Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nikdy jsem se netajil láskou k fastfoodu, říká Forejt o spolupráci s McDonald´s

šéfkuchař Přemek Forejt
ČTK
Petra Nehasilová

V oboru špičkové gastronomie se Přemek Forejt, šéfkuchař vyhlášené olomoucké restaurace Entrée a také známý porotce reality show MasterChef, pohybuje více než 15 let. Svoje zkušenosti nabyté z michelinských restaurací v zahraničí teď zúročí jako „kontrolor“ kvality ve fast foodovém řetězci McDonald´s. Spolupráci oznámila firma na svém webu.

A jak vzniklo trochu překvapivé spojení? Podle prohlášení McDonald´s zdánlivě nevinným popíchnutím na sociálních sítích. Během února totiž známý šéfkuchař Entrée v rámci ochutnávky snídaňových menu olomouckých podniků zavítal také do tamní pobočky McDonald´s, kde polemizoval nad chutí hranolek.

„Mám je strašně rád, ale už nějakou dobou mi vrtalo hlavou, jak to, že všude vypadají a chutnají stejně, a to už řadu let. A tak jsem Mekáč na Instagramu trochu popíchl,“ uvedl Přemek Forejt na svém Instagramu. Jako „kontrolor kvality“ se Forejt zaměří na dodavatele a suroviny. Jako první půjdou na řadu brambory.

„Přemkovo pošťouchnutí nás překvapilo a zároveň pobavilo. Říkali jsme si, jak jej přesvědčit, že naše hranolky jsou opravdu jen z brambor? Došli jsme k jedinému možnému závěru – vše mu osobně vysvětlit a ukázat. Kolem našeho jídla panuje hodně mýtů a jsme rádi, že téma otevřela zrovna takováto osobnost české gastronomie,“ říká Jitka Pajurková, ředitelka PR a komunikace českého a slovenského McDonald’s, s tím, že dlouhodobým cílem řetězce je obecně zvýšit vnímání kvality našich surovin a dodavatelů. „Přemek, který je známý svou prací, umem a precizností, je v našich očích pro tento úkol naprosto perfektní volba,“ dodává.

David Petřík

Petřík z Together: Gastro scénu čekají velké turbulence. My věříme onlinu

Do gastronomické sítě Together přibyl před třemi týdny další podnik. „Optikou aktuální situace se další restaurace jeví jako šílenství, to uznávám,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz spolumajitel sítě David Petřík. Sektor gastronomie podle něj ještě čekají velké turbulence. V Together se proto víc zaměří na projekt „cloudové kuchyně” Wevar.

Přečíst článek

Tato spolupráce vyvolala celou řadu reakcí, které kolují po sociáních sítích. „Nikdy jsem se netajil svou láskou k fastfoodu a možnost dostat se do jádra a svýma očima zkušenost předat dál mi přišlo skvělé a těším se na to. Reakce jsou rozpolcené, dalo se to čekat, pohybuju se na tenkém ledě. Doufám, že v budoucnu se spolupráce ukáže jako něco, co lidi zajímá, protože šanci se dostat do centra dění nejoblíbenějšího fastfoodu nemá každý, i když ho každý, veřejně nebo potají, jí," reaguje pro newstream.cz Forejt na vlnu mnohdy negativních reakcí.

Forejt prošel michelinskou restaurací L´Autre Pied v Londýně či brněnskou restaurací Koishi. Olomoucké Entrée šéfuje od roku 2017. Známý je i díky televizní šou MasterChech a velmi aktivní je i na Instagramu, kde během pandemie ve spolupráci se společností Makro přibližoval kvalitní gastronomii širší veřejnosti.

plechovkové pivo, Plzeň

Ceny hliníku boří rekordy. Dopadne to i na plechovkové pivo

Neustálý nárůst cen většiny klíčových surovin, energií a naposledy i hliníku zdraží plechovkové pivo. Češi si pivo z plechu v posledních letech více oblíbili, napomohlo tomu uzavření restaurací během pandemie.

Přečíst článek

Vila v Dobřichovicích po rekonstrukci

Vilu v Dobřichovicích obýval F. X. Šalda. Po rekonstrukci zde našly domov technologie

Jak přetvořit vilu z počátku 19. století na moderní bydlení s prvky chytré domácnosti tak, aby se dochovaly původní historické detaily? Výsledek práce příbramského studia sami zhodnoťte v naší galerii.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Další z našich návštěv v "táckárně".

Retro jídelna kousek od Staromáku: Na dršťkovku za 65 korun tam chodí studenti i investoři

Přečíst článek
Fastfood Burger Service otevřel v Revoluční ulici.

Už nikdy do McDonald´s? V Praze otevřeli novou burgrárnu, mají i lanýžové hranolky

Přečíst článek
Doporučujeme