Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Do Metaversu promlouvá i slovenská firma

Cyber Trade
Qorpo/užito se svolením
Tereza Zavadilová
tzv

Gamingová a NFT platforma Qorpo a hra CyberTrade mají našlápnuto na globální trh.

Reklama

Slovenská hra CyberTrade aktuálně vybírá startovací krypto kapitál ve výši 650 tisíc dolarů na Polkastarter.com, kde se sbíhají současné nejnadějnější krypto a NFT projekty v rané fázi. Předprodává tokeny CyberCash a NFT pro hru, do níž se předběžně zaregistrovalo 130 tisíc hráčů.

Rastislav Bakala, founder a CEO Qorpo Qorpo/užito se svolením 

Cybertrade je blockchainová RPG hra založená na principu hrej a vydělávej (play-to-earn). „V rámci tohto projektu plánujeme celou hru posunout do úplně jiného levelu - Metaverse, kde bude mít hráč mnohem víc možností,” říká Alexandra Ilinjová z marketingu firmy Qorpo, která za vývojem her stojí. 

Každý čtvrtý je gamer

Nejzámější hrou Qorpo je Trade Tace Manager, kterou nyní studio upgradovalo na TRM2: Rich Racer - podle Iljinové nabízí spojení závodění s auty a tradingu v reálném čase. Qorpo, kterou založil původně finanční poradce Robert Bakala (na snímku), provozuje první slovenské NFT tržiště Qorpo Market a financuje se prodejem NFT. „V rámci toho jsme spolupracovali se slovenskými hvězdami Rytmusem, Kontrafaktem, Viktorem Sheenem, Separem a hodně toho ještě chystáme. Chceme náš NFT market zvětšovat a budovat a udělat mu silné jméno nejen na Slovensku, v Česlu, ale i celosvětově,” říká Ilinjová. 

Hlavními konkurenty Cybertrade jsou metaversový Sandbox, Iluvium a Star Atlas. Do CyberTrade už investovaly celkem sedm milionů dolarů známá krypto jména, jako Binance NFT, Maven Capital, Blockchain Game Alliance a další. Podle Qorpa má online gamingový trh velký potenciál - každý čtvrtý člověk je gamer a celkově trh loni dosáhl velikosti 180 miliard dolarů. 

CryptoPunk v Lobkowiczkém paláci

Co přinese rok 2022 fenoménu NFT? Podivné obrázky za miliony čekají perné chvíle

Kdo loni investoval velké částky do digitálních tokenů známých pod zkratkou NFT, může letos přijít o hodně. Tlak na cenu mnoha sérií je enormní a zájem o ně upadá. Propad cen se nevyhýbá ani nejúspěšnějším sériím, jako jsou CryptoPunks nebo Bored Ape Yacht Club.

Přečíst článek

Portoriko, ilustrační foto

Kryptoboháči „kolonizují” Portoriko. Místní děsí neúnosné ceny realit

Spekulanti v oboru kryptoměn v čase covidu objevili nový ráj na Zemi, karibské Portoriko. Ostrov kryptokolonizátory láká na daňové úlevy i práci z pláže. Ne všichni jsou ale z jejich „nájezdu“ nadšení. Starousedlíci jsou nepříjemně zaskočení z astronomického růstu cen nemovitostí. Domy s cenovkou v desítkách milionů dolarů už nejsou výjimkou, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Mark Zuckerberg, šéf Meta Platforms, dříve Facebooku
video

Jak zbohatnout? Přesunem skutečných peněz do virtuálního světa a zpět

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Ještě před rokem to vypadalo na pořádnou krypto zimu. Bitcoin a spol. jsou ale už zase v kurzu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme