Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Startup GitGut získal miliony na hlasového asistenta v League of Legends

Jednou z hlavních postav proslulé hry League of Legends je mistr popravčí Draven.
artubr / Creative Commons / CC BY 2.0
Dušan Kütner
duk

Český IT startup GitGut zaměřený na oblast počítačových her a videogamingu získal investici 8,5 milionu korun. Z toho zhruba 2,5 milionu je od andělského fondu investiční skupiny DEPO Ventures. Firma vyvíjí hlasového asistenta, který s pomocí umělé inteligence hráče koučuje a vylepšuje jejich možnosti v hrách včetně proslulé League of Legends (na snímku).

Reklama

„Očekáváme, že herní odvětví dál poroste, a proto jsme měli tento segment v hledáčku už delší dobu,“ uvedl partner fondů DEPO Ventures Jan Krahulík. „GitGut posouvá herní zážitek na vyšší úroveň. Hlasový kouč využívá umělou inteligenci a je založen na hloubkovém porozumění hráčům, včetně jejich psychologického profilu. Vzdělává je a pomáhá jim dál růst,“ dodal.

Microsoft posiluje na herním trhu. Kupuje tvůrce herní série Call of Duty

Microsoft koupí za 68,7 miliardy dolarů Activision Blizzard, tvůrce videoher, který stojí za franšízou herní série „Call of Duty”. Má jít o největší akvizici Microsoftu v historii, a také největší akvizici v dějinách herního průmyslu, píše Bloomberg News. Akcie Activision Blizzard před otevřením burzy přidávají 40 procent.

Přečíst článek

GitGut se nyní zaměřuje na jednu z největších her v oblasti esportu League of Legends. Uživatel si stáhne aplikaci, která se ke hře připojí pomocí rozhraní lolAPI. Díky tomu je podle autorů aplikace schopna rozeznat, v jaké konkrétní situaci se hráč nachází. Hráčům poskytne informace o hře a analytické modely doporučí nejlepší postup v různých scénářích – a to hlasem samotného hráče nebo herce, nikoli syntetickým hlasem robota.

Aplikace je zatím ke stažení zcela zdarma. Do budoucna se počítá s prémiovým předplatným, které nabídne hráčům přesnější a personalizovanější zážitek na základě výkonu a psychologického profilu,“ podotkl zakladatel GitGutu Jan Francírek.

Komunita kolem hry rychle roste, během loňského roku získala aplikace 15 tisíc uživatelů. Třetina z nich používá aplikaci každý den. Loni také GitGut představil dva placené hlasové balíčky pro hráče z Česka. Namluvili je herec Petr Rychlý a dabér Vlastimil Zavřel, jinak známý jako hlas Homera Simpsona.

Netflix, ilustrační foto

Analýza: Big Tech firmy chtějí do herního průmyslu. Zatím jim to moc nejde

Netflix koupil první herní studio a Amazon konečně vydal svou očekávanou onlinovku Nový svět. Naplní se konečně predikce, že Big Tech firmy začnou vydělávat na herní branži?

Přečíst článek

„Letos chceme dál rozšiřovat českou komunitu a zároveň vytvořit první hlasové balíčky v angličtině. Během půl až tři čtvrtě roku bychom chtěli zdolat hranici sta tisíc uživatelů. Hledáme dobré streamery v angličtině i slavné herce. Od DEPO Ventures si slibujeme mentoring a také pomocnou ruku v praktických otázkách a kontaktech,“ dodal Francírek.

DEPO Ventures je investor pro rané startupy v regionu střední a východní Evropy opřený o komunitu andělských investorů. Spravuje andělské fondy, které umožňují investorům aktivní zapojení. První andělský fond Grouport má 15 investic, například do společností Tatum, SmartGuide, Mileus, Oxus.AI. Druhý andělský fond DEPO Angels Fund II., který se otevřel v roce 2021, dosud uskutečnil tři investice.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme