Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bankéřka Pícková je nově také šéfkou boardu Max banky

Ivana Pícková je novou předsedkyní představenstva Max banky
Max banka, užito se svolením
 nst
nst

Novou předsedkyní představenstva Max banky je od 2. ledna Ivana Pícková. V představenstvu banky působí od prosince minulého roku. Ve funkci nahrazuje Jana Winklera, který zůstává členem představenstva za útvary provozu a IT. Banka to uvedla v tiskové zprávě.

Reklama

Pícková byla již dříve zapojena do akvizice Max banky skupinou Creditas a podílela se na přípravě její produktové a obchodní strategie. „Max banka se bude nadále profilovat jako on-line banka pro každý den, která bude nabízet produkty pro široké portfolio zákazníků,” uvedla.

Třicet let zkušeností v bankovnictví

Pícková má v bankovnictví třicetileté zkušenosti, pracovala na manažerských a řídicích pozicích v předních bankách, v eBance, Raiffeisenbank, České pojišťovně, České spořitelně či v PPF bance. Od srpna 2021 je členem představenstva Banky Creditas a současně působí na pozici ředitelky úseku retailového bankovnictví. V Creditas pracuje od roku 2018, dříve zde zastávala post ředitelky odboru řízení projektů a produktů. V Max bance Ivana Pícková zodpovídá za útvary podnikového a prémiového bankovnictví, bankovnictví pro drobnou klientelu a strategickou komunikaci.

Max banka dříve působila jako Expobank CZ. Koncem září 2022 ji koupila Banka Creditas, 4. října se přejmenovala na Max banku. Má být čistě on-line bankou pro drobnou klientelu. Firemní klientela Expobank CZ se přesouvá do Banky Creditas.

Expobank CZ, která byla napojena na Rusko, na českém trhu působila od roku 1991. K síti bankovních domů s názvem Expobank se připojila po akvizici od německé LBBW v roce 2014.

Creditas patří mezi středně velké banky a její bilanční suma je aktuálně téměř 100 miliard korun. Banka vznikla v roce 1996 jako 1. Třebíčská záložna. Do konce roku 2016 byla největší tuzemskou záložnou a od 1. ledna 2017 se stala bankou. Je součástí investiční skupiny Creditas.

spoření, energie

Kdo dá víc. Velké srovnání termínovaných účtů. Rekord je devítiprocentní sazba

Nejlepší termínovaný účet už má i v Česku devítiprocentní sazbu. Většina sazeb se ale pohybuje mezi pěti až šesti procenty. Na současnou inflaci nestačí ovšem ani ten devítkový. Je ale stále lepší uložit volné peníze tam, než je nechat na běžném účtu bez zhodnocení. Pozor ale na podmínky jednotlivých finančních ústavů, čím vyšší sazba, tím složitější podmínky, platí často. Podívejte se na podrobnou srovnávací tabulku všech účtů.

Přečíst článek

Aktuální sazby zářijových spořicích účtů. Víme, kde vám dají nejlepší sazbu

Zatímco jedna velká banka sazbu svého spořicího účtu v září snižuje téměř na půlku, při nesplnění podmínek na zvýhodněnou sazbu, jiná velká zase vyrazila atakovat šestiprocentní sazbu. Tu ostatně nabízí v Česku stále několik dalších bank. Složité hry s podmínkami pro výhodné úročení a na garance úrokové sazby tak pokračují. Podívejte se, které banky aktuálně nabízejí na spořicích účtech nejvyšší úrok.

Přečíst článek

Jitka Haubová, členka představenstva Komerční banky

Haubová z Komerční banky bude předsedat Mezinárodní obchodní komoře v ČR

Novou předsedkyní české odbočky Mezinárodní obchodní komory (ICC ČR) je od 1. ledna Jitka Haubová. Ve funkci vystřídala Miloše Olíka, který se stane místopředsedou. Výkonným ředitelem ICC ČR je i nadále Karel Machotka.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme