Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Skupina Partners získala bankovní licenci, vznikne čtvrtá největší síť poboček v Česku

Petr Borkovec, Partners
Se svolením Partners
 ČTK

Finanční skupina Partners získala bankovní licenci České národní banky. Nová banka ponese název Partners Banka. Její činnost skupina plánuje spustit v prvním čtvrtletí 2024, v pilotním provozu pro vedení, zaměstnance, poradce a jejich rodiny banka zahájí činnost koncem letošního roku.

Reklama

„Spuštění banky vnímáme jako vstup do nové finanční ligy,“ uvedl ředitel finanční skupiny Partners Petr Borkovec. Partners Banka bude úzce spolupracovat s finančně poradenskou společností Partners. Bude využívat její pobočkovou síť a její pobočky ponesou značku Partners Banky.

Aktuálně jich na trhu funguje přes 150, v dlouhodobém plánu je jich 250. Po spuštění banky budou mít Partners čtvrtou největší pobočkou síť v Česku. Stejný osobní servis bude ale poskytovat všech 1500 certifikovaných poradců Partners, kteří se splněním certifikace a zajištěním zásadních pravidel stanou bankéři Partners Banky.

Fitch: Fialova vláda do voleb pohodlně stabilizuje veřejné finance

Ratingová agentura Fitch – jedna ze tří světově nejvýznamnějších – včera večer vydala nový posudek úvěruschopnosti České republiky. Fialově vládě nese dobré zprávy. Rozpočtový deficit se totiž má kabinetu s přehledem podařit stabilizovat již v příštím roce. Vláda jej pak podle Fitche dále sníží ve volebním roce 2025. Bude tak moci hlásat, že zkrotila nebezpečné zadlužování. Ostatně tento výhled je klíčovým důvodem, proč Fitch Česku i po včerejšku ponechává poměrně příznivý rating AA-, byť nadále i s negativním výhledem.

Přečíst článek

Současně podle Borkovce platí, že na těchto místech si budou moci lidé i nadále sjednávat ostatní produkty a služby jiných finančních domů, které Partners zprostředkovávají. „Od ostatních bank se chceme lišit v mnoha parametrech. V první řadě připravujeme otevřený model, nabízející produkty i od jiných poskytovatelů, než je naše finanční skupina. Klient si v bance obslouží všechny své produkty a dosáhne na poradenství. Banku tak zapojíme do poradenské sítě,“ doplnil ředitel Partners Banky Marek Ditz.

Vlastní kapitál Partners Banky činí tři miliardy korun. Banka je stoprocentně v rukou českých vlastníků, kam patří zhruba tisíc poradců, manažerů, ředitelů a zaměstnanců skupiny Partners. Z externích subjektů do projektu investovaly společnosti Pale Fire Capital, Reflex Capital nebo Tomáš Čupr, kteří dohromady vlastní 18,5 procenta. Spoluzakladatelé firmy Radim Lukeš a Petr Borkovec a další lidé z Partners vlastní zbývajících 81,5 procenta.

Roman Ďurčo, předseda, Odborový svaz KOVO, Josef Středula, předseda, Českomoravská konfederace odborových svazů, ČMKOS

Lukáš Kovanda: Odbory hazardují s opětovným roztočením inflace

Největší odborová organizace v Česku, Českomoravská konfederace odborových svazů, opět prokazuje, že má jen málo pochopení pro obecnou celospolečenskou shodu. Pro rok 2024 totiž žádá – jak dnes uvedl její předák Josef Středula – razantní navýšení minimální mzdy, a to ze stávajících 17 300 korun na 19 500 korun. Toto navýšení odpovídá 12,7 procenta. Je tedy bezmála dvojnásobné v porovnání s předpokládaným růstem průměrné mzdy, který by podle aktuálního šetření České národní banky mezi tuzemskými i zahraničními analytiky měl v roce 2024 činit 6,4 procenta.

Přečíst článek

Do finanční skupiny Partners patří projekty Partners investiční společnost, penzijní společnost Rentea, pojišťovna Simplea, nemovitostní fond Trigea a NextPage Media, která provozuje například weby Peníze.cz a Finmag.cz nebo časopis Heroine.

V ČR je podle statistik ČNB nyní 45 bank a spořitelen.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme