalizovaného Fica je stabilizovaný. Slovenské úřady nadále pracují i s možností, že útočník nejednal sám.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme