Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Klášterní hostinec v Broumově láká na barokní klenby i původní podlahu

Novou restauraci v barokním areálu broumovského kláštera navrhli architekti ADR.
BoysPlayNice
Petra Nehasilová Jansová

Barokní komplex broumovského kláštera se postupně mění a revitalizuje. Naposledy přibyla do jižního křídla kláštera restaurace U Tří růží, kterou navrhlo studio ADR.

Reklama

Restaurace je do místa umístěna záměrně, i v dávné minulosti zde byl hostinec. Architekti ze studia ADR měli na přání investora prostor obnovit, v minulém století totiž prošel mnoha nevhodnými stavebními zásahy, a vrátit mu původní účel.

„Nejtěžší bylo navrhnout funkční rozvržení restaurace tak, aby respektovalo původní konstrukce a zároveň uspokojovalo požadavky na maximální zachování autenticity dochovaných, historicky cenných prvků,” přibližuje autorská zpráva.

Ateliér ADR se na postupné revitalizaci areálu broumovského kláštera podílí dlouhodobě. Nejprve se podepsal pod rozsáhlé úpravy klášterních zahrad, stavbu kulturního objektu Dřevník i pod realizaci kavárny Dietzenhofer.

Reklama

Rodinný dům ve Zlíně navrhl architekt Petr Janda.

Jako skleněný šrapnel. Dům ve Zlíně bojuje o Českou cenu za architekturu

Rodinný dům ve Zlíně, který navrhl architekt Petr Janda, je jedním ze 30 projektů nominovaných do užšího finále České ceny za architekturu.

Přečíst článek

Jedna z vyhlídek na kopci Strážné v Jablonci nad Nisou.

Krkonošská novinka: Místo klasické rozhledny pět drobných vyhlídek

Rokytnice nad Jizerou má od minulého týdne novou atrakci. Sérii drobných vyhlídek na vrcholu Stráž navrhli architekti z libereckého studia Mjölk.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Díky proměně dispozic má konečně obývák přímý vstup na lodžii.

FOTOGALERIE: Jak se bydlí v paneláku? Hezky, když si ho zrekonstruuje architekt

Přečíst článek
Na fasádu paláce Savarin se vrátily zrestaurované sochy.

Aktuálně z nejstřeženějšího staveniště v Praze: Do Savarinu se vrátily barokní sochy

Přečíst článek
Na místě vesnických ruin stojí nový moderní dům.

Jak se zachraňují ruiny? Místo kurníků a kůlen stojí moderní dřevostavba i zčásti zachovaný mlýn

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme