Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Náhradník je bestsellerem. Paměti prince Harryho trhají rekordy

Autobiografie britského prince Harryho se okamžitě zařadila mezi bestsellery.
ČTK

Autobiografie britského prince Harryho nazvaná Spare (Náhradník) je pro čtenáře obrovským lákadlem a prodeje trhají rekordy. Nakladatelství Penguin Random House oznámilo, že jen během prvního dne se prodalo přes 1,4 milionu výtisků.

Reklama

Prodeje zahrnují všechny formáty, včetně tištěných, elektronických a audioknih a jde o knihy prodané v USA, Kanadě a Británii. Pro srovnání: stejné nakladatelství v roce 2018 vydalo rovněž autobiografii Michelle Obamové s názvem Můj příběh (Becoming). Vyprávění bývalé první dámy USA tehdy potřebovalo týden k dosažení 1,4 milionu prodaných výtisků.

Vyšla autobiografie britského prince Harryho

Knihkupci otevřeli už o půlnoci. Vyšla skandální kniha prince Harryho

Po týdnech rozhovorů, úniků pasáží do médií a kontroverzních prohlášeních se na prodejních pultech s názvem Spare (Náhradník) objevila kniha britského prince Harryho, vévody ze Sussexu. Publikace vydavatelství Penguin Random House vyšla v angličtině a přeložená je do 15 dalších jazyků. Čeština mezi nimi zatím není. V internetovém obchodě Amazon je v Británii mezi knihami na prvním místě v prodejích a zájem o ni přiměl dnes některá londýnská knihkupectví otevřít už o půlnoci. Harry v knize přichází s čerstvou kritikou britské královské rodiny a reklama ji popisuje jako autobiografii, která prozradí vše.

Přečíst článek

„Spare (Náhradník) je příběhem někoho, o kom jsme si možná mysleli, že už ho známe. Nyní ale můžeme prince Harryho opravdu pochopit prostřednictvím jeho vlastních slov,” uvedla Gina Centrellová z nakladatelství. „Když se podíváme na tyto neuvěřitelné prodeje jen za první den, je vidět, že čtenáři jasně souhlasí s tím, že Spare (Náhradník) je kniha, kterou je třeba číst, a je to kniha, kterou s hrdostí vydáváme,” dodala.

Obálka knihy Náhradník ve španělštině, kterou napsal princ Harry.

O čem píše princ Harry? O rodině, drogách, ztrátě panictví a Afghánistánu

Uniklé úryvky z memoárové knihy prince Harryho Náhradník (Spare) vyvolaly značný rozruch. Kniha oficiálně vyjde 10. ledna. Takže o čem všem píše princ Harry? Tady jsou dosavadní tvrzení a odhalení:

Přečíst článek

Harry v knize přichází s čerstvou kritikou britské královské rodiny a reklama ji popisuje jako autobiografii, která prozradí vše. Buckinghamský palác se k publikaci zatím nevyjádřil. Harry a jeho americká manželka Meghan institut královské rodiny opustili už v únoru 2021. Nyní žijí na západním pobřeží Spojených států, mají syna Archieho a dceru Lilibet Dianu.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Britney Spears

Řekne popová diva všechno? Britney Spears prodala za stovky milionů práva na své paměti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme