Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Poslední bondovka v českých kinech vydělala 20 milionů za čtyři dny

Daniel Craig v poslední bondovce No Time to Die
Metro-Goldwyn-Mayer / Nicole Dove

Zatím poslední film o britském agentovi Jamesi Bondovi Není čas zemřít je extrémně úspěšný kasový trhák. Za čtyři dny od svého uvedení do kin se stal nejvýnosnějším filmem letošního roku, píše The Guardian. V Česku ho za první víkend vidělo skoro 118 tisíc diváků a utržil téměř 21 milionů korun.

Reklama

 Snímek, v němž se naposledy v roli agenta 007 představil herec Daniel Craig, dosud v 54 zemích utržil 88 milionů liber (2,6 miliardy korun). Návštěvnost bondovky přitom ještě zvýší její páteční uvedení ve Spojených státech, na plátnech čínských kin se objeví 29. října.

Není čas zemřít jako první film z hollywoodské produkce od začátku pandemie covidu-19 překonal hranici tržeb 100 milionů dolarů (2,2 miliardy korun), aniž by byl uveden v Číně. Až do roku 2019 byla nejvýnosnějším trhem z pohledu prodeje vstupenek do kin severní Amerika, následovaná na druhém místě právě Čínou. Asijská kina se ale po pandemii otevřela rychleji než jinde na světě a Čína se tak loni poprvé dostala na první místo v přehledu tržeb.

video

Nová bondovka jde konečně do kin. Může se stát prvním postcovidovým hitem

Po dlouhých 19 měsících od původně plánované premiéry do kin tento čtvrtek konečně vstoupí očekávaný snímek Není čas zemřít. Podaří se poslední bondovce s Danielem Craigem v titulní roli stát se letošním první miliardovým snímkem?

Přečíst článek

Nejnovější Bond má i další rekord - se stopáží dvě hodiny a 45 minut je nejdelší bondovkou v dějinách. Premiéra se kvůli pandemii a uzavřeným kinům dvakrát odkládala, původně byla v plánu loni v dubnu.

V Británii a Irsku se film promítal v 722 kinech. Prodej lístků od pátku do neděle jen v Británii vydělal 21 milionů liber (623,8 milionů korun), ještě o něco víc než dva předchozí nejúspěšnější filmy ze série o slavném agentovi Skyfall a Spectre. Ty za první prodloužený víkend v Británii utržily okolo 20 milionů liber.

Na plátnech českých kin se film Není čas zemřít objevil ve čtvrtek 30. září. Jen za víkend film ve velkých kinech vidělo téměř 118 tísíc diváků a film utržil téměř 21 milionů korun.

Londýnská premiéra bondovky Není čas zemřít.

Mánie kolem poslední bondovky s Craigem může znejistit shortaře

Čtvrteční, kvůli covidu několikrát odložená, londýnská premiéra nejnovější bondovky Není čas zemřít vlila do žil skomírající společnosti Cineworld Group kapku života.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Proč nebyly tvůrkyně filmu Barbie nominovány na Oskary? A co to vypovídá o filmovém byznysu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme