Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komplex pro zaměstnance nebude, Disney zrušil plán výstavby za miliardu dolarů

Společnost Disney zrušila plán na výstavbu komplexu pro zaměstnance zábavního parku na Floridě.
Profimedia

Americká zábavní společnost Disney zrušila plán na výstavbu komplexu pro zaměstnance zábavního parku na Floridě. Projekt za miliardu dolarů měl sloužit 2000 pracovníků, kteří by se na Floridu přesunuli z Kalifornie. Firma krok vysvětlila změnami v ekonomické situaci společnosti, ale důvodem může být i pokračující spor firmy Disney s floridským guvernérem Ronem DeSantisem.

Reklama

„Vzhledem k významným změnám, které nastaly od oznámení tohoto projektu, včetně nového vedení a měnících se obchodních podmínek, jsme se rozhodli nepokračovat ve výstavbě kampusu,” uvedl v dopise zaměstnancům šéf zábavních parků Disney Josh D’Amaro. „Nebylo to snadné rozhodnutí, ale věřím, že je správné,” dodal D’Amaro, citovaný deníkem The Guardian.

Původně měl Disney v plánu, že se zhruba 2000 zaměstnanců přesune do komplexu u jezera Nona poblíž Orlanda. Nynější zvrat ale přichází uprostřed eskalujícího sporu mezi zábavním gigantem a republikánskou vládou na Floridě v čele s Ronem DeSantisem.

Bob Iger v roli staronového šéfa Disney se rozhodl zrušit plány na využití značek firmy ve virtuálním světě metaverse.

Proti trendu. Disney v rámci úspor odpískal plány na využití kačera Donalda a dalších v metaversu

Myšlenka virtuálního světa zvaného metaverse má mnohé vlivné zastánce ze světa byznysu a technologií v čele se zakladatelem Facebooku Markem Zuckerbergem. V zábavním konglomerátu Disney ale dospěli k opačnému názoru. V rámci chystaných úspor znamenajících mimo jiné propuštění tisíců lidí zruší Disney celou divizi metaverse o desítkách lidí a s nimi i plány na využití širokého duševního vlastnictví Disneyho ve virtuální realitě, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Společnosti Disney klesly zisky z 11 miliard dolarů (242 miliard korun) před pandemií covidu-19 na pouhých 3,5 miliardy dolarů (77 miliard korun) v roce 2022, připomíná Le Monde. Skupina se rozhodla propustit 7000 zaměstnanců a snížit rozpočet na kreativní a administrativní činnost o 5,5 miliardy dolarů (121 miliard korun), dodává Le Monde.

Konec legrace. Walt Disney zruší tisíce pracovních míst, firma chystá obří změny. Na snímku šéf firmy Bob Iger a tradiční maskot zábavního kolosu.

Konec legrace. Walt Disney zruší tisíce pracovních míst, firma chystá obří změny

Americká mediální a filmová společnost Walt Disney zruší 7000 pracovních míst na celém světě ve snaze ušetřit 5,5 miliardy dolarů (122 miliard korun) a přivést k zisku svoji streamovací divizi. Ve středu o tom informoval šéf firmy Bob Iger.

Přečíst článek

V jádru sporu firmy Disney a guvernéra je DeSantisův zákon o sexuální výchově, který značně omezuje vyučování ohledně sexuální orientace nebo genderové identity, a snahy jeho vlády omezit správní autonomii, které se společnost Disney ve svých zábavních parcích na Floridě těší. Pro jejich území například neplatila některá pravidla tamního okresu Orange County. Obě strany sporu na sebe nedávno podaly žaloby.

Disney Resort v Šanghaji

Disney park v Šanghaji kvůli covidu ve vteřině zavřel brány. I s návštěvníky uvnitř

Tvrdost proticovidových opatření Pekingu pocítili návštěvníci zábavního Disney parku v Šanghaji. Vedení v pondělí nařídilo okamžitě uzavřít brány areálu i s návštěvníky vevnitř. Ti nemohou park opustit do té doby, než se dozví výsledky antigenních testů, uvedl server CNBC. Kolik jich je, vedení parku neuvedlo, ale při podobné náhlé uzavírce loni v listopadu jich bylo přes 30 tisíc.

Přečíst článek

DeSantis je také jedním z možných uchazečů o kandidaturu na prezidenta USA mezi republikány. Oficiální oznámení kampaně se od něj očekává v příštím týdnu. Zrušení investice, která by přinesla pracovní místa, tak hraje do karet DeSantisově hlavnímu konkurentovi v primárkách Donaldu Trumpovi, píše Le Monde. Kancelář DeSantise označila oznámení společnosti Disney za „nepřekvapivé“, píše BBC.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

O tom, jaký bude rok 2024, diskutovali členové a přátelé Realitního Clubu newstream.cz v hotelu Falkensteiner.

Češi dražší hypotéky zvládli. Někde pomáhají celé rodiny

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme