Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Levné peníze jsou znát. Ceny superjachet jdou do závratných výšin

Superjachta Seven Seas Stevena Spielberga
Oceanco
Stanislav Šulc
sta

Režisér Steven Spielberg prodal svou jachtu, za níž požadoval 158 milionů dolarů. Jeff Bezos si objednal novou loď u prestižního nizozemského výrobce Oceanco. Její cena by se měla vyšplhat na půl miliardy dolarů.

Reklama

Na jeho kontě je celá řada slavných filmů a superhitů jako Jurský park, Čelisti nebo E.T. - Mimozemšťan. Steven Spielberg tak právem patří mezi nejbohatší muže Hollywoodu a jeho majetek je odhadován na téměř čtyři miliardy dolarů. Část z toho donedávna tvořila také luxusní jachta, kterou pro Spielberga postavila v roce 2010 slavná nizozemská společnost Oceanco.

„Hlavní paluba lodi Seven Seas má neuvěřitelných 250 metrů čtverečních, což nabízí dostatek prostoru pro zábavu hostů. Součástí lodí je také samostatné kino s profesionálním projektorem a plátnem o obsahu 10 metrů čtverečních,“ uvádí prospekt lodi.

Superjachta Dilbar

Kde kotví miliardáři? Letošním hitem je Itálie

V srpnu kotvilo nejvíc takzvaných superjachet u pobřeží Itálie. Naopak v USA jejich počty výrazně propadají.

Přečíst článek

Nyní se jí však filmař letos rozhodl prodat, aby měl místo na ještě větší loď od stejného výrobce. Za svou 11 let starou superjachtu si Spielberg řekl docela slušnou částku: 158 milionů dolarů. Podle magazínu Robb Report se mu loď skutečně podařilo prodat. A agentura Bloomberg nyní přichází s informací, že novým majitelem se stal kanadský miliardář Barry Zekelman a nechal ji přejmenovat na Man of Steel, protože Zekelman se věnuje ocelářskému průmyslu.

Jachty jsou na dračku

Takzvané superjachty, tedy lodě z té nejluxusnější třídy, patří k povinné výbavě miliardářů. A trh s nimi v posledních letech značně ožil, píše agentura Bloomberg s tím, že se na tom podepsala jednak pandemie a také extrémní nárůst hodnoty majetku celé řady miliardářů v důsledku růstu cen akcií na světových trzích. Tedy zkratkovitě řečeno: rozvolněná politika centrálních bankéřů po celém světě vede řadu bohatých lidí k nákupu luxusních jachet.

Jeff Bezos astronautem

Bezos postaví hotel ve vesmíru. Otevře do konce desetiletí

Komerční vesmírnou stanici se chystá do konce desetiletí vypustit soukromá americká kosmická společnost Blue Origin, kterou vlastní zakladatel internetového prodejce Amazon Jeff Bezos. Na oznámení podniku dnes upozornil zpravodajský server BBC. Zveřejněný propagační materiál uvádí, že komerčně zaměřená stanice Orbital Reef bude moci hostit až deset lidí.

Přečíst článek

„Více než 550 nových a zánovních jachet delších 30 metrů se prodalo jen za letošní rok. Jedná se o téměř 50procentní nárůst oproti předchozímu roku,“ prozradil zakladatel SuperYacht Times Merijn de Waard. Podle něj se navíc konečné ceny často přibližují nabídkovým cenám, což nebývalo zvyklé, stejně jako že na jednu loď je i více zájemců.

Těží z toho zejména firmy jako již zmíněné Oceanco. Právě od ní si kupříkladu zakladatel Amazonu Jeff Bezos objednal 127metrovou jachtu, jejíž cena by se měla vyšplhat k závratné půlmiliardě dolarů.

Daniel Křetínský

Křetínský a spol. se zbavují Mallu. Za miliardu eur

Novým vlastníkem Mall Group se stane polská společnost Allegro. Součástí transakce je také mladá logistická firma WeDo.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme