Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tomáš Pardubický odchází z Monety, v dozorčí radě banky působil šest let

Generální ředitel developerské společnosti Finep Tomáš Pardubický odchází z dozorčí rady Moneta Money Bank.
Profimedia
 ČTK

Generální ředitel developerské skupiny Finep Holding Tomáš Pardubický (48) se rozhodl odstoupit z dozorčí rady bankovního domu Moneta Money Bank. Rezignaci s účinností ke 24. dubnu již dozorčí rada přijala. O obsazení uvolněného místa rozhodne valná hromada svolaná na 25. dubna.

Reklama

Pardubický byl členem dozorčí rady banky a jejích výborů pro řízení rizik a pro odměňování od října 2017. „Významný akcionář Monety se rozhodl využít svého práva nominovat kandidáta na pozici v dozorčí radě. Po krátké debatě s kolegy jsem se rozhodl pro rezignaci na všechny pozice v dozorčí radě,” zdůvodnil své rozhodnutí.

Finep v příštích pěti letech nabídne 5000 bytů pro nájemní bydlení za 25 miliardy korun

Finep spouští projekty na nájemní bydlení. Do pěti let nabídne 5000 bytů

Developerská společnost Finep plánuje v příštích pěti letech nabídnout 5000 bytů pro nájemní bydlení. Investice ve 12 lokalitách, především v Praze, má v celkové hodnotě přesáhnout 25 miliard korun.

Přečíst článek

Pardubický dříve působil jako generální ředitel eBanky, pracoval v mezinárodní poradenské společnosti PwC nebo v Komerční bance. Od roku 2007 působí v developerské společnosti Finep.

Fio banka

Moneta Money Bank i Fio banka mají výrazný nárůst zisku. Pomohly vyšší úrokové sazby

Moneta Money Bank i Fio banka zveřejnily výsledky za loňský rok. Obě hlásí výrazný nárůst zisku v desítkách procent, vyplývá z jejich oznámení. Důvodem jsou vyšší úrokové sazby.

Přečíst článek

Moneta Money Bank, dříve GE Money Bank, loni zvýšila čistý zisk meziročně o 30,2 procenta na 5,19 miliardy korun. Provozní výnosy se zvýšily o 8,5 procenta na 12,12 miliardy korun.

Česká národní banka, ilustrační foto

ČNB pomohla tuzemským bankám k rekordním ziskům. Poprvé vydělaly přes 100 miliard korun

Tuzemské banky prožily snový rok. Podle předběžných dat České národní banky loni jejich souhrnný zisk přesáhl 104 miliard korun. Stomiliardová hranice byla pokořena vůbec poprvé v historii. Banky za jeden rok vydělaly téměř stejně jako za předchozí dva covidové roky dohromady. Podle ekonomů k ziskům přispěly zejména rostoucí sazby ČNB. 

Přečíst článek

Největším akcionářem Monety je finanční skupina PPF. Ta usilovala o spojení Monety se svou skupinou Air Bank. Transakci o spojení částí PPF, kam patří Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy (Zonky), s Moneta Money Bank schválili akcionáři Monety v prosinci 2021. Plán padl loni na jaře. PPF a Moneta tehdy jako důvod uvedly negativní vývoj ekonomiky, který mění parametry původně zamýšleného sloučení, nebo změny požadavků centrální banky na kapitálovou vybavenost bank v ČR. S akciemi Monety se obchoduje na pražské burze.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Nové byty v Rezidenci u Šárky

Nové byty v Rezidenci u Šárky nabízí komorní bydlení v přírodě. A přímé tramvajové spojení do centra

Přečíst článek

Sazbu začínající šestkou má u spořicího účtu už jen trojice bank. Bez složitých podmínek to jsou jen dvě

Přečíst článek
Bankám v Česku stoupl čistý zisk o 2,2 miliardy

Bankám v Česku stoupl čistý zisk o 2,2 miliardy. Zisky rostly zejména menším domům

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme