Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Matka České spořitelny chce převzít aktiva i klienty Hello bank

Matka České spořitelny jedná o koupi Hello Bank!
ČTK
 ČTK

Rakouská Erste Group Bank AG je v pokročilé fázi jednání s BNP Paribas SA o koupi jejích spotřebitelských finančních aktiv v České republice. Dohoda by mohla být oznámena v nadcházejících týdnech. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. BNP Paribas v Česku vlastní Hello Bank!.

Reklama

Hello Bank! tento týden oznámila, že v ČR postupně skončí.

Jednání podle zdrojů Bloombergu ještě neskončila a mohou se ještě zadrhnout nebo zpozdit. Mluvčí BNP Paribas a Erste Bank se ke zprávě odmítli vyjádřit. Podle zdrojů by Erste měla získat podnik s úvěry 9,9 miliardy korun a více než 20procentním podílem na trhu kreditních karet v České republice.

Případný prodej je součástí úvah BNP Paribas o budoucnosti její divize spotřebitelského financování. Firma již prodala podobnou divizi v Bulharsku a zvažuje prodej divizí také na dalších trzích, včetně Rumunska a Maďarska.

Erste je největší bankou v Rakousku a působí také v šesti zemích východní Evropy. V České republice vlastní Českou spořitelnu. Transakce s BNP Paribas by se přidala k dalším nedávným akvizicím Erste v regionu, včetně koupě úvěrového portfolia Sberbank CZ a maďarského podniku od Commerzbank.

Hello bank! působí na českém bankovním trhu od konce roku 2017. Firma tehdy po dvacetiletém působení na českém trhu pod názvem Cetelem změnila obchodní model a název, do listopadu 2017 poskytovala hlavně spotřebitelské úvěry.

Hello bank! utlumuje aktivity v ČR

Hello bank! přestala nabízet nové produkty. V Česku chce skončit

Hello bank! jako pobočka zahraniční banky BNP Paribas Personal Finance přestává ode dneška na českém trhu poskytovat klientům veškeré nové produkty. V Česku postupně skončí.

Přečíst článek

Česká spořitelna dokončila nákup úvěrového portfolia Sberbank CZ.

Dědictví po Sberbank, Česká spořitelna zaplatila miliardy za úvěry, klienti k ní přejdou už v dubnu

Česká spořitelna dokončila nákup úvěrového portfolia Sberbank CZ. Převod úvěrového portfolia očištěného o nesplácené a jinak problémové úvěry stvrdil zápis v rejstříku . Za úvěry v nominální hodnotě 47,1 miliardy korun zaplatila spořitelna 41,053 miliardy korun. Během dubna budou klienti Sberbank CZ převedeni do České spořitelny, řekla správkyně Sberbank Jiřina Lužová. Od května již budou splácet úvěry na nové účty.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Fed, ilustrační foto

Týden tradera: Kartel hatí boj s inflací a BNP Paribas hýbe bankovním trhem v Česku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme