Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Americká první dáma navštíví Slovensko. Podpoří uprchlíky

Americká první dáma Jill Bidenová
Cheriss May / se svolením Bílého domu
Stanislav Šulc
sta

Manželka amerického prezidenta Joea Bidena Jill se chystá na cestu po Rumunsku a východním Slovensku. Uvedla to kancelář první dámy Bílého domu. Po cestě šéfky Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové do Kyjeva jde o další americkou političku, která letí podpořit protiruské nálady v ohroženém ruskou expanzí regionu.

Reklama

Američtí politici se začínají stále více angažovat v konfliktu na Ukrajině. Vedle posílání velkých částek na humanitární i vojenské akce a výcvik armádních profesionálů se v posledních týdnech začínají angažovat také politicky. Klíčovou se stala návštěva Polska americkým prezidentem Joem Bidenem, následovala ho třetí nejvyšší postava amerického politického systému, šéfka Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiová, která navštívila přímo Kyjev.

A nyní tyto snahy podpoří první dáma Bílého domu Jill Bidenová, která se chystá na cestu do Rumunska a zejména východního Slovenska.

„Během své cesty se první dáma setká s americkými pracovníky a hlavně s ukrajinskými matkami, které musely se svými dětmi opustit domov kvůli Putinově válce,“ uvádějí protokoláři.

Americký ministr zahraničí Antony Blinken (vpravo) při návštěvě Kyjeva. Na snímku s ukrajinským prezidentem  Volodymyrem Zelenským (uprostřed) a ministrem obrany USA Lloydem Austinem.

Suverénní Ukrajina? Bude tady déle než Putin, tvrdí šéf americké diplomacie

Rusko selhává ve svých válečných cílech, Ukrajina je úspěšná, prohlásil po návštěvě Kyjeva americký ministr zahraničí Antony Blinken. Informovaly o tom agentury AP a Reuters.

Přečíst článek

Reklama

Oslavy dne matek

Celá cesta se uskuteční od 5. do 9. května a šéfové protokolu ji spojují s oslavami dne matek. Ten každoročně připadá na druhou květnovou neděli, letos tedy navíc na výročí konce evropské části druhé světové války a porážky nacistického Německa.

„V neděli 8. května první dáma přicestuje do Košic a Vyšného Nemeckého, kde se setká s uprchlíky, humanitárními pracovníky i místními lidmi, kteří pomáhají lidem uprchlým před válkou,“ stojí v denním itineráři cesty.

O den později pak Jill Bidenová plánuje setkání se slovenskými politiky a poté odcestuje zpět do USA.

Bílý dům

Bidenovi za první rok v Bílem domě vydělali více než půl milionu dolarů

Americký prezident Joe Biden a jeho žena Jill vydělali během prvního roku v Bílém domě 610 702 dolarů (přes 13,7 milionu korun), z toho na federální daně šlo v minulém roce 24,6 procenta jejich příjmů, tedy 150 439 dolarů. V průměru Američané odvádějí zhruba 14 procent příjmů, uvedla agentura AP.

Přečíst článek

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka

Jurečka se spletl, vláda vyplatí „rouškovné pro děti“ menšímu okruhu domácností

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka se spletl. Vláda hodlá v srpnu vyplácet mimořádnou dávku na dítě v závislosti na hrubém, nikoli čistém příjmu domácnosti. Takže nárok na ni budou mít domácnosti s příjmem do jednoho milionu korun ročně hrubého. Dávku tak stále bude získávat třeba i domácnost, v níž oba rodiče pobírají mzdu 41 600 korun hrubého měsíčně. To zhruba odpovídá průměrné mzdě pro první čtvrtletí letošního roku, jak uvádí ministr financí Zbyněk Stanjura.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme