Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tržby Avataru 2 zatím zaostaly za očekáváním

Tržby Avataru 2 zatím zaostaly za očekáváním
20th Century Studios, s laskavým svolením
 ČTK

Filmový blockbuster Avatar 2 zatím zaostává za odhady tržeb. Snímek režiséra Jamese Camerona, který měl světovou premiéru minulou středu, dosud utržil v přepočtu přes 10 miliard korun.

Reklama

Nový film Avatar: The Way of Water režiséra Jamese Camerona zatím v kinech po celém světě utržil zhruba 435 milionů dolarů (deset miliard korun), z toho 134 milionů dolarů ve Spojených státech a Kanadě. Vyplývá to z odhadů distribuční společnosti Walt Disney. Analytici přitom očekávali, že tržby v USA a Kanadě dosáhnou nejméně 140 milionů dolarů, uvedla agentura Reuters.

Snímek měl světovou premiéru minulou středu a v Severní Americe se začal promítat ve čtvrtek večer. Avatar: The Way of Water je pokračováním Cameronova snímku Avatar, který se v roce 2010 stal nejvýdělečnějším filmem všech dob.

Zopakuje úspěch jedničky?

Náklady na snímek Avatar: The Way of Water se odhadují zhruba na 350 milionů dolarů. Cameron uvedl, že film bude muset v kinech utržit dvě miliardy dolarů, aby nebyl ztrátový.

Reklama

Agentura AP nejnovější počin osmašedesátiletého Camerona, který se filmem vrací do fantastického světa planety Pandora a k hrdinům Jakeovi Sullymu a Neytiri, zhodnotila jako oslnivý filmový zážitek. „Film není jen vizuálně podmanivý, ale i duchovně bohatý - jednoduchý, ale pronikavý příběh o rodině a přírodě, který je o galaxie lepší než první díl,” míní ve své recenzi AP.

video

Stanislav Šulc: Avatar je kolosální pohádka s hrozivým záporákem. Člověkem

James Cameron konečně uvedl pokračování svého velkofilmu Avatar z roku 2009, který se tehdy stal nejvýnosnějším filmem všech dob. Dvojka je ve všem větší – v zápletce, emocích, invenčnosti a samozřejmě i v rozpočtu. Druhý Avatar totiž stál 350 milionů dolarů, tedy neuvěřitelných osm miliard korun. Ale skutečně stojí za to. Vidět druhý Avatar je nyní téměř povinnost. 

Přečíst článek

První díl vyprávějící o boji mezi lidmi a modrými humanoidními obyvateli Pandory v roce 2154 přišel do kin v prosinci 2009. Premiéra pokračování byla původně plánována na prosinec 2018, ale nakonec přišla až o čtyři roky později. Cameron část zpoždění zdůvodnil tím, že zároveň pracoval i na Avataru tři, čtyři a pět a že některé scény natáčel souběžně. Další prodlevu pak způsobila celosvětová pandemie covidu-19.

Avatar 2
video

Lístky na premiéru Avatara mizí. Ceny v pražských kinech začínají na rekordních třech stovkách

Očekávané pokračování megahitu z roku 2009 se do kin dostane již za necelé dva týdny. Vstupenky do kin se prodávají již od pondělí. Zájemci však sáhnou do kapsy pořádně hluboko. V závislosti na typu kina totiž za druhého Avatara zaplatí od tří set korun výš.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

video

Stanislav Šulc: Avatar je kolosální pohádka s hrozivým záporákem. Člověkem

Přečíst článek
Avatar 2
video

Lístky na premiéru Avatara mizí. Ceny v pražských kinech začínají na rekordních třech stovkách

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme