Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Disneymu se nedaří. Aktivistický investor Nelson Peltz mu chce „pomoci“

Disney chce "spasit" aktivistický investičnínveterán
Profimedia
Veronika Kudrnová
vku

Společnost Trian Fund Management investorského veterána Nelsona Peltze v posledních měsících zvýšila svůj podíl v zábavním konglomerátu Disney a zařadila se tak mezi největší akcionáře firmy. Nyní usiluje i o místa v boardu, píše agentura Bloomberg.

Reklama

Společnost Disney se už delší dobu potýká s negativními důsledky rostoucí popularity streamovacích služeb a úpadku tradičního televizního vysílání. Receptem šéfa zábavního konglomerátu Boba Igera je prodej televizní sítě ABC. Netají se ani tím, že hledá strategického partnera pro sportovní a kabelovou televizní stanici ESPN a chystá se zrušit na 7 000 pracovních míst. 

Do tohoto klima vstupuje aktivistický investor Nelson Peltz, který prostřednictvím Trian Fund Management zvýšil svůj podíl v tomto zábavním konglomerátu. Uvádí to agentura Bloomberg s odkazem na dobře informované zdroje. Peltzova společnost v posledních měsících zvýšila svůj podíl ve společnosti Disney na více než 30 milionů akcií, uvedl jeden z nich.

Společnost Disney zrušila plán na výstavbu komplexu pro zaměstnance zábavního parku na Floridě.

Komplex pro zaměstnance nebude, Disney zrušil plán výstavby za miliardu dolarů

Americká zábavní společnost Disney zrušila plán na výstavbu komplexu pro zaměstnance zábavního parku na Floridě. Projekt za miliardu dolarů měl sloužit 2000 pracovníků, kteří by se na Floridu přesunuli z Kalifornie. Firma krok vysvětlila změnami v ekonomické situaci společnosti, ale důvodem může být i pokračující spor firmy Disney s floridským guvernérem Ronem DeSantisem.

Přečíst článek

Podle údajů agentury Bloomberg má tento podíl v současnosti hodnotu nejméně 2,5 miliardy dolarů a společnost Trian by se tak stala jedním z největších investorů společnosti Disney. A Peltz nyní usiluje i o místa v představenstvu, aby mohl lépe ovlivňovat směřování společnosti. 

Investorský veterán se netají tím, že akcie společnosti Disney považuje za podhodnocené a požaduje proto větší odpovědnost ve správní radě, uvedl nejmenovaný zdroj. Podle lidí blízkých jednání usiluje hned o několik nominací do představenstva, včetně jedné pro sebe.

Akcie společnosti Disney v pondělí na začátku newyorského obchodování vzrostly až o 1,8 procenta. 

Umělá inteligence rozdělila Hollywood. Kazí byznys Netflixu i jeho rivalů

Umělá inteligence rozdělila Hollywood. Kazí byznys Netflixu i jeho rivalů

Herci a scenáristé v Hollywoodu pokračují ve stávce. Bojují za záchranu svého řemesla, které je ohroženo nástupem chatbotů a počítačem vygenerovaných avatarů. Mezitím streamovací platformy hledají manažery umělé inteligence, kterým jsou ochotny platit milionové částky, v dolarech samozřejmě. Jak tohle dopadne? A jaký to má dopad na byznys Netflixu a jeho rivalů, se zamýšlí hlavní analytička společnosti Wonderinterest Trading Olívia Lacenová.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Bývalý šéf Disney Bob Iger investuje do australské softwarové firmy Canva.

Legendární exšéf Disney Iger koupil podíl v miliardové grafické společnosti Canva. A bude jim radit

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme