Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Finance Pale Fire Capital bude řídit Jiří Ponrt. Přichází z Alzy

Jiří Ponrt, CFO PFC
Pale Fire Capital
 nst
nst

Do Pale Fire Capital (PFC) na pozici finančního ředitele skupiny nastupuje bývalý CFO Alza.cz Jiří Ponrt. Jeho hlavním úkolem bude řízení financí skupiny, podpora finančního řízení v jednotlivých firmách v portfoliu a hledání nových investičních příležitostí. 

Reklama

Ponrt má mnohaleté zkušenosti s finančním řízením firem, podílel se na růstu Alza.cz, kde vedl 7,5 let finance a vybudoval zde více než stočlenný pracovní tým. S ním stál mimo jiné u zavedení plateb kryptoměnami či řady inovativních finančních služeb, spadaly k němu i aktivity pro 10 evropských trhů. Několik let působil ale i mimo finance, a to v obchodu a trade marketingu, včetně role obchodního ředitele. Řídil vícekanálové podnikání například v oblastech FMCG či farmacie.

„Po posledních více než sedmi letech na jedné pozici, byť ve velmi dynamicky rostoucí firmě, jsem cítil silnou potřebu změny a dalšího růstu. Nástup do PFC vnímám zejména jako obrovskou příležitost rozšířit své znalosti a také prostor pro předání toho, co jsem se v dosavadním životě naučil. Mým cílem bude pomoci růst skupině i jednotlivým firmám v portfoliu a podporovat je při naplňování globálních ambicí. Těším se na pestrý tým, atraktivní obsah práce a zajímavé filantropické aktivity, kterým se skupina věnuje,“ říká nový finanční ředitel PFC Ponrt.

David Soukup, CFO Packety, matky Zásilkovny

Novým finančním ředitelem Packety je David Soukup. Přichází z Linetu

Na pozici Chief Financial Officer (CFO) skupiny Packeta, majitele Zásilkovny, nastoupil David Soukup. V této pozici je zároveň členem nejužšího vedení a podílí se na strategických rozhodnutích a směřování Packety.

Přečíst článek

Ponrt vystudoval VŠE v Praze a ACCA. Zkušenosti s finančním řízením, dynamickým prostředím či implementací inovativních služeb  doma i v zahraničí nasbíral například ve skupině Danone/Nutricia, CK Fisher nebo Alza.cz. V roce 2016 se umístil v prestižní soutěži TOP CFO v České republice na 2. místě, o rok později na 3. místě. Je ženatý a má dvě děti. Rádd jezdí na horském kole, plave, lyžuje a cestuje - je klasický “batůžkář”, nejraději cestuje mimo turistické oblasti.

Helena Šarkanová, partnerka McKinsey & Company

Studie McKinsey: Větší zapojení žen by přineslo ekonomice půl bilionu korun

Pozice žen ze střední a východní Evropy na pracovním trhu je stále mnohem slabší než na Západě. Češky do HDP přispívají jen 38 procenty, Slovenky 41 procenty. V západní Evropě to je 46 procent a ve Skandinávii 47 procent, zjistila poradenská firma McKinsey & Company.

Přečíst článek

Ilustrační foto

Studie: Ženy investují méně, ale lépe

Ženy sice stále investují méně častěji než muži, zato ale jejich portfolia dosahují vyšší výkonnosti. Jak jsou na tom s investováním Češky?

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme