Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kongres - informace o tématu

Donald Trump se ocitl ve společnosti jižanských otrokářů

Donald Trump se ocitl ve společnosti jižanských otrokářů

Americký exprezident a favorit republikánských primárek Donald Trump nakonec neušel obvinění za svou roli v tři a půl roku starém vyplenění Kongresu. Na scénu se kvůli němu vrací zákon z bouřlivé doby po občanské válce.

Přečíst článek

Platební neschopnost USA postihne celý svět. A na řešení zbývá pouhý týden

Přečíst článek
Prezident Spojených států Joe Biden.

Hra s ohněm. Neposunutí dluhového stropu by pro Američany znamenalo finanční apokalypsu

Přečíst článek

Jeden z největších logistických kongresů proběhne v Praze. EASTLOG už zveřejnil program

Jeden z největších logistických kongresů ve střední Evropě zveřejnil program. EASTLOG si pro svůj v pořadí 26. ročník stanovil hlavní motto Logistics Unlimited, tedy logistika bez limitů. Postpandemické napětí a válka na Ukrajině totiž přinášejí problémy a nedostatky. Jsou to vysoké náklady na pohonné hmoty, nárůst cen energií, omezení v přeshraniční a globální dopravě, nedostatek pracovních sil mimo jiné z Ukrajiny, obavy firem z dalšího vývoje a odkládání potřebných investic. „Kongres bude ideální platformou pro diskusi s kolegy z oboru a hledání řešení obtížných situací včetně odemčení nyní limitovaného potenciálu logistiky,“ dodal Jeffrey Osterroth, jednatel pořadatelské společnosti ATOZ Group. Kongres se koná ve dnech 25. a 26. května 2023 v pražském centru O2 universum.

Přečíst článek
Joe Biden, americký prezident

Bidenova vláda vytáhla do boje proti práci dětí. Třeba ve Fordu či Walmartu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena oznámila rozsáhlý program, který má zamezit zneužívání dětských imigrantů k práci v amerických firmách. Deník The New York Times (NYT) v sobotu publikoval rozsáhlý text o „brutálních podmínkách", v nichž napříč Spojenými státy pracují neplnoletí přistěhovalci převážně ze středoamerických zemí. Podle deníku do USA bez rodičů za poslední dva roky přišlo 250 tisíc dětí.

Přečíst článek
Výkonný ředitel TikToku Shou Zi Chew bude vypovídat před výborem Kongresu.

Jaký máte vztah ke komunistické straně a co děláte s daty? Šéfa TikToku čeká grilování v Kongresu

Výkonný ředitel firmy provozující sociální síť TikTok Shou Zi Chew bude 23. března vypovídat před výborem pro energetiku a obchod americké Sněmovny reprezentantů. Kongresmany bude zajímat dopad TikToku na mladé uživatele, jeho vztah k čínské komunistické straně a zacházení s daty svých uživatelů. Shou bude jediný, kdo bude takto vypovídat.

Přečíst článek
Americký Kapitol ve Washingtonu.

Lukáš Kovanda: Atmosféra houstne, Americe hrozí platební neschopnost

Spojené státy jsou opět v závažném politickém klinči ohledně maximální možné úrovně federálního zadlužení. Republikáni, kteří od začátku letošního ledna ovládají Sněmovnu reprezentantů amerického Kongresu, se shodují se zástupci Demokratické strany na tom, že daná maximální úroveň zadlužení – takzvaný dluhový strop – musí být navýšena. Prostě proto, že rozdíl mezi vládními výdaji a příjmy je propastný.

Přečíst článek
Kevin McCarthy byl zvolen novým předsedou americké Sněmovny reprezentantů

Americký parlament má nového předsedu. Škoda už byla napáchána

Po čtrnácti porážkách se Kevin McCarthy v patnáctém kole konečně dočkal a byl zvolen novým předsedou americké Sněmovny reprezentantů v nejdelší volbě za 163 let. McCarthy zůstane vystaven na milost těm poslancům, kteří jeho zvolení bojkotovali.

Přečíst článek
George Santos, americký kongresman s vylhaným životopisem dnes skládá přísahu

Přísahu dnes složí i americký kongresman s vylhaným životopisem

Nově zvolený republikánský kongresman George Santos si vymyslel akademický titul. Lhal i o svých pracovních zkušenostech. Přesto dnes skládá přísahu a stane se členem zákonodárného výboru.

Přečíst článek
Donald Trump

Trump vědomě porušil zákon, aby zvrátil výsledek voleb, rozhodl výbor Kongresu

Bývalý americký prezident Donald Trump jednal vědomě protizákonně a plánoval spiknutí s cílem zvrátit výsledek prezidentských voleb, říká ve své 845 stran dlouhé dnes zveřejněné finální zprávě zvláštní výbor amerického Kongresu pro vyšetřování útoku na Kapitol 6. ledna 2021.

Přečíst článek
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v americkém Kongresu 21. prosince 2022.

Vyhrajeme, protože jsme jednotní, řekl Zelenskyj Kongresu. Dočkal se ovací ve stoje

Americká finanční pomoc Ukrajině není charita, ale investice do globální bezpečnosti a demokracie, řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v americkém Kongresu. Ukrajina žije, je bojovná a nikdy se nevzdá, řekl rovněž prezident, již tradičně oblečený ve vojenských kalhotách a tmavě zelené mikině. Za svůj projev na společné schůzi obou komor amerického Kongresu sklidil opakovaně ovace vestoje. Jeho projev živě přenášela stanice Sky News.

Přečíst článek
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Historická návštěva? Zelenskyj poprvé po invazi opustil Ukrajinu, letí do USA, setká se s Bidenem

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že je na cestě do Washingtonu, kde dnes bude jednat s americkým prezidentem Joem Bidenem a vystoupí v Kongresu. Návštěvu, o které informovala v úterý některá americká média, potvrdil i Bílý dům. Hlavním tématem jednání bude posílení ukrajinských obranných kapacit. Jde o první cestu Zelenského do zahraničí od 24. února, kdy ruská armáda napadla Ukrajinu.

Přečíst článek
Donald Trump

Trump zuří nad výsledky voleb do Kongresu. Nejbolestnější je pro něj ztráta Pensylvánie

Bývalý americký prezident Donald Trump zuří při sledování výsledků úterních voleb do Kongresu. S odvoláním na jednoho Trumpova poradce, který je v kontaktu s nejbližším exprezidentovým okolím, o tom informovala stanice CNN. Výsledky zatím pro republikány nejsou takovým přesvědčivým úspěchem, jak čekali. Souboj o Senát zůstává vyrovnaný, ve Sněmovně reprezentantů mají zatím republikánští kandidáti převahu, ale nikoli výraznou.

Přečíst článek
Reklama

News box

Novým ředitelem Správy Pražského hradu bude od soboty dosavadní šéf finančního odboru Kanceláře prezidenta republiky (KPR), ekonom Pavel Vyhnánek. Nahradí Vladimíra Sonntaga, který funkci zastával zhruba rok a rezignoval z osobních důvodů.

Streamovací platformě Netflix 🎞 přibylo v prvním čtvrtletí 9,33 milionu předplatitelů, tedy téměř dvakrát více, než se čekalo. Firma ale očekává slabší růst tržeb než analytici. Její akcie proto nejprve po zveřejnění hospodářských výsledků přidaly zhruba tři procenta, ovšem následně čtyři procenta ztratily.
Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Google rozdal vyhazov 👋 28 zaměstnancům, kteří okupovali kancelář šéfa na protest proti vojenskému kontraktu, který Google spolu s Amazonem uzavřely s izraelskou vládou, píše BBC. Projekt Nimbus v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (28,4 miliardy korun) poskytuje izraelské vládě a armádě  infrastrukturu pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme