Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tržby Avataru 2 zatím zaostaly za očekáváním

Tržby Avataru 2 zatím zaostaly za očekáváním
20th Century Studios, s laskavým svolením
 ČTK

Filmový blockbuster Avatar 2 zatím zaostává za odhady tržeb. Snímek režiséra Jamese Camerona, který měl světovou premiéru minulou středu, dosud utržil v přepočtu přes 10 miliard korun.

Reklama

Nový film Avatar: The Way of Water režiséra Jamese Camerona zatím v kinech po celém světě utržil zhruba 435 milionů dolarů (deset miliard korun), z toho 134 milionů dolarů ve Spojených státech a Kanadě. Vyplývá to z odhadů distribuční společnosti Walt Disney. Analytici přitom očekávali, že tržby v USA a Kanadě dosáhnou nejméně 140 milionů dolarů, uvedla agentura Reuters.

Snímek měl světovou premiéru minulou středu a v Severní Americe se začal promítat ve čtvrtek večer. Avatar: The Way of Water je pokračováním Cameronova snímku Avatar, který se v roce 2010 stal nejvýdělečnějším filmem všech dob.

Zopakuje úspěch jedničky?

Náklady na snímek Avatar: The Way of Water se odhadují zhruba na 350 milionů dolarů. Cameron uvedl, že film bude muset v kinech utržit dvě miliardy dolarů, aby nebyl ztrátový.

Agentura AP nejnovější počin osmašedesátiletého Camerona, který se filmem vrací do fantastického světa planety Pandora a k hrdinům Jakeovi Sullymu a Neytiri, zhodnotila jako oslnivý filmový zážitek. „Film není jen vizuálně podmanivý, ale i duchovně bohatý - jednoduchý, ale pronikavý příběh o rodině a přírodě, který je o galaxie lepší než první díl,” míní ve své recenzi AP.

video

Stanislav Šulc: Avatar je kolosální pohádka s hrozivým záporákem. Člověkem

James Cameron konečně uvedl pokračování svého velkofilmu Avatar z roku 2009, který se tehdy stal nejvýnosnějším filmem všech dob. Dvojka je ve všem větší – v zápletce, emocích, invenčnosti a samozřejmě i v rozpočtu. Druhý Avatar totiž stál 350 milionů dolarů, tedy neuvěřitelných osm miliard korun. Ale skutečně stojí za to. Vidět druhý Avatar je nyní téměř povinnost. 

Přečíst článek

První díl vyprávějící o boji mezi lidmi a modrými humanoidními obyvateli Pandory v roce 2154 přišel do kin v prosinci 2009. Premiéra pokračování byla původně plánována na prosinec 2018, ale nakonec přišla až o čtyři roky později. Cameron část zpoždění zdůvodnil tím, že zároveň pracoval i na Avataru tři, čtyři a pět a že některé scény natáčel souběžně. Další prodlevu pak způsobila celosvětová pandemie covidu-19.

Avatar 2
video

Lístky na premiéru Avatara mizí. Ceny v pražských kinech začínají na rekordních třech stovkách

Očekávané pokračování megahitu z roku 2009 se do kin dostane již za necelé dva týdny. Vstupenky do kin se prodávají již od pondělí. Zájemci však sáhnou do kapsy pořádně hluboko. V závislosti na typu kina totiž za druhého Avatara zaplatí od tří set korun výš.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

video

Stanislav Šulc: Avatar je kolosální pohádka s hrozivým záporákem. Člověkem

Přečíst článek
Avatar 2
video

Lístky na premiéru Avatara mizí. Ceny v pražských kinech začínají na rekordních třech stovkách

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme