Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Přísahu dnes složí i americký kongresman s vylhaným životopisem

George Santos, americký kongresman s vylhaným životopisem dnes skládá přísahu
ČTK
Zdeněk Pečený
pez

Nově zvolený republikánský kongresman George Santos si vymyslel akademický titul. Lhal i o svých pracovních zkušenostech. Přesto dnes skládá přísahu a stane se členem zákonodárného výboru.

Reklama

Nově zvolený republikán minulý týden přiznal, že voličům lhal o svém životě, včetně svého vzdělání a profesních zkušeností. Dodal, že se stále hodlá složit přísahu a stát se právoplatným členem dolní komory amerického parlamentu.

Santosovo jednání odsuzuje stále více lidí. Poté, co se ukázalo, že na jeho životě řada věcí nesedí, o čemž poprvé informoval deník The New York Times. Otazníky se vznášení nejen nad jeho minulostí, ale také nad financováním jeho kampaně.

Minulý týden v několika rozhovorech Santos připustil pochybení. „Neabsolvoval jsem žádnou vysokou školu. Stydím se a omlouvám se, že jsem si přikrášlil svůj životopis,“ přiznal minulé pondělí. Také uvedl, že nikdy přímo nepracoval pro Citibank či Goldman Sachs, ačkoliv to dříve tvrdil.

Donald Trump

Trump vědomě porušil zákon, aby zvrátil výsledek voleb, rozhodl výbor Kongresu

Bývalý americký prezident Donald Trump jednal vědomě protizákonně a plánoval spiknutí s cílem zvrátit výsledek prezidentských voleb, říká ve své 845 stran dlouhé dnes zveřejněné finální zprávě zvláštní výbor amerického Kongresu pro vyšetřování útoku na Kapitol 6. ledna 2021.

Přečíst článek

Žid? Kdepak. Katolík

Americký židovský web Forward zpochybnil také Santosovo tvrzení, že jeho prarodiče byli židé, kteří utekli před perzekucí z Ukrajiny a později, během druhé světové války, také z okupované Belgie. Santos následně prohlásil, že nikdy netvrdil, že je žid. „Jsem katolík,“ uvedl.

Santos je kvůli podezření z podvodu vyšetřován americkými ale také brazilskými úřady. Santosovi rodiče totiž pocházejí z Brazílie.

Právě skutečnost, že je synem imigrantů se snažil v předvolební kampani „prodávat“. Voličům tvrdil, že je ztělesněním amerického snu, tedy víry, že kdokoliv může v USA díky tvrdé práci uspět. Nyní se ukazuje, že Santos si své úspěchy vymyslel.

Proti ruské invazi demonstrovali lidé na různých místech světa, jako například v izraelském Tel Avivu.

Putin jako novodobý Hitler, Zelenskyj jako Churchill. Nejvlivnější osobnosti letošního roku zplodila válka

Když prestižní časopis Time v roce 1938 dal na svou titulní stranu jako Osobnost roku nacistického vůdce Adolfa Hitlera, vyvolalo to vlnu kritiky až opovržení. Časopis, který se tradice interní redakční ankety Person of the Year drží dodnes, argumentoval tím, že Hitler měl v daném roce největší vliv na dění v Evropě, i když jednoznačně negativní. Ze stejného důvodu patří mezi nejvlivnější osobnosti roku 2022 i ruský prezident Vladimir Putin, neboť důsledky jeho bezprecedentní invaze na Ukrajinu včetně ekonomických dopadů pocítila celá Evropa i země mimo ní.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme