Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Da Vinciho kresba medvědí hlavy se prodala za čtvrt miliardy korun

 ČTK

Kresba medvědí hlavy na papíře 7x7 centimetrů se prodala za více než čtvrt miliardy korun. Stala se tak suverénně nejdražším předmětem v dražbě britské aukční síně Christie's.

Reklama

Dílo staré přes 500 let dříve patřilo britskému malíři a sběrateli Thomasi Lawrencovi a v roce 1860 se na aukci Christie's prodalo za 2,5 libry. Nyní jeho cena dosáhla 8,857 milionu liber, což je zatím nejvyšší cena zaplacená za da Vinciho kresbu.

Medvědí hlava od Leonarda Da Vinciho

Da Vinciho vzácná kresba jde do aukce. Vynese stamiliony

Jde o kresbu medvědí hlavy, která patří k hrstce Leonardových obrazů v soukromých rukách.

Přečíst článek

Ceny da Vinciho kreseb jsou však jen zlomkem v porovnání s cenami jeho obrazů. Jeho malba Salvator Mundi drží absolutní rekord vůbec nejdražšího obrazu světa. Před čtyřmi lety se vydražila za více než 450 milionů dolarů (9,8 miliardy korun). Získal ji saúdský korunní princ Muhammad bin Salmán.

Mimo jiné se v aukci dražily další vzácné starožitnosti, například rukopisné poznámky fyzika Isaaca Newtona ze 17. století. Ty nový majitel získal za 1,7 milionu liber (51 milionů korun).

Joseph Mallord William Turner: Purfleet and the Essex Shore as seen from Long Reach
video

Je libo Turnera? Připravte si miliony liber

Obraz proslulého britského malíře Josepha Mallorda Williama Turnera jde do aukce. Cena se odhaduje na čtyři až šest milionů liber.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Součástí prodeje sbírky rozvádějícího se páru Macklowových byl i obraz Andyho Warhola Blue Airmail Stamps, který byl prodán za 1,32 milionu dolarů.

Sotheby´s hlásí rekordní prodeje. Trh s uměním je na rozdíl od toho akciového neprůstřelný

Přečíst článek
CryptoPunk na Pražském hradě

Sotheby’s chystá unikátní aukci. Prodá kolekci 104 NFT CryptoPunks za miliony dolarů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme