Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Měnová rizika zůstanou i v příštím roce, říká SAB Finance

Jan Holý z SAB Finance
použito se svolením SAB Finance
 nst
nst

Devizová SAB Finance přichází s novým zajištěním pro firmy, s cílem zabránit negativním dopadům geopolitických turbulencí na kurs.

Reklama

Společnost SAB Finance, lídr trhu v oblasti devizových obchodů v České republice, spustila nový produkt SAB TARF (Target Redemption Forward). Hlavním cílem SAB TARF je zajistit firmám, podnikajícím na mezinárodních trzích v době ekonomických a politických turbulencí, stabilní kurz měny. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

SAB TARF je zajišťovací platební nástroj, který umožňuje klientovi nakoupit nebo prodat měnu za výhodnější kurz ve srovnání s kurzem standardního forwardového obchodu. Za sjednání SAB TARF obchodu klient neplatí žádné poplatky.  „Bohužel ani v roce 2024 nelze očekávat, že se politické a ekonomické turbulence uklidní. V takové době se výrazně zvyšuje volatilita měn. Firmám zapojeným do mezinárodního obchodu hrozí výrazné kurzové riziko, které může negativně ovlivnit jejich podnikání. SAB TARF dokáže toto riziko výrazně snížit,“ říká viceprezident SAB Finance Jan Holý (na snímku).  SAB TARF podle vyjádření společnosti poskytne podnikatelům zajištění proti nepříznivému vývoji kurzu i výhodnější kurz oproti standardnímu forwardu.

Společnost SAB Finance je jednička na trhu v oblasti devizových obchodů pro firemní klientelu v České republice.  

Pozn. red. Spolumajitel a zakladatel SAB Finance Radomír Lapčík je investorem zpravodajského portálu newstream.cz

Radomír Lapčík

SAB Finance v rekordním čase realizovala úpis nových akcií, vyplatí svým akcionářům dividendu

Společnost SAB Finance v rekordním čase realizovala úpis nových akcií a navýšila vlastní kapitál o půl miliardy korun. Valná hromada SAB Finance také schválila výplatu dividendy.

Přečíst článek

Jan Holý ze SAB Finance: Koruna je v lepší kondici, než někteří říkají

Jan Holý ze SAB Finance: Koruna je v lepší kondici, než někteří říkají

Koruna se v posledních týdnech dostává pod palbu spekulantů. Podle viceprezidenta SAB Finance Jana Holého je na tom však mnohem lépe. Navíc Česká národní banka sice na jednu stranu ukončila i slovní intervence na podporu kurzu, ale zároveň trhy velmi době vědí, že má dostatečnou palebnou sílu při případných velkých výprodejích.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Radomír Lapčík

SAB Finance v rekordním čase realizovala úpis nových akcií, vyplatí svým akcionářům dividendu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme