Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Atlas dluhopisů: Investice do molekulárního vodíku

dluhopisy, ilustrační foto
iStock
Martin Dočekal

Po delší době tu máme jednu speciální záležitost. Firmu, která chce pomocí dluhopisů financovat svou expanzi v mnoha oblastech, které souvisejí s takzvaným molekulárním vodíkem.

Reklama

Má ambice téměř neomezené. Bude vyrábět zdravotnickou techniku, potravinové doplňky, chce provozovat zařízení s lázeňskými pobyty, ovlivnit oblast sportu, zemědělství nebo akademického výzkumu. Nepřekvapí, že toto vše bude dělat s mezinárodním přesahem. 

Co je to vlastně molekulární vodík? Na to odpovídá úvod dluhopisového prospektu z dílny advokátní kanceláře Schejbal & Partners, která tento dokument připravila a provedla schvalovacím procesem na ČNB.

Jedná se o bezbarvý plyn bez chuti a zápachu, jehož molekula je přibližně 100–150 tisíckrát menší než průměrná buňka lidského těla, a proto se může dostat přes buněčnou stěnu a působit tak přímo v místech potřeby. Vědecké studie se zabývají zejména vlivem vodíku a jeho účinky proti chronickým zánětlivým onemocněním a degenerativním onemocněním včetně projevů zrychleného stárnutí.

Budova ČNB

Fondee má novou licenci a ambici rozkročit se do zahraničí

Český start-up Fondee, který přišel s jednoduchým online nástrojem pro zhodnocování peněz, obdržel od České národní banky licenci obchodníka s cennými papíry. Nyní chystá rozšíření produktového portfolia i zahraničí expanzi.

Přečíst článek

Nejsme odborníky na chemii ani lékařství, pouze jsme zběžně pročetli patent č. 307851, který patří Ústavu experimentální medicíny Akademie věd ČR. Firma s ním totiž uzavřela v srpnu loňského roku licenční smlouvu. Zájemci se v něm mohou dočíst o úspěšných pokusech na králících, kde se tato léčba vodíkem ukázala jako účinná zejména při zánětlivých a degenerativních onemocněních oka. Ale zpět k dluhopisům a podnikání.

Emitentem dluhopisů je společnost Molecular HydroGEN Investment Group a.s. Ta vznikla v srpnu 2020 a má jediný účel - zajišťování finančních prostředků pro podnikání této skupiny. Vlastní ji společnost H2 World Health and Beauty Company (dále jen H2W), o které bude ještě řeč. Skupinu zastřešuje firma H2 Global Group., která byla založena letos v červenci. 

Článek vyšel se svolením redakce Dluhopisáře. 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

video

Co přinese rok 2024 z pohledu investic? I o tom mluvili experti na konferenci EMUN

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme