Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sádrokarton a středověké trámy. Tak dopadla přeměna bytů v italském paláci

Až na středověké zdivo a dřevěné trámy, tak by se dala charakterizovat radikální rekonstrukce dvou bytů v italském paláci.
Se svolením Ottavia Tomasini
Petra Jansová
pej

Až na středověké zdivo a dřevěné trámy, tak by se dala charakterizovat radikální rekonstrukce dvou bytů v jednom z paláců v Lombardii. Výsledkem zásahu italsko-amerického studia Alepreda architecture jsou dva pohodlné byty, v nichž hlavní roli hrají původní historické detaily a moderní materiály.

Reklama

Dva prostorné moderní byty vznikly radikální rekonstrukcí zchátralých interiérů historického paláce v italském městě Brescia, které je po Miláně druhé největší v Lombardii.

Na výsledek komplexní rekonstrukce se můžete podívat do následující galerie.

Oba byty byly v nevyhovujícím technickém stavu. „Původní dispozice rozdrobila prostory na množství malých místností, některé bez přístupu denního světla. Štukový podhled zakrýval nejzajímavější architektonické prvky – zdobené dřevěné průvlaky a dřevěný trámový strop. Ty byly odhaleny až na začátku demoličních prací,“ přibližuje architekt Alessandro Preda, zakladatel mezinárodního ateliéru. Ten je i autorem většiny na míru vyrobeného nábytku.

Alena Schillerová (ANO), ministryně financí

Politický diář Jany Havligerové: Utrpení vládních poslanců a drahá Alena

Poslanci v minulém týdnu nestihli prodebatovat ani jeden z významných zákonů, který byl zařazen na program schůze sněmovny. Rozpravu opanovaly obstrukce opozice. Vzhledem k tomu, že Karel Havlíček za ANO bude zvolen na post místopředsedy dolní komory bůhví kdy, a šéf SPD Tomio Okamura nikdy, může si už teď vládní koalice na každý měsíc naplánovat jedno, možná i dvě mimořádná plenární zasedání.

Přečíst článek

Jana Mastíková, hlavní architektka studia Loxia

Musíme se naučit zahušťovat města a žít v menších bytech, říká architektka

Inflace a zdražování stavebních materiálů bude ovlivňovat v letošním roce i tuzemský stavební průmysl a architekturu. Podle architektky Jany Mastíkové ale může mít tento vývoj i pozitivní dopad - změnu myšlení a přístupu. „Architektura má být střízlivá a zejména má dobře sloužit. Jde o užité umění, je to řemeslo, není to osobní exhibice za každou cenu,” říká v rozhovoru Mastíková.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Na místě vesnických ruin stojí nový moderní dům.

Jak se zachraňují ruiny? Místo kurníků a kůlen stojí moderní dřevostavba i zčásti zachovaný mlýn

Přečíst článek
Vila Bianca prošla rekonstrukcí

Hostila prvorepublikovou smetánku i Masaryka. Jak se v honosné vile bydlí teď?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme