Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Novým finančním ředitelem Packety je David Soukup. Přichází z Linetu

David Soukup, CFO Packety, matky Zásilkovny
Packeta
 nst
nst

Na pozici Chief Financial Officer (CFO) skupiny Packeta, majitele Zásilkovny, nastoupil David Soukup. V této pozici je zároveň členem nejužšího vedení a podílí se na strategických rozhodnutích a směřování Packety.

Reklama

Jako CFO bude řídit oddělení financí a nákupu s cílem splnit ambiciózní růstové plány skupiny. Do Packety přichází z pozice obchodního ředitele Linet Group.

„David přináší do Packety bohaté zkušenosti z manažerské pozic v oblasti byznys, financí i consultingu v mezinárodních firmách. Věřím, že bude platným členem týmu a pomůže nám naplnit naše plány související s další expanzí a růstem skupiny. Packetu čekají další výzvy a další rychlý růst především v zahraničí a na oblast financí skupiny budou v tomto ohledu kladeny vyšší nároky. Skupina Packeta se bude také ve větší míře zaměřovat na případné další akvizice,“ říká Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta. 

Simona Kijonková, majitelka zásilkovny

Simona Kijonková nasadila do Zásilkovny roboty. Lidi si však nechá

Zásilkovna Simony Kijonkové dnes představila technologicky unikátní řešení třídění zásilek. Jako první firma v Evropě nasadila do svých dep ve velké míře roboty. Řešení vyvíjela zhruba rok a investovala do něj desítky milionů korun.

Přečíst článek

„Jsem velmi rád, že mohu být součástí týmu Packety a podílet se na realizaci jejích růstových ambicí. Těším se na vzájemnou spolupráce a všechny výzvy, které takto rychle rostoucí byznys s sebou přináší,“ dodal Soukup.

V letošním roce cílí skupina Packeta na obrat ve výši 5,2 miliardy korun a 75 milionů přepravených zásilek v celkové hodnotě 84 miliard korun.

David Soukup v minulosti pracoval na manažerských pozicích ve společnostech jako Linet Group, United technologies nebo Volvo Group a v poradenství pro společnost McKinsey & Company. Volný čas tráví především s rodinou, rád cestuje a věnuje se tenisu, cyklistice a lyžování.

Ondřej Krátký, CEO Liftago

Ondřej Krátký: Liftago není jen taxi, budujeme firmu na dalších sto let

Stále ještě mladý manažer Ondřej Krátký již čtyři roky vede společnost Liftago. Firma, která propojuje taxikáře se zákazníky mobilní aplikací, přežila rok a půl s covidem. Zeštíhlela, ale žije. Místo chybějících zákazníků začala víc vozit balíky. Kam Krátký firmu povede dál?

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Dalibor Martínek: Jeden hezký příběh končí. Kijonková odešla ze Zásilkovny, bude si užívat peníze

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme