Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF má jasno. Do dozorčí rady německé ProSiebenSat.1 chce bývalého šéfa TV Nova

Christoph Mainusch
ČTK
 nst
nst

Bývalý generální ředitel TV Nova Christoph Mainusch by mohl usednout v dozorčí radě společnosti ProSiebenSat.1. Jako svého favorita, pro kterého bude hlasovat, jej označila skupina PPF.

Reklama

Valná hromada společnosti ProSiebenSat.1 Media SE se bude konat 30. dubna 2024. Na ní bude PPF rovněž hlasovat pro znovuzvolení Kláry Brachtlové, top-manažerky CME, do dozorčí rady společnosti ProSiebenSat.1, uvedla skupina ve sdělení. Ta byla do dozorčí rady jmenována rozhodnutím obchodního soudu v říjnu loňského roku.

Christoph Mainusch působil v letech 1992 až 1995 jako programový ředitel RTL2 v Mnichově, v letech 2004 až 2009 jako generální ředitel RTL Chorvatsko, v letech 2009 až 2012 jako generální ředitel skupiny a člen představenstva Alpha Media Group v Řecku a následně v letech 2013 až 2020 jako jeden ze dvou generálních ředitelů společnosti Central Media European Enterprises (CME).

V roce 2020 převzala skupina PPF společnost CME a Christoph Mainusch v ní následně zastával řadu poradenských a nevýkonných funkcí. V současné době nemá žádný mandát a žádnou pozici v PPF a v CME, ani v žádné jiné mediální společnosti.

„Christoph Mainusch má za sebou dlouhou a vynikající kariéru v evropském mediálním odvětví a také prokázané zkušenosti, pokud jde o vedoucí roli v řadě restrukturalizací komerčních televizí,“ uvedl Didier Stoessel, Chief Investment Officer PPF. 

PPF je jedním z významných akcionářů společnosti ProSiebenSat.1, která se snaží znovu získat vedoucí postavení v oboru televizní zábavy v německy mluvících zemích.

Jiří Šmejc, ředitel PPF

Fond J&T Arch Investments získal minoritní podíl ve Šmejcově holdingu

Fond kvalifikovaných investorů J&T Arch Investments se stal za 2,5 miliardy korun minoritním podílníkem Emma Alpha Holding, hlavní investiční platformy skupiny Emma Capital podnikatele Jiřího Šmejce. Podíl fondu bude činit 8,1 procenta.

Přečíst článek

PPF prodá část Home Creditu Japoncům.

Potvrzeno. PPF se stahuje z Vietnamu, prodala tamní Home Credit

PPF se dohodla na prodeji vietnamského Home Creditu. Kupujícím je thajská banka. PPF inkasuje v přepočtu asi 20 miliard korun.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme