Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Klášterní hostinec v Broumově láká na barokní klenby i původní podlahu

Novou restauraci v barokním areálu broumovského kláštera navrhli architekti ADR.
BoysPlayNice
Petra Nehasilová

Barokní komplex broumovského kláštera se postupně mění a revitalizuje. Naposledy přibyla do jižního křídla kláštera restaurace U Tří růží, kterou navrhlo studio ADR.

Reklama

Restaurace je do místa umístěna záměrně, i v dávné minulosti zde byl hostinec. Architekti ze studia ADR měli na přání investora prostor obnovit, v minulém století totiž prošel mnoha nevhodnými stavebními zásahy, a vrátit mu původní účel.

„Nejtěžší bylo navrhnout funkční rozvržení restaurace tak, aby respektovalo původní konstrukce a zároveň uspokojovalo požadavky na maximální zachování autenticity dochovaných, historicky cenných prvků,” přibližuje autorská zpráva.

Ateliér ADR se na postupné revitalizaci areálu broumovského kláštera podílí dlouhodobě. Nejprve se podepsal pod rozsáhlé úpravy klášterních zahrad, stavbu kulturního objektu Dřevník i pod realizaci kavárny Dietzenhofer.

Reklama

Rodinný dům ve Zlíně navrhl architekt Petr Janda.

Jako skleněný šrapnel. Dům ve Zlíně bojuje o Českou cenu za architekturu

Rodinný dům ve Zlíně, který navrhl architekt Petr Janda, je jedním ze 30 projektů nominovaných do užšího finále České ceny za architekturu.

Přečíst článek

Jedna z vyhlídek na kopci Strážné v Jablonci nad Nisou.

Krkonošská novinka: Místo klasické rozhledny pět drobných vyhlídek

Rokytnice nad Jizerou má od minulého týdne novou atrakci. Sérii drobných vyhlídek na vrcholu Stráž navrhli architekti z libereckého studia Mjölk.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Villa Amonita Lanzarote na Kanárských ostrovech

Češi zrekonstruovali vilu na Kanárských ostrovech. Museli dodržet místní přísná pravidla

Přečíst článek
Díky proměně dispozic má konečně obývák přímý vstup na lodžii.

FOTOGALERIE: Jak se bydlí v paneláku? Hezky, když si ho zrekonstruuje architekt

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme