Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Neznámý sázkař vyhrál v Německu 117 milionů eur v loterii

Eurobankovky, ilustrační foto
iStock
 ČTK

V Hamburku někdo vyhrál v loterii Eurojackpot 117 milionů eur, což jsou v přepočtu bezmála tři miliardy korun. Vsadit si mohl jeden hráč či skupina lidí. Napsala to agentura DPA s odkazem na provozovatele loterie Westlotto. Jde o čtvrtou nejvyšší výhru v Německu a nejvyšší zaznamenanou v Hamburku.

Reklama

Výhru až 120 milionů eur umožňuje nové znění pravidel hry teprve od loňského roku. Maximální částku někdo vyhrál loni v Berlíně a letos v červnu ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko na severu Německa.

Mezinárodní loterie Eurojackpot se účastní 18 zemí včetně České republiky. Nejvyšší výhra v Česku je z roku 2015, kdy někdo vyhrál 2,47 miliardy korun. Letos v březnu pak v Praze padla výhra 235 milionů korun. Šance na hlavní výhru je jedna ku 140 milionům.

hrací automaty

Automaty stále táhnou. Češi loni prosázeli téměř 760 miliard korun, roste podíl internetu

Lidé v Česku loni prosázeli 759,3 miliardy korun. Meziročně se tak objem vkladů zvýšil o 44,2 procenta, rostlo zejména množství peněz prosázených v technických hrách. Objem vyplacených výher stoupl oproti roku 2021 o 44,8 procenta na 705,5 miliardy korun. Vyplývá to z údajů Generálního finančního ředitelství o hazardní dani.

Přečíst článek

Zlatý padák dostal omylem. Miliony Maďar vrátit nechce

Zlatý padák dostal omylem. Miliony Maďar vrátit nechce

Maďarská firma nedopatřením poslala propuštěnému zaměstnanci zbylou výplatu nikoliv ve forintech, ale v eurech - tedy několikanásobně více, než mu náleželo. Namísto v přepočtu 5600 korun si tak muž přišel na 92 500 eur (2,22 milionu korun). Peníze vrátit odmítá a hrozí mu žaloba, napsala agentura HINA.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Český premiér Petr Fiala a německý kancléř Olaf Scholz

Špatné vysvědčení pro Fialovu vládu. Německé investory Česko neláká, jdou raději na Balkán

Přečíst článek
Singapur

Singapurské finanční experimenty. Země začne testovat digitální měnu centrální banky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme