Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bidenovi za první rok v Bílem domě vydělali více než půl milionu dolarů

Bílý dům
iStock
 ČTK

Americký prezident Joe Biden a jeho žena Jill vydělali během prvního roku v Bílém domě 610 702 dolarů (přes 13,7 milionu korun), z toho na federální daně šlo v minulém roce 24,6 procenta jejich příjmů, tedy 150 439 dolarů. V průměru Američané odvádějí zhruba 14 procent příjmů, uvedla agentura AP.

Reklama

Loňské příjmy Bidenových jsou podobné těm z předloňska, kdy přiznali výdělky v celkové výši 607 336 dolarů, z toho 25,9 šlo na daně. Mediánový příjem amerických domácností činil v roce 2020 podle statistiků 67 521 dolarů.

Ještě v roce 2019 Bidenovi vydělali téměř milion dolarů, hlavně z prodeje knih, projevů a přednáškové činnosti. Jill Bidenová stále přednáší i jako první dáma.

První pár loni věnoval 17 394 dolarů různým charitativním organizacím. Nejvíce, 5000 dolarů, dostala nadace Beau Biden Foundation, která se věnuje boji proti zneužívání dětí. Pojmenovaná je podle jejich syna, který zemřel na rakovinu mozku v roce 2015, ve svých 46 letech.

ropná plošina, ilustrační foto

Společně proti drahému benzínu: Biden i evropští lídři chtějí sáhnout na ropné rezervy

Členské země Mezinárodní agentury pro energii (IEA) i Bidenova administrativa uvažují o uvolnění zásoby ropy. Oficiální rozhodnutí Spojených států by mohlo přijít ve čtvrtek, stanovisko Mezinárodní agentury pro energii v pátek.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme