Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Do Metaversu promlouvá i slovenská firma

Cyber Trade
Qorpo/užito se svolením
Tereza Zavadilová
tzv

Gamingová a NFT platforma Qorpo a hra CyberTrade mají našlápnuto na globální trh.

Reklama

Slovenská hra CyberTrade aktuálně vybírá startovací krypto kapitál ve výši 650 tisíc dolarů na Polkastarter.com, kde se sbíhají současné nejnadějnější krypto a NFT projekty v rané fázi. Předprodává tokeny CyberCash a NFT pro hru, do níž se předběžně zaregistrovalo 130 tisíc hráčů.

Rastislav Bakala, founder a CEO Qorpo Qorpo/užito se svolením 

Cybertrade je blockchainová RPG hra založená na principu hrej a vydělávej (play-to-earn). „V rámci tohto projektu plánujeme celou hru posunout do úplně jiného levelu - Metaverse, kde bude mít hráč mnohem víc možností,” říká Alexandra Ilinjová z marketingu firmy Qorpo, která za vývojem her stojí. 

Každý čtvrtý je gamer

Nejzámější hrou Qorpo je Trade Tace Manager, kterou nyní studio upgradovalo na TRM2: Rich Racer - podle Iljinové nabízí spojení závodění s auty a tradingu v reálném čase. Qorpo, kterou založil původně finanční poradce Robert Bakala (na snímku), provozuje první slovenské NFT tržiště Qorpo Market a financuje se prodejem NFT. „V rámci toho jsme spolupracovali se slovenskými hvězdami Rytmusem, Kontrafaktem, Viktorem Sheenem, Separem a hodně toho ještě chystáme. Chceme náš NFT market zvětšovat a budovat a udělat mu silné jméno nejen na Slovensku, v Česlu, ale i celosvětově,” říká Ilinjová. 

Hlavními konkurenty Cybertrade jsou metaversový Sandbox, Iluvium a Star Atlas. Do CyberTrade už investovaly celkem sedm milionů dolarů známá krypto jména, jako Binance NFT, Maven Capital, Blockchain Game Alliance a další. Podle Qorpa má online gamingový trh velký potenciál - každý čtvrtý člověk je gamer a celkově trh loni dosáhl velikosti 180 miliard dolarů. 

Reklama

CryptoPunk v Lobkowiczkém paláci

Co přinese rok 2022 fenoménu NFT? Podivné obrázky za miliony čekají perné chvíle

Kdo loni investoval velké částky do digitálních tokenů známých pod zkratkou NFT, může letos přijít o hodně. Tlak na cenu mnoha sérií je enormní a zájem o ně upadá. Propad cen se nevyhýbá ani nejúspěšnějším sériím, jako jsou CryptoPunks nebo Bored Ape Yacht Club.

Přečíst článek

Portoriko, ilustrační foto

Kryptoboháči „kolonizují” Portoriko. Místní děsí neúnosné ceny realit

Spekulanti v oboru kryptoměn v čase covidu objevili nový ráj na Zemi, karibské Portoriko. Ostrov kryptokolonizátory láká na daňové úlevy i práci z pláže. Ne všichni jsou ale z jejich „nájezdu“ nadšení. Starousedlíci jsou nepříjemně zaskočení z astronomického růstu cen nemovitostí. Domy s cenovkou v desítkách milionů dolarů už nejsou výjimkou, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Mark Zuckerberg, šéf Meta Platforms, dříve Facebooku
video

Jak zbohatnout? Přesunem skutečných peněz do virtuálního světa a zpět

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme