Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Největší česká advokátní kancelář má hodnotu přes dvě miliardy korun

Jaroslav Havel, řídící partner advokátní kanceláře Havel & Partners
Havel & Partners
Tereza Zavadilová
tzv

Hodnota skupiny kolem advokátní kanceláře Havel & Partners narostla za šest let na dvojnásobek.

Reklama

Advokátní kancelář Havel & Partners má podle aktuálního ocenění společností Patria Corporate Finance, jehož výstup má redakce newstream.cz k dispozici, hodnotu 2,3 miliardy korun. To je více než dvojnásobek hodnoty z roku 2014, kdy byla na hodnota skupiny vyčíslena naposledy.

„Ocenění potvrzuje naši mimořádně silnou pozici na advokátním trhu ve střední Evropě, neboť hodnota přes dvě miliardy je u právnické firmy, která působí pouze ve dvou jurisdikcích, naprosto výjimečná. Nepřetržitý ekonomický růst firmy už od jejího založení a její dlouhodobá ekonomická stabilita jsou také potvrzením pro naše klienty a obchodní partnery, že spolupracují s maximálně důvěryhodnou firmou s minimálním rizikem,“ říká zakladatel a řídící partner právní firmy Jaroslav Havel.

Petr Kellner

PPF slaví 30 let, poprvé bez Kellnera. Jeho slovy připomínáme úspěchy i vize skupiny

V pondělí 6. září uplyne přesně 30 let od chvíle, kdy se začala psát historie skupiny PPF. Tehdy Petr Kellner s partnery založil společnost Správa Prvního privatizačního fondu. Stačilo jim k tomu 100 tisíc Kčs. Dnes už se kola mnohamiliardového kolosu točí bez jeho zakladatele. Jak šel čas s PPF i Kellnerem připomínáme jeho slovy.

Přečíst článek

Do skupiny patří kromě tuzemské pobočky advokátní kanceláře také slovenská kancelář, vzdělávací Akademie a inkasní firma Cash Collectors. 

Reklama

Valuaci vypracovala Patria Corporate Finance na základě výnosových a komparativních metod oceňování společností, a to ke konci prosince 2020. Havlova kancelář, která byla založena jako Havel & Holásek, je největší nezávislou právní firmou v regionu CEE a slaví letos dvacetileté výročí od vzniku. Tržby kanceláře v roce 2019 přesáhly miliardu korun. 

Dolary, ilustrační foto

Objem vyplacených dividend letos rekordně vzroste, tvrdí studie

Objem dividend vyplacených akcionářům letos ve světě vzroste o 10,7 procenta na 1,39 bilionu dolarů (přes 30 bilionů korun), předpovídá to studie, kterou zveřejnila britská investiční společnost Janus Henderson.

Přečíst článek

Architekt Petr Kolář

Architekt miliardářů Kolář: Luxus není zlatý kohoutek, ale dokonalá funkčnost

Petr Kolář patří k nejžádanějším českým architektům současnosti, i miliardáři na něj stojí frontu. Staví hotelové resorty, vesnice, olympijské parky i rodinné domy. Označení „architekt miliardářů” se ale brání. „Kvalitní architektura jde dělat i s útlým rozpočtem, stavíme projekty i za milion,” říká Kolář v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Akcie Nvidie mohou díky silnému růstu překonat tržní hodnotu Amazonu

Raketový začátek roku pro Nvidii. Firma hodnotou vyrovnala Teslu a dotírá na Amazon

Přečíst článek
Bývalá provozní ředitelka americké internetové společnosti Meta Platforms Sheryl Sandbergová (54)

Konec jednoho z šéfů. Sandbergová po dvanácti letech odchází ze správní rady firmy Meta

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme