Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bankou roku se stala Česká spořitelna

Banka roku
Mastercard
 ČTK

Ceny v jednotlivých kategoriích Mastercard Banky roku si kromě České spořitelny odnesly i ostatní velké banky, jako Komerční banka či ČSOB, zabodovala i Moneta.

Reklama

V hlavní kategorii 20. ročníku Mastercard Banka roku obhájila vítězství Česká spořitelna. Její generální ředitel Tomáš Salomon se opět stal Bankéřem roku. V kategorii Pojišťovna roku vyhrála Kooperativa. 

Druhé místo mezi bankami získala Moneta Money Bank a třetí byla Air Bank. V případě pojišťoven skončila druhá Allianz a třetí Generali Česká pojišťovna. Pojišťovákem roku se stal volbou svých kolegů z ostatních pojišťoven Martin Žáček z Uniqa pojišťovny. Nejlepší hypotéku má podle porotců hypotéka od Československé obchodní banky.

"Česká spořitelna obhájila své loňské vítězství, i když hlasování poroty bylo mnohem dramatičtější a vyrovnanější. Dvacátý roční ankety ukázal, že tuzemské bankovnictví a pojišťovnictví zvládá náročné roky s covidem velmi dobře, což je pro českou ekonomiku klíčové," uvedl zakladatel a organizátor soutěže

Daniela Pešková

Malé banky nastavily spořitelně zrcadlo, musela se změnit, říká bankéřka Pešková

Jak ne příliš oblíbený ústav během pár let přeměnit na moderní banku, která bude oporou střední třídy? Pojďme dát drobným klientům to, co bohatí znají už dávno, říká Daniela Pešková, členka představenstva České spořitelny a nejvýše postavená bankéřka v Česku. 

Přečíst článek

V dalších kategoriích získala ocenění Komerční banka jakožto Korporátní banka roku a Udržitelná banka roku. Privátní bankou roku se stala Česká spořitelna. Ta získala i Zvláštní cenu za pomoc obcím a městům v době koronavirové krize.

Monika Zahálková, výkonná ředitelka České bankovní asociace

Monika Zahálková: České banky pomohly zmírnit covidovou krizi

Chci, aby se finanční gramotnost vyučovala na základních školách, říká ředitelka České bankovní asociace Monika Zahálková v rozhovoru pro newstream.cz. Asociace kromě toho nyní chystá novou statistickou platformu a pomáhá bankám s ESG. „Během krize si banky uvědomily svou celospolečenskou roli. A chovaly se neskutečně vstřícně,” říká Zahálková. I proto nejsou dopady covidu do bankovního sektoru tak negativní. 

Přečíst článek

„Banky v Česku jsou především nositeli celé řady pozitivních progresivních změn v digitalizaci, inovacích nebo v bezpečnosti plateb a v turbulentních časech to dokazují dvojnásob. Změny realizované v průběhu pandemie byly tím nejlepším příkladem. V mnoha směrech mohou být banky inspirací i pro ostatní společnosti mimo finanční sektor,” ředitel společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko Michal Čarný.

Porota cen Banka roku, kterou tvořilo 17 zástupců z byznysu, médií i akademické sféry, rozhodovala o sedmi kategoriích. Šlo například o hlavní cenu Banka roku a Pojišťovna roku nebo oborové ceny Hypotéka roku.

Výsledky ocenění Mastercard Banka roku 2021

1. místo – Česká spořitelna

2. místo – Moneta Money Bank

3. místo – Air Bank

Hypotéka roku:

1. místo – Československá obchodní banka

2. místo – Moneta Money Bank

3. místo – Komerční banka

Pojišťovna roku:

1. místo – Kooperativa pojišťovna, Vienna Insurance Group

2. místo – Allianz pojišťovna

3. místo – Generali Česká pojišťovna

Korporátní banka roku:

1. místo - Komerční banka

2. místo – Moneta Money Bank

3. místo - Česká spořitelna

Privátní banka roku:

1. místo - Česká spořitelna

2. místo - J&T Banka

3. místo - Komerční banka

Udržitelná banka roku:

1. místo - Komerční banka

2. místo – Československá obchodní banka

3. místo - Česká spořitelna

Bankéř roku – Tomáš Salomon, předseda představenstva, Česká spořitelna

Pojišťovák roku – Martin Žáček, předseda představenstva a generální ředitel, Uniqa pojišťovna

Zvláštní cena za pomoc obcím a městům v době koronavirové krize - Česká spořitelna

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Projekt nájemního bydlení Opatov II na Praze 11.

Česká spořitelna s Kooperativou koupí další projekt s 300 nájemními byty v Praze. Tentokrát na Opatově

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme