Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Allianz nehodlá obnovit pojistku pro Nord Stream 1

Pojišťovna Allianz nehodlá obnovit pojistku pro Nord Stream 1
ČTK
 ČTK

Německá pojišťovna Allianz nemá v plánu obnovit pojistku pro projekt plynovodu Nord Stream 1, která vyprší koncem letošního roku. Pojišťovna to uvedla na svém webu. Allianz je součástí pojistného konsorcia, které poskytuje pojistné krytí čtyřem evropským menšinovým akcionářům plynovodu.

Reklama

Pojistka vyprší koncem roku 2023, v současné době není v obnovení a Allianz nemá v úmyslu obnovit tuto pojistku,“ uvedla Allianz. Tato pojistka byla podle pojišťovny uzavřena před ruskou invazí na Ukrajinu z loňského února na dobu dvou let.

Allianz dodala, že detaily smlouvy jsou důvěrnou záležitostí mezi firmou a zákazníky, a nezveřejní tak žádné další podrobnosti.

Plynovod Nord Stream po explozi

U plynovodů Nord Stream operovaly v době výbuchů ruské vojenské lodě, uvedl německý web

V místech, kde na dně Baltského moře loni v září explodovalo potrubí plynovodů Nord Stream 1 a Nord Stream 2, se několik dní před výbuchy pohybovaly ruské válečné lodě. S odkazem na informace tajných služeb a vlastní analýzy to napsal německý zpravodajský server t-online. Podle něj šlo o plavidla, která měla potřebné vybavení na to, aby případně mohla umístit na mořské dno nálože s trhavinou.

Přečíst článek

Zdroje agentuře Reuters dříve řekly, že Allianz, Munich Re a další německá společnost jsou mezi evropskými pojišťovnami, které obnovily pojištění poškozeného plynovodu Nord Stream 1 kontrolovaného Ruskem.

Potrubí plynovodů Nord Stream 1 a Nord Stream 2, kterými Rusko posílalo a plánovalo posílat plyn do Německa a dále Evropy, loni v září poškodily dosud nevysvětlené výbuchy. V tu dobu plynovodem Nord Stream 1 plyn neproudil, což Rusko zdůvodňovalo nutnou údržbou. Nord Stream 2 sice byl dokončen, ale kvůli válce na Ukrajině a protiruským sankcím nebyl spuštěn.

Nord Stream 1

Gazprom škrtí Evropu na plynu. I tak má rekordní zisky

Ruská plynárenská společnost Gazprom za první pololetí více než zdvojnásobila zisk před úroky, daní a odpisy (EBITDA) na 3,05 bilionu rublů (1,3 bilionu korun). Firma také uvedla, že průměrná vývozní cena plynu se zvýšila více než 3,5krát. Gazprom byl donedávna klíčovým dodavatelem plynu do Evropské unie, kvůli napadení Ukrajiny ale unie začala jeho plyn odmítat.

Přečíst článek

Rusko se chystá poškozené potrubí plynovodů Nord Stream 1 a Nord Stream 2 utěsnit a zakonzervovat, s opravou a opětovným zprovozněním nepočítá.

S opravou se nepočítá, Rusko jen utěsní poškozený plynovod Nord Stream

Rusko se chystá poškozené potrubí plynovodů Nord Stream 1 a Nord Stream 2 utěsnit a zakonzervovat, s opravou a opětovným zprovozněním nepočítá. S odvoláním na své zdroje to uvedla agentura Reuters. Každý z plynovodů má dvě potrubí a vybudovala je ruská plynárenská společnost Gazprom, nad kterou má kontrolu Kreml. Tři z celkových čtyř potrubí loni v září narušily dosud nevysvětlené exploze, jedno potrubí plynovodu Nord Stream 2 zůstává neporušené.

Přečíst článek

Topení - ilustrační obrázek

Poslední záchvěv zimy zničil meruňky i ochotu Čechů šetřit plynem

Data společnosti Amper Meteo ukázala, že v posledních dnech Češi razantně zvýšili spotřebu plynu. Mezitýdenní nárůst činil až 60 procent. A v nejbližších dnech se podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu situace spíš zhorší.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Voják ukrajinské armády

Slováci vybrali na nákup munice pro Ukrajinu desítky milionů. Cíl splnili za necelé dva dny

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme