Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Novotný z Oktagonu, Stýblo a Václavek přicházejí s platformou na investice do lidí

Zakladatelé Ikiseq Ondřej Novotný z Oktagonu MMA, influenceři Čeněk Stýblo a Petr Václavek
Ikiseq/publikováno se svolením
Tereza Zavadilová
tzv

Sportovec, modelka, umělec i kuchař. Trojice podnikatelů a influencerů spustí platformu na investice do lidského potenciálu s názvem Ikiseq. S kontrakty se chystají obchodovat jako na burze.

Reklama

Platformy peer-to-peer (P2P), kde lidé investují do půjček, které tam lidé prezentují, do nemovitostí i dluhů, nejsou nic nového. V Česku nyní vzniká nový projekt, platforma na investování do lidí, jak uvedl Oliver Sálus z Oktagon MMA. 

Server a aplikaci s názvem Ikiseq zakládají youtuber a člen dua ViralBrothers Čeněk Stýblo, marketér Petr Václavek a spolumajitel organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný.  

Na platformě Ikiseq se budou prezentovat lidé, kteří chtějí rozvíjet nějaký svůj talent, a to napříč obory. Ti představí potenciálním investorům svůj příběh, cíle, specifikují investiční plány, budou tam zveřejněny kvalifikované odhady možného vývoje a otevřena veřejná nabídka k nákupu podílů, „akcií.”  

Knihovna (ilustrační foto)

Recept na úspěch, Rudiš i Gott podle Klusáka. Toto jsou knihy roku 2021

Jak vylepšit byznys a jak na trh uvést ten nejlepší produkt? Co jsou NFT a jaký potenciál v nich je? Rady Baracka Obamy o leadershipu a jedna mimořádně působivá a čtivá jízda po střední Evropě. To nabízejí knihy roku 2021 podle výběru redakce newstream.cz.

Přečíst článek

„Dlouhodobě mě fascinuje ‚tokenization of everything’, tedy propojení hmatatelných a abstraktních aktiv do inovativních modelů, o kterých stále mnozí tvrdí, že nejsou možné. Já si naopak myslím, že je jen otázkou času, než se to stane novou konsenzuální realitou a všeobecným standardem,” dodává Petr Václavek. „Být nablízku tomu, když se tvoří budoucí hvězda a moct do ní investovat je přece fascinující,” dodává.

Když investor „vstoupí” do vztahu s budoucím talentem, vytváří se kontrakt. Příklad: talent k dosažení svého cíle potřebuje 500 tisíc korun a uzavře s Ikiseq kontrakt na 5 let s dvacetiprocentním podílem ze zisku. Ikiseq dá do veřejné nabídky 5 tisíc podílů po 100 korunách. Dotyčný talent bude po dobu 5 let odvádět 20 procent ze svých příjmů a tato částka se rozdělí formou výplaty dividend mezi všechny investory, kteří v době výplaty budou podíly držet.

V další fázi chtějí zakladatelé Ikiseq spustit sekundární trh s kontrakty, které si pak budou moci uživatelé prodávat mezi sebou.

Mark Zuckerberg, šéf Meta Platforms, dříve Facebooku
video

Jak zbohatnout? Přesunem skutečných peněz do virtuálního světa a zpět

Na jedné straně peněženky drtí inflace. Na té druhé fenomén kryptoměn s bitcoinem v čele způsobil, že hodně lidí pohádkově zbohatlo. A ještě zbohatne, protože velké investiční peníze světa začnou mířit do budování virtuálních světů, jak vyplývá z analýzy newstream.cz.

Přečíst článek

Projekt Ikiseq vychází podle Sáluse z japonské filosofie Ikigai, návodu na dlouhý a smysluplný život, podle kterého je největší výzvou pro lidskou bytost najít svůj originální způsob, jak rozvinout svůj talent .

„Po dlouhých letech natáčení videí pro zasmání jsem hledal nějakou další výzvu. Jelikož mě baví investování, osobní rozvoj a budování značky, líbilo se mi, že tento projekt to vše spojuje dohromady. Když jsem viděl, že se projektu bude účastnit i Ondřej Novotný, viděl jsem to jako skvělou příležitost,” říká Čeněk Stýblo.  

Launch platformy je naplánován na 19. prosinec a uskuteční se formou premiéry dokumentu, popisující cestu vzniku Ikisequ a také představení prvního nabízeného talentu.  

Danuše Nerudová
video

Danuše Nerudová: Česko mrhá talenty. Už na základních školách

Druhým hostem pořadu Victory Club na newstream.cz je rektorka Mendelovy univerzity, předsedkyně důchodové komise a žena, o níž se čím dál více spekuluje, že by mohla kandidovat na prezidentku.

Přečíst článek

„Nezaměřujeme se jen na talenty ze showbyznysu, vyhledáváme a objevujeme talenty z různých odvětví, v různých fázích jejich kariéry či životní etapy, s různými ambicemi. Stejnou šanci rozvinout a zúročit svůj potenciál u nás dostane jak naprostý začátečník, tak slavný a zkušený matador jakéhokoliv oboru,” vysvětlují autoři projektu.  

 Talentový management bude mít na starosti zkušený manažer Denis Maizner. „Talentům dokážeme zajistit podporu skrze partnery, zajistíme právní a účetní servis, pomůžeme s brandingem na sociálních sítích a budeme se snažit získávat jim nové nabídky a tím podporovat jejich růst,” ozavírá Maizner.  

Brian Armstrong 1

Coinbase chystá burzu NFT. Má být větší než trh s kryptoměnami

Zakladatel a CEO Coinbase Brian Armstrong (na snímku) věří, že se mu podaří přilákat až 2,5 milionu uživatelů. Dosavadní největší tržiště unikátních digitálních tokenů OpenSea přitom má kolem 250 tisíc aktivních traderů.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme